Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Temat: Alfa Stelvio z USA

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    AR Giulietta 1.4 170 KM/Mustang 3.7 V6

Domyślnie

Cytat Napisał Dareek Zobacz post
    wiesz życzę Ci jak najlepiej ale:
    pasy poduszki nie pasują z EU to raz - koszt poduszki czołowej to ok 2,5 tys sztuka plus ok 1.3 tys kolanowa/szt sensor 1.7 pln i pas ok 900 pln sztuka plus deska ok minimum 3 tys, bezpiecznik pirotechniczny 500 pln wiec nie wiem jakbyś nie liczył ale to nie jest 7 tyś - uszkodzone przednie zawieszenie boczna chłodnica pewnie przewody od ogólnej tez się dostało.
    nie wiem skąd wziąłeś run and drive ale toto po wystrzale nie ma prawa jeździć no chyba ze podrutowne już na wstępie więc to na pewno nie ubezpieczyciel - to auto nie ma R&d lub Starts mieć w statusie przy tych uszkodzeniach. przekładnia powiedziała papa podobnie jak zawias prawy minimum, boczna chłodnica - ciul wie co jeszcze -wybacz w ub roku moja kosztowała połowę z tego i była mniej uszkodzona a kosztów wyszło na poziomie 94 tyś z naprawą tylko prawdziwą naprawą a nie regenerowanie czegoś co ma być NOWE. Tu sam koszt auta to niemal 60 tys, a gdzie transport cło vat akcyza opłaty portowe? przebieg też nie jest mały.
    znaczenia nie ma specjalnie czy run and drive tylko po prostu auta są za drogie obecnie do tego co sobą prezentują- jak masz na stocku za 135 tys nową to wywalanie 120 tys za sprowadzaną to słaby interes. Stelvio czy Giulia aby sie opłaciło musi kosztować max 8-9 tys dolców - wszystko co więcej to już spore ryzyko że wyjdzie podobnie jak za krajówkę
    to tylko moje przemyślenia!
    Darek słuszne przemyślenia.
    Tak patrzę na aukcje i myślę, że taką sztukę można z nabyć pewnie za połowe actual cash value czyli za 14 kUSD, gdzie uszkodzenia sa minimalne i tylko boczne poduszki wystrzliły.
    https://www.iaai.com/vehicledetails/...82?RowNumber=6

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Shimmy
    Mieszka w
    PO/ERA
    Auto
    Giulia B-Tech+

Domyślnie

Jest już temat o sprowadzaniu, nie róbcie niepotrzebnie kolejnych...
    https://www.forum.alfaholicy.org/giu...zenie_usa.html

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Stelvio Lusso

Domyślnie

Cytat Napisał sailor_p Zobacz post
    Darek słuszne przemyślenia.
    Tak patrzę na aukcje i myślę, że taką sztukę można z nabyć pewnie za połowe actual cash value czyli za 14 kUSD, gdzie uszkodzenia sa minimalne i tylko boczne poduszki wystrzliły.
    Czyli wszystko zgodnie z tym co napisałeś dla mojej actual cash value 42 tyś to 16 tyś stanowi 39% ceny

- - - Updated - - -

wiesz życzę Ci jak najlepiej ale:
    pasy poduszki nie pasują z EU to raz - koszt poduszki czołowej to ok 2,5 tys sztuka plus ok 1.3 tys kolanowa/szt sensor 1.7 pln i pas ok 900 pln sztuka plus deska ok minimum 3 tys, bezpiecznik pirotechniczny 500 pln wiec nie wiem jakbyś nie liczył ale to nie jest 7 tyś - uszkodzone przednie zawieszenie boczna chłodnica pewnie przewody od ogólnej tez się dostało.
    Dareek dzięki za dobre słowo
    Co do wyliczeń nie będę się spierał bo to tylko gdybanie. Będzie na miejscu zrobione przedstawię koszty
    nie wiem skąd wziąłeś run and drive ale toto po wystrzale nie ma prawa jeździć no chyba ze podrutowne już na wstępie więc to na pewno nie ubezpieczyciel - to auto nie ma R&d lub Starts mieć w statusie przy tych uszkodzeniach.
    Nie napisałem że to auto było run and drive, miało oznaczenie starts i był filmik że silnik pali.
    kosztowała połowę z tego i była mniej uszkodzona a kosztów wyszło na poziomie 94 tyś z naprawą tylko prawdziwą naprawą a nie regenerowanie czegoś co ma być NOWE. Tu sam koszt auta to niemal 60 tys, a gdzie transport cło vat akcyza opłaty portowe? przebieg też nie jest mały.
    Naprawa będzie "prawdziwa" To co musi być nowe będzie nowe ,chyba mi nie powiesz że mam blachy, błotnik, czy lampy kupować w ASO ? bo w tedy koszt naprawy wyjdzie 50 tys. Napisałem już że przy tej cenie zakupu pod domem z opłatami (bez akcyzy) wyjdzie mnie około 80k. Co do przebiegu, 30 tyś km to jest duży przebieg ?!
    czy Giulia aby sie opłaciło musi kosztować max 8-9 tys dolców - wszystko co więcej to już spore ryzyko że wyjdzie podobnie jak za krajówkę
    to tylko moje przemyślenia!
    Tu się z tobą nie zgodzę jak kupisz auto za 9 tyś to pod domem 55 + naprawa czyli max 80 na gotowo. Robiłem inne auto to wiem.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    AR Giulietta 1.4 170 KM/Mustang 3.7 V6

Domyślnie

Tu się z tobą nie zgodzę jak kupisz auto za 9 tyś to pod domem 55 + naprawa czyli max 80 na gotowo. Robiłem inne auto to wiem.[/QUOTE]

Inna sprawa, że jak popatrzyłem na aukcji to jakoś przyzwoicie rozbitego Stelvio czy Giulii którą realnie da się kupić za 9 tys USD po prostu NIE MA. Jak widać to chyba nie jest najlepszy okres na kupowanie fury w USA patrząc na ceny.

Użytkownik Świeżak Avatar nowitek
    Mieszka w
    Pleśna
    Auto
    Alfa 159 SW 1,9 JTDm Alfa GT 1,9 JTD, Giulia RWD performance

Domyślnie

"Naprawa będzie "prawdziwa" To co musi być nowe będzie nowe ,chyba mi nie powiesz że mam blachy, błotnik, czy lampy kupować w ASO ? bo w tedy koszt naprawy wyjdzie 50 tys. "

Polecam sprawdzać ceny oryginałów bo handlarze potrafią sprzedawać drożej niż nowy oryginał.
    Polecam np. Sklep Motoakuki

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Stelvio 2.0/200KM

Domyślnie

Cytat Napisał Shimmy Zobacz post
    Jest już temat o sprowadzaniu, nie róbcie niepotrzebnie kolejnych...
    https://www.forum.alfaholicy.org/giu...zenie_usa.html

Licząc kolejne tematy o sprowadzaniu złomu samochodowego do pięknego kraju nad Wisłą widzę, że przez kolejne dziesięciolecia będę mógł uprawiać swoje hobby na drodze - a mianowicie wyszukiwanie który samochód zostawia najładniejsze cztery ślady - na razie prowadzi E-klasa w której tył jechał ze 20cm obok przodu...

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Stelvio Lusso

Domyślnie

Polecam sprawdzać ceny oryginałów bo handlarze potrafią sprzedawać drożej niż nowy oryginał.
    Dzięki za info dla takich informacji własnie człowiek rejestruje sie na odpowiednim forum :0

- - - Updated - - -

Licząc kolejne tematy o sprowadzaniu złomu samochodowego do pięknego kraju nad Wisłą widzę, że przez kolejne dziesięciolecia będę mógł uprawiać swoje hobby na drodze - a mianowicie wyszukiwanie który samochód zostawia najładniejsze cztery ślady - na razie prowadzi E-klasa w której tył jechał ze 20cm obok przodu...
    Nie wiem z jakiego kraju ty sprowadziłeś swój "złom" ale radze zajechać na zrobienie geometrii.

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

Cytat Napisał nowitek Zobacz post
    "Naprawa będzie "prawdziwa" To co musi być nowe będzie nowe ,chyba mi nie powiesz że mam blachy, błotnik, czy lampy kupować w ASO ? bo w tedy koszt naprawy wyjdzie 50 tys. "

Motoakuki wcale nie jest tani- pierwsze lepsze ASO- naprawdę można sie zdziwić takie rzeczy jak kratki czy el blacharskie są naprawdę w bdb kasie.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał sailor_p Zobacz post
    Tu się z tobą nie zgodzę jak kupisz auto za 9 tyś to pod domem 55 + naprawa czyli max 80 na gotowo. Robiłem inne auto to wiem.
    Inna sprawa, że jak popatrzyłem na aukcji to jakoś przyzwoicie rozbitego Stelvio czy Giulii którą realnie da się kupić za 9 tys USD po prostu NIE MA. Jak widać to chyba nie jest najlepszy okres na kupowanie fury w USA patrząc na ceny.[/QUOTE]

dlatego piszę że to nie pora na zakupy- za 15 tys były w ub roku lekko porysowane a nie w takim stanie - rok temu taka stelka kosztowałaby ok 6 tys dolców.
    przy 15700 dolców i podniesieniu opłat portowych w DE to auto wyjdzie około 90-95 tyś bez naprawy.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Stelvio Lusso

Domyślnie

dlatego piszę że to nie pora na zakupy- za 15 tys były w ub roku lekko porysowane a nie w takim stanie - rok temu taka stelka kosztowałaby ok 6 tys dolców.
    przy 15700 dolców i podniesieniu opłat portowych w DE to auto wyjdzie około 90-95 tyś bez naprawy.
    Dareek nie wiem skąd czerpiesz swoja wiedzę ale fakty przeczą twoim tezom. Nie ma i nie było w zeszłym roku Alfy Stelvio w takim stanie roczniku przebiegu i wyposażeniu w cenie 6 tys to nierealne !!
    Już 2x ci napisałem ze auto pod domem będę miał za 80k, czytasz co pisze czy tak sobie tylko wymyślasz ? do 100 tyś będzie naprawione
    aa i pytałem co masz do AutoDiscover bo nie miałem z nimi żadnych problemow
    Ostatnio edytowane przez Herhor ; 02-09-2020 o 13:51

Użytkownik Świeżak Avatar nowitek
    Mieszka w
    Pleśna
    Auto
    Alfa 159 SW 1,9 JTDm Alfa GT 1,9 JTD, Giulia RWD performance

Domyślnie

Też śledzę aukcję w USA i ceny o których pisze Dareek są nierealne. Za 6 tyś USD to przyzwoitej Giulii Ti nie można było kupić nie mówiąc o Stelvio.