Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 46

Temat: Giulia i S60

Użytkownik Znawca
    Auto
    Alfa 159 2.0 170 KM

Domyślnie

Będę go namawiał na Giulię ale temat jest trudny... wiadomo, dochodzi także stereotypowe myślenie. Choć Volvo wizerunkowo sporo stracilo na przejęciu przez Geely. Choć oferta modelowa jest bardzo szeroka a Chinczycy zostawili Szwedom pole do działania i nie ingerują za bardzo.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

w zeszłe wakacje znajomy kupował auto, przyjechał Volvo XC40 R resign demówką - w środku tandeta (panele plastikowe tanio udające aluminium z jakimś nadrukiem, w bagażniku wykładziny jak w Ładzie), nie jechało to w ogóle. tyle w temacie, ale zależy czego szuka. Komfortowo było, klima lepiej działała pewnie parę innych rzeczy na plus się by znalazło, ale na pewno nie byłoby to uczycie sportowego auta.
    Ostatnio edytowane przez epsonix ; 18-05-2020 o 07:47
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Fachowiec Avatar Kurynio
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Stelvio Q, wcześniej Stelvio 2.0 280

Domyślnie

Kolega ma XC60 niby też R. Jak dla mnie jeżeli z zewnątrz może być to wewnątrz stylistyka do mnie w ogóle nie przemawia. Jak dla mnie wnętrze jest w stylu "Janie, właśnie wyjeżdżam z opery, możesz zaparzyć herbatę", dodatkowo mi się kompletnie nie podobają te pionowe nawiewy i sterowanie za pomocą tabletu. Poza tym jak dla mnie (wersja T6 320KM) nie czuć tej mocy, wrażenia gorsze niż w Stelvio 280KM, zapewne wynika to z większej masy. Co do prowadzenia, ale to oczywiście przy codziennej jeździe może być nieistotne to jednak o wiele słabsze niż w Stelvio. Nie jeździłem Giulią i S60, ale myślę, że sytuacja będzie podobna jak w przypadku XC60 i Stelvio

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Veloce 2020 FL 280KM Rosso Competizione

Domyślnie

Cytat Napisał median09 Zobacz post
    otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulia-2-0-turbo-280-km-q4-veloce-ti-czerwony-pakiet-veloce-carbon-ID6D2Zce.html#c1da6e52b0
    Można jeszcze taniej zejść, ale tu fajna sztuka do 200k. Pokaż mu takie Veloce TI, 280 konne z ospojlerowaniem i karbonem to moze nie bedziesz mu musiał za dużo argumentów serwować
    Jest coś nie tak z tą sztuką czy ja po prostu nie znam cenniku? 25% rabatu to wydaje się mega dużo.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Stacho
    Auto
    Stelvio Veloce MY2020

Domyślnie

Cytat Napisał maxspeed198 Zobacz post
    Jest coś nie tak z tą sztuką czy ja po prostu nie znam cenniku? 25% rabatu to wydaje się mega dużo.
    Bez przesady z tym mega dużo, toć to wersja 2019 z przed zmian (możliwe że zarejestrowana na salon). Poza tym aktualnie rynek sprzedaży samochodów jest po stronie kupującego...
    Jak dobrze ponegocjujesz to przy dobrze doposażonej wersji podobny rabat uzyskasz na model 2020 do produkcji... niskie rabaty są dla wersji podstawowych i słabo doposażonych ale tak jest i w innych markach - w Volvo również.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Shimmy
    Mieszka w
    PO/ERA
    Auto
    Giulia B-Tech+

Domyślnie

Cytat Napisał maxspeed198 Zobacz post
    1. Carserwis lubi sobie powrzucać oferty sprzedaży samochodów, których nie ma.
    2. Jest dopisek >Podana cena obowiązuje przy zakupie na firmę w finansowaniu dealera
    Czasami warunki prezentowanej oferty i wszelkie wymogi to galimatias. Teraz jeszcze pojawiły się rabaty dla grup zawodowych, więc niektóre ogłoszenia mają cenę po rabacie i nie wiesz ile zapłacisz nie łapiąc się do żadnej z grup.
    3. Ogłoszenie jest na nówkę, więc raczej nic "złego" w tym samochodzie nie odkryli. No chyba, że rabatują bo spadł z lawety i trzeba było naprawiać
    4. 25% rabatu chodź rzadkie to jest możliwe. Sam kupiłem sztukę w takim rabacie (w czerwcu 2019, a produkowana w 2018, więc przynajmniej te pół roku stała). A znajomy, który wszedł do salonu i miał odpowiednią dźwignię (inna oferta na M4 + deklaracja zakupu tego samego dnia jeśli dadzą 25%) - no i dostał 23 albo 24% na Giulię Q, które dopiero była w drodze do dealera

Użytkownik Znawca
    Auto
    Alfa 159 2.0 170 KM

Domyślnie

Panowie, rujnujecie mój temat))
    No ok. Ja się w sumie zgadzam ze sceptykami, ale jednak S60 to nie są wielkie krowy suvy tylko dobrze wyglądający klasyczny sedan i nie powiecie, że podwójny albo i poczwórny (w opcji) wydech czy też linia auta są kiepskie.
    To MUSI jezdzić lepiej od suvów. Wnętrze, po szwedzku,. ascetyczne, tablet centralnie to masakra, ale już fotele z przodu to klasa wyżej od Giulii. Od tych "normalnych" w Giulii. Chocby z uwagi na trzymanie boczne.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Jak chce radość z prowadzenia to Giulia, jak chce coś innego to kwestia gustu/wyposażenia. Nie wiem, może Volvo jest cichsze, przy dużych prędkościach?
    Osiagi 250KM Volvo ma podobne do Giulii 200KM - nie mówię już o prowadzeniu.
    http://www.zeperfs.com/en/duel7987-6761.htm

Acha, znajomy ma Volvo XC60 i mówi, że serwis bardzo drogi.
    Pozdro,
    Bartas

Użytkownik Świeżak Avatar sory89
    Mieszka w
    Warszawa/Przemyśl
    Auto
    Giulia 280KM - ekwiwalent amerykański

Domyślnie

przeciez 99 % forumowicz na tym forum poleci Giulie, ja tak samo, moj szwagier ma s60 t6 jezdzilem tym i nigdy nie zamienilbym sie za giulie choc ma tam jakies 304 konie to wykonczenie w srodku pozostawia wiele do życzenia, do tego styulistyka Giulii nie ma sobie równych

Użytkownik Znawca
    Auto
    Alfa 159 2.0 170 KM

Domyślnie

No tego wątku wykończenia w środku troszkę nie rozumiem. Giulia jest OK ale czy jest tak genialnie wykończona w środku? I temat foteli: autentycznie nie rozumiem, jak w tak fajnym aucie można było zapodać tak beznadziejne fotele w wersji super i chyba też business?
    jak ktoś dużo jeździ w trasy, fotel na kolosalne znaczenie.