Strona 99 z 177 PierwszyPierwszy ... 498990919293949596979899100101102103104105106107108109149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 981 do 990 z 1770

Temat: Wbudowana nawigacja

Użytkownik Świeżak Avatar Krzysztof Fly
    Mieszka w
    kujawsko-pomorskie
    Auto
    Stelvio Executive 2.0T 280KM 2019

Domyślnie

Panowie, FCA obiecała nam cztery aktualizacje rocznie, ja swój samochód kupiłem pod koniec września i od razu zaktualizowałem mapę. Następnie w samym tylko październiku otrzymałem od FCA trzy aktualizacje map (w tym jedną dla 8,8"), czy można chcieć czegoś więcej?

No może tego żeby te aktualizacje działały, chociaż nie wiem ale chyba tego nikt nam nie obiecywał

Pozostaję w oczekiwaniu na pierwszą aktualizację listopadową.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

powiedz to użytkownikom navi z 6.5" oni dostali w marcu 2019 ostanią "co kwartał" potem po roku spóźnioną o 3 mce aktualizacjęna wersję 1041 i tyle. a navi 6.5" do wersji np Veloce kosztowała 5k bo nie dało się brać pakietu Flota Plus. no dobra, musiałem się odezwać, tak czy siak tylko parcie na FCA CS może przynieść jakiś skutek, forum to na pewno nie czytają
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak Avatar Krzysztof Fly
    Mieszka w
    kujawsko-pomorskie
    Auto
    Stelvio Executive 2.0T 280KM 2019

Domyślnie

wiem, wiem - czytałem cały wątek, sam mam 6,5" więc mnie aktualne problemy również dotyczą. Moja ironia w temacie była właśnie tym spowodowana. Nie mam jakiegoś wielkiego parcia, że nie wiem jak czekam na tą aktualizację, osobiście na co dzień używam Google Maps gdyż one zawsze są zdecydowanie bardziej aktualne. Co nie znaczy, że nie lubię mieć na pokładzie najnowszej aktualnej wersji. Dawniej nawigacji wbudowanych w auto używałem poza granicami, tam sprawdzały się zawsze dobrze, jednak od czasu kiedy mamy bezpłatny roaming danych to nawet za granicą głównie jeżdżę na Google Maps.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    2017 Giulia 2.0 RWD

Domyślnie

Koledzy posiadający wersję 6,5", czy Wam również Mopar Maps wyświetla taki komunikat:

Update not available
    No updates are currently available on the Map Update website. Contact your FCA authorised workshop to check new map availability.
    ?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfy Romeo MiTo; Alfa Romeo 159sw; Alfa Romeo Gulia Super

Domyślnie

Wszystkim tak wyświetla, bez względu na wielkość monitora.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    2017 Giulia 2.0 RWD

Domyślnie

Dziękuję za odpowiedź.

Użytkownik Znawca Avatar prezes-tk
    Mieszka w
    Siemianice/Słupsk
    Auto
    Były: 2 x AR 166 2,4 20v, AR 156 1,9 JTD, AR 159 SW 2,4 20v, Giulia Super 2.0T. Obecnie inna marka.

Domyślnie

Cytat Napisał Krzysztof Fly Zobacz post
    Panowie, FCA obiecała nam cztery aktualizacje rocznie
    Może okazać się, że to nie do końca prawdziwe. Wymieniam się mailami z różnymi organami FCA w sprawie braku możliwości aktualizacji i uporczywie zadaję pytanie dot. rekompensaty za zeszłoroczny brak aktualizacji do 6,5 cala. Napisałem im, że na stronie Mopar jest takie zapewnienie ale w odpowiedzi, którą otrzymałem chyba przedwczoraj poinformowano mnie, że "...zapewnia się maksymalnie 4 aktualizacje w ciągu roku...". Na razie odpisałem, że maksymalnie 4 to również 1, a może nawet i 0. Jak mnie wkurzą, to zamieszczę tu ich odpowiedzi. Może w dziale dla tych co planują zakup Alfy.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    2017 Giulia 2.0 RWD

Domyślnie

Cytat Napisał prezes-tk Zobacz post
    Wymieniam się mailami z różnymi organami FCA w sprawie braku możliwości aktualizacji i uporczywie zadaję pytanie dot. rekompensaty za zeszłoroczny brak aktualizacji do 6,5 cala.
    Mam na dysku sporo materiału z odpowiedzi działu obsługi klientów FCA Poland w tej samej sprawie. Przykład:

FCA Poland w odpowiedzi na jedno z moich zgłoszeń i zapytań o rekompensatę

Dzień dobry.
    W nawiązaniu do zgłoszenia informujemy, że warunki gwarancji nie przewidują rekompensat z tytułu wystąpienia uwag codo stanu technicznego pojazdu.
    Natomiast na marzec br przewidziane jest wydanie aktualizacji map przez dostawcę map.
    Ja do Pana z FCA

Dzień dobry,
    jeśli nie zrozumiał Pan pytania to pragnę podkreślić, że nie pytałem o rekompensatę z tytułu wystąpienia uwag co do stanu technicznego pojazdu a z utraty jego funkcjonalności w związku z niewywiązywaniem się FCA z dostarczania aktualizacji do systemu nawigacji. Zakładając, że nowe mapy pojawią się według Pana deklaracji w marcu 2020 będzie to okres 1 roku zupełnego braku wsparcia, które stanowiło składnik przedmiotu umowy zakupu samochodu wyposażonego w tą konkretną nawigację. Zostałem oszukany.
    Pytam w związku z tym; w jaki sposób zamierzacie Państwo zrekompensować mi niewywiązanie się z umowy dostarczania aktualizacji, która została zawarta wraz z zakupem samochodu?
    Proszę także o przekazanie mi kontaktu do Pana przełożonego.
    Pan już nie odpisał.

Użytkownik Świeżak Avatar marcopologne
    Auto
    Alfa Romeo Brera&Stelvio

Domyślnie

Coś takiego dostałem:

"Szanowny Kliencie,

w nawiazaniu do sprawy ********

Poinformowano nas wlasnie z dzialu technicznego w Turynie, iz usterka aktualizacji map 1056 dla Alfy Giulia i Stelvio nie zostala rozwiazana, dlatego prosimy o weryfikacje na poczatku grudnia i ewentualny ponowny kontakt z nasza infolinia
    zyczymy serdeczne pozdrowienia,

Customer Care Alfa Romeo"

Użytkownik Znawca Avatar prezes-tk
    Mieszka w
    Siemianice/Słupsk
    Auto
    Były: 2 x AR 166 2,4 20v, AR 156 1,9 JTD, AR 159 SW 2,4 20v, Giulia Super 2.0T. Obecnie inna marka.

Domyślnie

I ja to samo dostalem.