nie musisz mozesz dostac sie przez wyciągniecie szkła lusterka wstecznego i tam sie wpiac
nie musisz mozesz dostac sie przez wyciągniecie szkła lusterka wstecznego i tam sie wpiac
Przepraszam na "dzień dobry" za odgrzanie kotleta ale czy ktoś wie czy koledze pomogło przeczyszczenie tej wtyczki? Mnie też dopada bardzo sporadycznie ten problem (na razie baaaardzo rzadko ale jednak się pojawia).
Witam, po wczorajszym myciu auta również zaniża mi wskazania temperatury... W moim przypadku po rozłączeniu, psiknięciu contaktem i złożeniu cały czas zaniża jak wcześniej.
A dopytam jeszcze, czy ta część wtyczki, która wychodzi z drzwi powinna być "luźna" i wpadać do wewnątrz drzwi ? Bo u mnie tak jest, przez co złączenie ich ponownie nie było takie łatwe...Czy jakoś to można przymocować do drzwi ?
Tematy masz opisane w 159.
Witajcie,
Giulietta 13r.
Na komputerze wskazanie temp. zew. to "---C" czyli nie pokazuje nic.
Czy wskazanie temp. zewn. lub jak w tym przypadku brak wskazania może mieć wpływ na działanie ogrzewania/klimatyzacji?
Sprawdź czujnik temp. Tak ma wpływ na działanie klimatyzacji i jest powiązane z temp. zewnętrzną. Było już to opisywane m.in. przeze mnie w wątku o klimatyzacji.
Dzięki. Tam też byłem, ale 159 to też już nieco inne roczniki i pomysł na auto. chcialem wykluczyć róznice.
Będę próbował sie dostac do czujnika i zobaczymy co z tego wyniknie.
Na chwilę obecna jesli sam steruję nawiewami i temp jest ok.
Jesli wrzucam tryb auto i 20C to auto paruje przy czym przy zamknietym obiegu i włączonej klimie nie powinno mieć to miejsca bo powietrze powinno sie osuszać.
Jeśli wrzucisz obieg zamknięty, to mimo włączonej klimy szyby mogą lekko parować. Pamiętaj też, że przy temperaturze zewnętrznej poniżej 5 stopni klima w ogóle się nie załączy, więc przy zamkniętym obiegu parowanie masz pewne jak w banku. Druga sprawa, to jak wrzucisz na auto, to obieg powinien być otwarty. Daj znać, jak się dobierzesz do czujnika, u mnie też wystąpił z nim problem, zawyża temp o ok 8-9 stopni.