Panowie, wiem że to wałkowany temat na forum, ale już mam dosyć
Komputer wyrzuca błąd ABS, kontroli trakcji, hill holdera.
Podpięty komputer - błąd czujnika abs w prawym kole.
Czujnik wymieniony na nowy - błąd nie znika.
Bardzo proszę o porady
Panowie, wiem że to wałkowany temat na forum, ale już mam dosyć
Komputer wyrzuca błąd ABS, kontroli trakcji, hill holdera.
Podpięty komputer - błąd czujnika abs w prawym kole.
Czujnik wymieniony na nowy - błąd nie znika.
Bardzo proszę o porady
Przewód możliwe, ze masz gdzieś uszkodzony. Sprawdź cały od kola aż do wejścia do komory auta, komora silnika i do kabiny.
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
"You cannot be a true petrolhead until you've owned one... it's like having really great sex that leaves you with an embarrassing itch." Jeremy Clarkson o Alfa Romeo
Witam.
Błąd wyskakuje od razu, czy dopiero po ruszeniu.
Jeżeli po ruszeniu to proszę szukać kogoś z oscyloskopem, może jest uszkodzony pierścień nadający na łożysku.
Pozdrawia.
No właśnie dopiero po ruszeniu. Po przekroczeniu 40km/h.
Musi być coś nie tak z tamtym układem (czujnik - łożysko), bo strasznie wiesza się wskazówka prędkości.
Nie wymieniałeś czasem piasty ostatnio?
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Nie.
Ale z tego co czytam to własnie piasta musiała paść. Czujnik pewnie był ok, ale błąd jest faktycznie, jak pisał [MENTION=11990]marek-131[/MENTION] z pierścieniem na piaście.
Wykręcę dziś piastę, wyczyszczę i zakręcę, może pomoże.
Jeśli nie, to ma ktoś jakieś doświadczenie z zakupem piast? Rozstrzał cenowy jest spory, ceny zaczynają się od +/- 150zł, jakieś opinie o tych najtańszych?
Witaj.
Możesz kupić sobie kartę do sprawdzania pierścienia magnetycznego ABS. Ja już zrobiłem ponad 20k km na piaście GSP i na razie w porządku.
Pozdrawiam.
U mnie czujnik w prawym kole pęknięty, skrzywiony - po wymianie wszystko ok