Panowie jeszcze jedna rzecz, która może świadczyć, że dzieje się lepiej. Pamiętacie jak pisaliśmy, dzwoniliśmy, żeby w końcu po iluś miesiącach pojawił się aktualny cennik i konfigurator uwzględniający MY2020? Oprócz gwarancji 5 lat, wchodzę dzisiaj na konfigurator, a tutaj już dostępna wersja Veloce Ti...
https://www.alfaromeo.pl/konfigurator/stelvio/#/version
...ale ceny w konfiguratorze nadal stare. W cenniku PDF są aktualne, wyższe: https://cenniki.alfaromeo.pl/alfa-ro...770.1586193149
Stelvio veloce ti była już chyba w listopadzie, robiłem sobie wstępne konfiguracje.
Co ciekawe przejrzałem w grudniu konfiguratory na stronach AR dla poszczególnych europejskich krajów i Stelvio Veloce TI było tylko na polskiej![]()
Taka nastąpiła poprawa w porównaniu do cennika/konfiguratora na 2020 r. (był dostępny dopiero 6 kwietnia 2020)![]()
Ostatnio edytowane przez Zupi ; 03-01-2021 o 12:24
Hmm widzę, że kolor stromboli jest teraz nie grey tylko magnesio. Kolor w praktyce się zmienia?
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Cześć!
Czy w/g Was warto dopłacić do pakietu 44B "Powiększone tarcze i zaciski hamulcowe (przednie 330x28, tylne 320x22)" przy zamawianiu Giulii 200 KM, RWD?
(Standardowy rozmiar to 305 przód / 292 tył).
Pomijając aspekt wizualny (na plus), czy będę w stanie zauważyć różnicę w jeździe (np. krótsza droga hamowania, mniejsze nagrzewanie się tarcz, bardziej proporcjonalna siła hamowania)?
A może pojawią się negatywne skutki (mniejsza zwrotność, wpływ większej masy nieresorowanej)?
Chodzi o zwykłą jazdę po ulicach (nie na torze).
Może ktoś miał bezpośrednie porównanie Giulii ze standardowymi i powiększonymi tarczami?
Sprawdź ceny klocków, do powiększonych jest więcej możliwości
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Na forum są tu tacy którzy w swoich super nie mogli zdzierżyć małych tarcz i retrofitowali duże zaciski i tarcze (bo były też 2 rozmiary zacisków, choć teraz już chyba AR tego nie stosuje). Tylko chodziło o wygląd - przy 18 czy 19 po prostu wygląda mała tarcza nędznie. A czy jest aż taka różnica w innych parametrach, nie wypowiem się, nie mam porównania - tyle co z jazd testowych, ale w każdej wszystko mi grało, dostając Veloce nie zauważyłem różnicy (w normalnej jeździe)
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.