Strona 407 z 445 PierwszyPierwszy ... 307357397398399400401402403404405406407408409410411412413414415416417 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4,061 do 4,070 z 4444

Temat: Fatalna sprzedaż Alfy Romeo. Co się dzieje?

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 jtd 16V

Domyślnie

Cytat Napisał IRC Zobacz post
    Jak najbardziej.

156 GTA SW - moim skromnym zdaniem to profanacja "prawdziwego" 156 GTA.

Alfa Romeo 156 SW i Alfa Romeo 159 SW - zacznijmy od tego, że Alfa mówiła, że to nie kombi tylko 'Sport Wagon" - a tak poważnie - to, moim skromnym zdaniem - również profanacja (może mniejsza niż w przypadku 156 GTA - ale wciąż).
    Twoim zdaniem może to być profanacja, ale zdaniem wielu miłośników marki nie jest.
    Alfa mówiła, że to nie kombi, tylko Sport Wagon, bo to Włosi... Gdzieżby mogli wypuścić na rynek kombi, kojarzące się z kanciastym niemcem

Odnosisz się tylko do tego jak to fan Alfy może lubić kombi. No i myślę, że jak się zagłębisz w temat to się zdziwisz, bo wielu lubi. Wg mnie 159 SW wygląda lepiej niż 159 berlina, wg mojego kolegi (akurat posiadacza 159) również.

Natomiast Twoje zdanie:
    Alfa nie zrobiła żadnego godnego uwagi samochodu z nawoziem kombi.
    to bzdura. Podałem Ci przykłady 156 i 159, te auta w nadwoziach kombi (sport wagon) odniosły ogromny sukces.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    JEST: Giulia Veloce Ti MY21, 166 FL 3.2, BYŁY: 166 2.0TS, 156 1.8TS

Domyślnie

Cytat Napisał Maxi Zobacz post
    to bzdura. Podałem Ci przykłady 156 i 159, te auta w nadwoziach kombi (sport wagon) odniosły ogromny sukces.
    Chyba, bardziej właściwie byłoby napisać "to auta RÓWNIEŻ o nadwoziach kombi" - bo chyba nie chcesz powiedzieć, że te samochody odniosły sukces dzięki temu nadwoziu.
    No chyba, że chcesz. Nie znam proporcji sprzedaży 156/159 sedan vs kombi, ale wątpię, żeby kombi przekroczyło 20% całkowitego wolumenu sprzedaży.

p.s.
    mogę kolejny raz powtóyzyć, że nie trzeba "przekonywać, przekonanego", że kombi w ofercie z perspektywy sprzedaży ma sens i nie trzeba "przekonywać przekonanego" w tej kwestii
    Nie mam również niczego przeciew wyborowi innych kolegów alfistów - lubią kombi => kupują kombi - to proste.
    Ostatnio edytowane przez IRC ; 08-04-2022 o 08:34

Auto

Domyślnie

Nie odniosły sukcesu tylko dzięki temu nadwoziu. Głównie dzięki sedanowi. Ale fakt wypuszczenia 156 SW, ich niezłej sprzedaży, bo jeździło tego sporo (już coraz mniej), oraz tego, że wyszło 156 GTA SW oraz 156 Crosswagon o czymś świadczy. Musiał być popyt na kombiaki, skoro kolejne takie wypuszczali.
    Niestety nie znalazłem danych sprzedaży dla tych aut z podziałem na wersje nadwozia. Rynek wtórny w Polsce: na ten moment na Olx jest 146 sedanów oraz 284 kombi Alfy Romeo 159.

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Nie odniosły sukcesu tylko dzięki temu nadwoziu. Głównie dzięki sedanowi. Ale fakt wypuszczenia 156 SW, ich niezłej sprzedaży, bo jeździło tego sporo (już coraz mniej), oraz tego, że wyszło 156 GTA SW oraz 156 Crosswagon o czymś świadczy..
    Wtedy jeszcze pod wzgl oferty rozsądnie podchodzili , klient miał jeszcze do wyboru hatchbacka, coupe i dużego sedana.

Użytkownik Pasjonat Avatar Pablo.
    Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto
    Kilka włoskich szrotów ;)

Domyślnie

Jak ta marka ma się sprzedawać, skoro nie mają samochodów w ofercie, którymi większość zwykłych ludzi jest zainteresowana.
    www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie

> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    Wtedy jeszcze pod wzgl oferty rozsądnie podchodzili , klient miał jeszcze do wyboru hatchbacka, coupe i dużego sedana.
    Zgadza się, było coś dla każdego. Teraz jest totalna bieda.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Klonek
    Auto
    159 2.0 JTDm

Domyślnie

Zgadza się, było coś dla każdego. Teraz jest totalna bieda.
    O to właśnie chodzi.
    Prosty przykład: teraz mam sedana, ale rodzina się powiększa, załóżmy dwójka dzieci. I co mam kupić nowszego, jeśli chcę pozostać przy marce, a nie jeździć SUV-em?

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Klonek Zobacz post
    O to właśnie chodzi.
    Prosty przykład: teraz mam sedana, ale rodzina się powiększa, załóżmy dwójka dzieci. I co mam kupić nowszego, jeśli chcę pozostać przy marce, a nie jeździć SUV-em?
    A no właśnie. Lubisz markę, auto się dobrze prowadzi, świetnie wygląda, chciałbyś kolejne auto tej marki, może nawet to samo tylko w wersji kombi, dobrze wyglądającej w dodatku, jak to do tej pory było... I nie ma takiego. Wielka szkoda. Ja bym z chęcią zobaczył Giulię Sport Wagon

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał Klonek Zobacz post
    O to właśnie chodzi.
    Przekonać się do SUV-a. Kombi już nie zrobią.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

Chyba, bardziej właściwie byłoby napisać "to auta RÓWNIEŻ o nadwoziach kombi" - bo chyba nie chcesz powiedzieć, że te samochody odniosły sukces dzięki temu nadwoziu.
    No chyba, że chcesz. Nie znam proporcji sprzedaży 156/159 sedan vs kombi, ale wątpię, żeby kombi przekroczyło 20% całkowitego wolumenu sprzedaży.
    Możesz wątpić, ale rzeczywistość jest zupełnie inna
    Wg danych na koniec 2002 roku, wersja Sportwagon tylko z Dieslami pod maską stanowiła 51% wszystkich sprzedanych 156-tek. Dorzućmy do tego benzyniaki i twierdzenie, że ten samochód odniósł sukces dzięki wersji SW jest bliskie prawdy (źródło: alfetta.pl)

Trochę inaczej wygląda statystyka dla 156 GTA:
    berlina - 2973
    SW - 1678

Ale to nadal daleko do tych 20%.

Podejrzewam, że sprzedaż SW, a sedan w przypadku 159 wyglądała podobnie.

Cytat Napisał Żuczek Zobacz post
    Przekonać się do SUV-a. Kombi już nie zrobią.
    Alfa Romeo w pigułce Nie interesuje nas czego oczekujesz, musisz się przekonać do tego co Ci dajemy.
    Ostatnio edytowane przez FXX ; 08-04-2022 o 19:33