Strona 114 z 167 PierwszyPierwszy ... 1464104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124164 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,131 do 1,140 z 1663

Temat: [Giulia/Stelvio] ACC, manetki Apple Car Play, Race Mode, kamera cofania Retrofit etc.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia 2.0 2017

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    Może popróbuj z jednak utrzymaniem pary BT dla rozmów poprzez radio, a multimedia po BT? W KAP nam się to nie udało (z iPhonem, CP po WiFi, bo trzeba było ręcznie przełączać BT), ale może w EC to działa inaczej (i z Twoim telefonem)?
    Porobię jeszcze trochę testów i tutaj wrócę.

--------
    EDIT: Pogrzebałem, sprawdziłem kilka pozycji mikrofonu. Dźwięk jest lepszy kiedy mikrofon jest bardzo blisko twarzy (odległość niemożliwa do montażu), ale szumy nadal występują. Zamówiłem Rode Lavalier GO, zobaczymy jaka będzie różnica.
    Ostatnio edytowane przez SWRSC ; 14-06-2020 o 16:58

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Jest: Stelvio 2.2 jtdm 210KM Było: Giulietta SUPER 1.4 170KM

Domyślnie

A jak potrzebuje sam screen mirroring, żeby na ekranie widzieć ekran telefonu i obsługiwać telefon za pomocą gałek w przedliftowym stelvio to też muszę bawić się w eng custom?
    czy jest jakiś sposób na obejście tego?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

jeśli auto ma stary typ radia (prod przed połową listopada 2017) no jakąś dokładkę musisz dołożyć a czy to ENG Custom, KAP Trade czy coś innego to już inny temat, jeśli nowsze a masz auto bez opcji AA/ACP to teoretycznie da się retrofitować, ale koszt będzie podobny jak dokładki.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia 2.0 2017

Domyślnie

Po kilku dniach mikrofon od ENG Custom zaczął działać już bardzo spoczko, występuje delikatny szum, ale nie wpływający na komfort rozmów (szum jest bardzo cichy, a rozmowy są mega wyraźne). Echa nie ma, a ogólny efekt jest naprawdę zadowalający.
    Pośpieszyłem się z zakupem lepszego mikrofonu.
    Zauważyłem też, że CarPlay po BT nie działa najlepiej (Siri potrafi długo myśleć, czasem zgubi połączenie). Po kablu jest już idealnie i bez problemów.

Ogólnie polecam urządzenie, nie mam żadnych zastrzeżeń i jest to jedna z najlepszych modyfikacji jaką zrobiłem w swojej Giulii.

Auto

Domyślnie

podobnie pisał [MENTION=77989]Lukicrx[/MENTION] o echu, a potem napisał że wróciło (post 1125). może wraca w jakiś sytuacjach - typu update telefonu, podłączenie w międzyczasie innego telefonu (drugi kierowca) itp?
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    giulia veloce

Domyślnie

A ja dzisiaj aktywowałem w ASO android auto. Konfiguracja zrobiona wg manualna, ASO w Gliwicach bez problemu aktywowało. Bez owijania w bawełnę, bez załatwiania pod stołem. Normalnie podczas przeglądu po 30kkm aktywowano za... darmo , tzn w cenie przegladu

Wysłane z mojego Nokia 7.2 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Znawca Avatar prezes-tk
    Mieszka w
    Siemianice/Słupsk
    Auto
    Były: 2 x AR 166 2,4 20v, AR 156 1,9 JTD, AR 159 SW 2,4 20v, Giulia Super 2.0T. Obecnie inna marka.

Domyślnie

Bo za taką aktywację nie odprowadzają kasy do FCA, po prostu byli przyjaźnie nastawieni do klienta. Bo prawdę mówiąc, przy przeglądzie i tak podłączają kompa, a sama aktywacja trwa może 3 minuty. Więc dodatkowa robota żadna.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia veloce

Domyślnie

Panowie czy ktoś krok po kroku napiszę jak aktywować tryb race?
    Dokładnie które proxi trzeba zmienić

Użytkownik Rowerzysta Avatar Techno
    Mieszka w
    Krakow
    Auto
    Giuletta Sprint, Giulia Veloce 2.0T Q4 LSD

Domyślnie

Teoretycznie prosta sprawa
    https://youtu.be/yc7YRY4CKvk

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Radcar Zobacz post
    Panowie czy ktoś krok po kroku napiszę jak aktywować tryb race?
    Dokładnie które proxi trzeba zmienić
    zależy, jakie auto, jakie firmwary (czy je w razie czego zupdatujesz - np auta z USA), który typ przełącznika. było wszystko na forach, tylko jak zawsze rozsiane, przekopywanie się przez wątki jeśli lubisz/masz czas, albo zlecenie komuś kto zrobił wiele i poświęci Ci czas na wyjaśnienie co i jak, sprawdzenia, poprowadzi za rączkę, podpowie inne sprawy itp. w razie czego zapraszam czy to do konsultacji czy do warsztatu