Ładne korekty. Nie ma dramatu. Ciezko pali bo wolno kręci. Wsadz rozrusznik z 2.4 jeśli aku masz dobre
Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
Ładne korekty. Nie ma dramatu. Ciezko pali bo wolno kręci. Wsadz rozrusznik z 2.4 jeśli aku masz dobre
Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
Witam
Co może być przyczyną takich korekt wtrysków?
Silnik na wolnych nie równo pracuje.
Wtryski, brak kompresji lub inne. Jedź do serwisu i przełóż wtryski miejscami i sprawdź czy korekty pójdą za wtryskiem jeżeli tak to wtryskiwacze na stół. I w takim przypadku dałbym wszystkie do sprawdzenia bo one wzajemnie się korygują i sprawdzenie tylko jednego może nie dać prawidłowej diagnozy
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
Dzięki
Jak najszybciej udam się do serwisu.
Pozdrawiam
A u mnie ostatnio po wymianie hydropopychaczy i usunieciu klap wirowych zrobił się kibel w silniku:
Korekty:
-5
+5
+5
-5
Silnik kopci, ciężko się wkreca, rozrząd sprawdzony, dolot powietrza sprawdzony, na kolektor ssący psikane plamami itp by sprawdzić szczelność, wtryski podmieniane, kodowane, kombinowane i dalej lipa. Może ktoś coś miał podobnego? Pierwszy raz mam taka akcję gdzie totalnie silnik się rozjechał![]()
Od czego by się przestawił? Odpala od strzała czy zimny czy gorący , sam z siebie chyba wałek nie przeskoczy
Cześć mam problem z korektami na 1 i 4 cylindrze w silniku 1.9 8V 115km.
Przed wymianą końcówek wtrysków i podkładek .
1 cyl +3.80
2 cyl -0.28
3 cyl +0.10
4 cyl -2.75
Po wymianie końcówek i podkładek
1 cyl -2.05
2 cyl -0.18
3 cyl +0.15
4 cyl +1.75
Poprawa jest ale w dalszym ciągu coś nie tak.
Co sprawdzić kolejne ? Uszczelkę kolektora ssącego ?
Kompresja do ogarnięcia dopiero za miesiąc.
Jedyny problem jaki jest to przy odpalaniu zimnego potrafi szarpnąć silnikiem.
Ostatnio edytowane przez Smori91 ; 10-07-2021 o 11:51