a ktos sie orientuje jaki koszt w aso przegladu przy 60 tys ?
a ktos sie orientuje jaki koszt w aso przegladu przy 60 tys ?
Kozak patrzyłem na fv jaka dostałem wraz z przejęciem leasingu.
Oleje filtry, klocki przód i tył, pasek, świece, klimatyzacja, przegląd, wszystko na zasadzie części plus robota wyszło 3k brutto. ASO Poznań.
Dzięki, klocki i świecie mi odpadają , czyli pewnie koło 2jki.
Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka
To jeszcze zapytam o kolejne przeglądy. na 80k / 100k? Ktoś ma jakieś doświadczenia?
Kozak krótka aktualizacja. Pytałem w czwartek o dokładny koszt w ASO u Zasady Kraków za przegląd na 60k km to jeśli nie ma żadnych niespodzianek to jest to ok 2500 brutto.
Przegląd co 15k km to z kolei około 1300 PLN brutto.
Generalnie zakres przeglądów jest tez przedstawiony w instrukcji - na jej końcowych stronach.
Wysłane z mojego SM-A515F przy użyciu Tapatalka
Dziwna sprawa. W mojej instrukcji, na początku działu "Obsługa i konserwacja" są rozpisane przeglądy okresowe zarówno dla benzynowych 2.0. T4 MAir jak i dla diesli 2.2 JTD.
Wysłane z mojego SM-A515F przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez ArcoMancino ; 17-10-2020 o 12:35
Mam przejechane ok. 53-54 tys. km., warto teraz wymienić pasek osprzętu, czy poczekać na następny serwis przy ok. 60-64 tys. km?
Teraz będę wymieniał olej, filtr oleju, filtr powietrza, filtr kabinowy, sprawdzę klocki.
Nie wiem, czy wymieniać płyn chłodniczy i hamulcowy, ale może warto. Nie wiem, czy wcześniej nie były te płyny wymieniane w ASO (ostatni serwis ASO w 2023 roku).
Będę też robił wymianę oleju w skrzyni (statyczną, co zaleca ZF). Świece wymieniałem przy ok 45 tys. km.
Giulia Veloce 2.0 GME 280 KM, Q4, prod. 2019 r., pierwsza rej. lipiec 2020. Nie mam pakietu performance.
Coś jeszcze warto zrobić przy tym przebiegu? Czy przy okazji wymiany płynu hamulcowego lub chłodniczego, trzeba przez coś przeklikać się w MESie?
Czy w MESie trzeba przeklikiwać coś przy okazji wymiany oleju w skrzyni biegów, albo czy trzeba podłączyć się z czymś innym?
Ostatnio edytowane przez Lober ; 05-03-2025 o 12:14