Czy ktoś mógłby rzuci okiem i zinterpretować wynik wtryskiwaczy? Czy któryś należy wymienić? Czy można to zrobić pojedynczo czy trzeba wymienić wszystkie? Pozdrawiam
Czy ktoś mógłby rzuci okiem i zinterpretować wynik wtryskiwaczy? Czy któryś należy wymienić? Czy można to zrobić pojedynczo czy trzeba wymienić wszystkie? Pozdrawiam
2 i 4 do wymiany
jak chcesz regenerowac to jakis zaufany czlowiek ktory wymienia wszystko we wtrysku.
Możesz też spróbować przepłukać wtryski bez wyjmowania, poprzez podpięcie pojemnika ze środkiem czyszczącym firmy Liqui Moly. Ale wtedy musisz użyć jakiejś pompy wstępnej która normalnie działa w baku.
Chociaż moim zdaniem przy tak uszkodzonych wtrykach to nic nie da.
1 i 3 trzeci umyłbym w myjce ultradźwiękowej jakimś dobrym preparatem.
Jak chcesz to mogę Ci podać na PW dobrego człowieka od regeneracji wtrysków. Koszt od 250 do 550 zł za wtrysk (do AR 159 8v)
Ostatnio edytowane przez lucassith ; 14-02-2020 o 13:14
Wymień tylko 2 i zobacz co będzie. Dolewaj oleju 2t do paliwa
Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka
156 2.0 TS / 147 1.9 JTD / 156 FL 1.9 JTD
159 SW TI Q-Tronic 2.4 JTDm
Pokaż mi gdzie dostane fabryczny wtrysk do 8v za taka cene prosze. Czekam...
Ciekawy jestem czy piszesz takie glupoty bo lubisz czy po prostu nie jesteś doinformowany.
Podpowiem Ci ze takich wtrysków prawie w ogóle nie ma używanych a co dopiero nowe i to w takiej cenie...
Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez lucassith ; 15-02-2020 o 07:14
cześć, prośba o analizę korekt w moim JTD.
Wymienione jakiś czas temu wtrysk 3 i 4. Przejechane kilkaset km na środkach czyszczących wtryski.
Korekty są lepsze niż za starych wtryskach, jednak daleko im do cylindrów 1 i 2.
Pomiar MESem DEMO (ograniczenie do 4 przebiegów), dlatego mierzę tylko cyl. 1-3-4 + rpm.
3 pomiary w trakcie jazdy, 1 pomiar na biegu jałowym
Wrzuć logi prosto z programu bez otwierania i zapisywania w excelu. Aktualnie MES tego otworzyć nie chce.
- - - Updated - - -
Jaki jest symbol tych wtryskiwaczy? Ja do swojego Stilo mJTD 8V znalazłem kiedyś ofertę na allegro. Gość miał części po likwidacji ASO. Wtryskiwacz nówka, zapakowany w oryginalne pudełko. Cena ok. 350 zł. Oczywiście takie okazje zdarzają się rzadko, właściwie wcale. Co ciekawe, oferta była z Wielunia, czyli z miejsca, z którego pochodzi kolega destikero![]()
Ostatnio edytowane przez Casio ; 16-02-2020 o 16:57
Największą korektę zgłasza cylinder III. Jest to korekta dodatnia czyli albo jest problem z przytkanym wtryskiwaczem, albo problem z kompresją cylindra. Słyszałem również tezę że czasami sterownik koryguje niedomagania sąsiada więc wcale problem nie musi dotyczyć III cylindra tylko II dlatego wtryskiwacze oddaje się do sprawdzenia w kompletach, nie pojedynczo. Z logów nie mogę wywnioskować czy to korekta podczas jazdy, czy na postoju. Widać natomiast, że korekta wzrasta wraz z prędkością obrotową. Podmień III z II, zmień kody w sterowniku i zobacz jak się zmienią korekty. I rzecz najważniejsza, dlaczego gmerasz przy korektach? Gość z serwisu Bosch, którego odwiedziłem powiedział mi, że dopóki auto nienagannie odpala, nie kopci i nie szarpie nie ma sensu grzebać. Dla pocieszenia, u mnie korekta podczas jazdy ze stałą prędkością dochodzi do 4mm3/w. Według pewnego wpisu na forum HDI wynika, że korekty w układach CR mogą zawierać się w tolerancji +/-5mm3/w. Jak jest naprawdę nie wiem. Na razie nic z tym nie robię chociaż z wydechu śmierdzi jak z Jelcza za co trochę mi wstyd...![]()