To prawda, ale tez nie aż taka duża jest ta różnica.
https://www.wyborkierowcow.pl/ktore-...a-na-wartosci/
To prawda, ale tez nie aż taka duża jest ta różnica.
https://www.wyborkierowcow.pl/ktore-...a-na-wartosci/
Oferta BMW mnie nie dziwi (choć tutaj trzeba dopytać o szczegóły czy aby pojazd konfigurowany do produkcji pod twoje zamówienie nie musi być wstępnie zarejestrowany na salon) - ale jak dobrze ponegocjujesz to podobny rabat uzyskasz na Alfę Romeo - też do produkcji 2020.
Wysokość rabatu będzie zależała od wyposażenia, formy finansowania i Twojej strategii negocjacji.
Wiem bo osobiście, jakieś 2 tygodnie temu zdecydowałem się na Alfę mając podobną ofertę na X3...
Dostałem rabat 22% ale tylko na auto DemoVIP, a żeby uzyskać taki rabat auto musi spełniać łatkę wyposażenia dodatkowego, między innymi pakiet convenience oraz nawigacja za 9 tysięcy.
Wskaż mi salon, który da ponad 20% rabatu na Giulię Sprint w kolorze szarym z czerwonym wnętrzem i łopatkami do zmiany biegów, czujnikami oraz kamerą cofania...
Jestem w stanie zaliczkować auto w dużym procencie, ale zakup na osobę prywatną za gotówkę, nie posiadałem wcześniej żadnej Alfy Romeo.
Oczywiście masz rację, ale weźmy pod uwagę pochodzenie:
Giulia 2018 rok, przebieg 65 tysięcy kilometrów, pochodzenie z USA, powypadkowy
BMW G20 2020, przebieg 50 tysięcy kilometrów, salon polski, bezwypadkowy
moja rada - chcesz Giulie to poświeć troszkę czasu i sprowadź sobie z USA i po kłopocie.
kupowanie aut od handlarzy naprawionych to murowane kłopoty. Ja sobie u kumplowi sprowadziłem z USA Giulie i Stelvio i jesteśmy zadowoleni ale nie drutowałem w naprawie tylko graty z ASO, a przy Alfie handlarze mają pole do popisu aby "zaoszczędzić".
na marginesie BMW 2020 i 50 tkm w 3 miesiace? na taksówce ktoś latał?
Tak jak pisałem, z mojego doświadczenia zauważyłem, że wysokość rabatu była uzależniona od wersji auta oraz jego wyposażenia. Też płatność ze środków własnych, też nie mam AF, zadatek około 5% wartości umowy.
W moim przypadku aby uzyskać rabat VIP na Stelvio Veloce musiało być wyposażenie m.in. w:
• pakiet Convenience (9NP) lub 0YS
• pakiet Asystent Kierowcy (1P7) lub (1P9) + (9YP)
• pakiet Asystent Kierowcy (6UN)
• ładowarka bezprzewodowa (RFX)
• alarm (8G2) lub Mopar
Ponieważ moja konfiguracja pokrywała się z tymi elementami wyposażenia nie było problemu ze skorzystaniem z tej promocji.
Kolor pojazdu i wnętrza nie miał znaczenia.
Zwróć uwagę, że wsparcie rabatowe, jak każda promocja może ulec zmianie (ja negocjowałem jeszcze przed epidemią, przestojami w produkcji itp.), poza tym ostateczne rabaty negocjuje się w salonie u handlowca a nie na forum![]()
Ogólnie wątek cen i rabatów należałoby przenieść do innego tematu bo śmiecimy forum.
Chodzi tu o Giulię po wypadku w tej cenie?
W tym przypadku cena w USA nie będzie 100-120 brutto. Ja za swoją w grudniu 2019, rok pr.2018 z przebiegiem 11kkm z uszkodzonymi drzwiami i aktywowaną kurtyną boczną dałem pół z tego co piszesz. Przy odsprzedaży wyjdzie na to samo, mniej wezmę, mniej mnie kosztowała.
Tak, po wypadku. Ta, która najbardziej mnie interesuje miała wszystkie poduszki nietknięte, ale miała uszkodzone zawieszenie z prawej strony z przodu i cały prawy bok, ze wszystkim 105 tysięcy brutto.
Konfiguracja BMW:
https://configure.bmw.pl/pl_PL/configid/j1t8l7v0
Veloce ma podgrzewane fotele z przodu (oraz z tyłu w autach, które mnie interesowały), napęd Q4 (akurat dla mnie bez znaczenia) i 280 koni.
G20 ma za to światła LED, czarną podsufitkę, asystenta parkowania oraz szyby o dodatkowej izolacji akustycznej. Silnik B48 w 318i to to samo, co w wersji 320i, rozmawiałem już z kilkoma tunerami, w sumie 2 auta już czekają na modyfikację do 250 koni oraz ponad 400 Nm.
Giulię z USA w fajnej wersji ciężko dostać za mniej, niż 100 tysięcy złotych, a tutaj BMW wyskakuje z G20 w M paku do produkcji za 136.5 tysiąca (wspominałem wcześniej o 135, ale dodałem kamerę cofania z asystentem parkowania za 1500 po rabacie). Jak w tym momencie Giulia mia się sprzedawać, skoro business kosztuje 139 tysięcy, nie jest w ogóle rabatowany i w porównaniu do mojego konfiga bazowa business to śmiech na sali...
Jeździłem oboma autami i owszem, Giulia jeździ lepiej, ale wnętrze jak dla mnie na plus dla BMW.
Ostatnio edytowane przez Farfocel ; 02-04-2020 o 14:22
Jeżdżę BMW od 6 lal, serią 3 w e90, z nowszymi budami mam też dużo doświadczenia - prywatnie bym tego już nie kupił, no chyba że dla znaczka, bo auta BMW to obecnie średniaki w wysokiej cenie, oczywiście to moja subiektywna ocena inżyniera![]()
Nie mogę sie z tym zgodzić - rzeczywiście trzeba poświecić duzo czasu, ale jest mozliwe znalezienie dobrze wyposażonej wersji. Ja miesiac temu kuplem za duuuużo niższą kwote, z lekko uszkodzonym tyłem Giulię Q4 z LSD, active zawieszenie itd, więc jest to możliwe ... W 100 tyś zmieszczę sie z naprawą, ubezpeiczneiami, aktywny wydechem i nie wiem co jeszcze mi przyjdzie do głowy. Utrata wartosci to nie mije zmartwienie, inaczęj na to patrzę, kwestia gustu.