akurat mają - 5w40 jest rekomendowany, ale może mu sie udało na chybił - trafił![]()
akurat mają - 5w40 jest rekomendowany, ale może mu sie udało na chybił - trafił![]()
Stara promocyjna cena sprzed podwyżki jeszcze Eurola 5W40 C3 5L z AR9100 200ml oryginalne opakowanie
https://sklep.archoil.pl/?product=ze...z-ar9100-200ml
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Witam. Pomógł by mi ktoś z tym olejem czytam i czytam i dalej nie wiem co zalać w mojej sytuacji. Mam trochę pomodzone 1.9 16v nie mam ani dpf ani egra czy też klap. Właśnie założyłem fmic i hybrydowe turbo. Będzie to za kilka dni strojone na okolice 220km i ponad 400nm. Chciał bym coś co by dobrze chroniło turbo . Mechanik zalał mi 5w30 lm z normą c3. A teraz już wiem że bez dpfa to nie jest najlepszy wybór tak że zamierzam pojeździć na nim max 5k i go wymienić. Podobno oleje full saps są dobre.
Poczytałem trochę i wpadły mi w oko takie oleje :
1. PENRITE HPR 5 5w40
2. Amsoil Signature Max-Duty 5W-40
3. Fush Titan Pro S 5W40
Może jest coś lepszego jeszcze może ktoś coś doradzić?.
Jeszce jest temat dodatków do leju czy dodawać czy nie
Z góry dzięki za pomoc![]()
My do takich silników zalewamy TEN OLEJ i doskonale daje radę.
panowie do silnika 2.0jtdm może być olej 5w40? cała ekologia na miejscu.
Dlaczego nie 5W30?
no taki mam selenia wr 5w30,każdy mówi że 5w40 lepszy
- - - Updated - - -
na forum opla każdy tak poleca,tam jest strasznie dużo problemów z zatarym silnikiem,piszą że przez olej 5w30
Tak, może być 5W40.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Tylko zalej jakiś dobry 5w40.
Co do zatartych silników 2.0 Opla, to problem tkwi w polityce GM. W Alfie mamy komunikat o zbyt niskim ciśnieniu oleju w przypadku zużytej uszczelki smoka, natomiast w autach GM już nie.
Pomijam fakt, że w nowszych Oplach silniki 2.0 CDTi GM zrobił już po swojemu, i nie są to te silniki, które mamy w FCA, na szczęście te FCA są zdecydowanie lepsze .