Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była
no to który inny 10 letni jest ok i trzyma baterię?
A jeśli ciężko o takiego, z czego wywodzisz że obecne, gdy będą miały 10lat, będą trzymać baterię?
Czy jednak wszystko teraz ma być na 5lat/okres gwarancji, a potem do "piachu" i nowe. No i co to ma wspólnego z ekologią
Swoja drogą czym my będziemy jeździć, skoro średnia wieku naszych auto to 14 lat...
Żeby udowodnić, że nie ma problemów to na pewno zdecydowanie lepsza ankieta wśród fanatyków EV![]()
Ciekawi mnie tylko dlaczego na początku grudnia na grupach kierowców EV nagle wysypały się posty dotyczące problemów z ładowaniem i jego prędkością... Hmm...
Nom, wrzuciłeś idealny przykład tego o czym pisałem, tyle, że na forum ICEBrawo Ty!
![]()
Jak ktoś zaleje Diesla do benzyny na stacji benzynowej, to jestem pełen podziwu, bo... pistolet do Diesla jest zazwyczaj grubszy niż wlew w benzyniakuTo wtedy rzeczywiście jest idiotą, do tego silnym idiotą
A jak ktoś dojeżdża do szybkiej ładowarki z podgrzaną odpowiednio baterią i po podpięciu prędkość ładowania oscyluje w okolicach 20-30kW, a powinno być min. 80kW to wina użytkownika?
Jak dojeżdżasz do ładowarki, która w teorii działa, ale po podpięciu nie da się uruchomić sesji i nawet resetowanie jej zdalnie przez serwis nie pomaga to również wina użytkownika?
Muszę im w takim razie odpisywać, że przecież to wina użytkownika, bo nie umie w EV
PS. Co z tym serwisem w Poznaniu, bo szukam, szukam i nawet najmniejszej wzmianki o tym się nie da znaleźć... ?
Ten Leaf... w 2013 roku kosztował uwaga _od_ 126080 zł . sto trzydzieści tysięcy. Wtedy Mazda 6 kombi , zaczynała się od _poniżej_ 100000 (SkyGo) , z ładownością, użytkowością a i nawet w tej bidawersji lepszym 0-100 i Vmax . 130 to chyba skypassion była, automat od 110tys.
Cen kompaktów jak 3ka nawet nie porównuję.
Dla alergików aut na "M" myślę że można tu równie dobrze przyłożyć Passata, Mondeo, 508 czy cokolwioek spalinowego - coś potrafiącego poza dojazdem do i z pracy zrobić co samochody robią.
Normlanie służyć kierowcy i być zawsze gotowe, a nie mieć właściciela jako sługę dla auta (ta wspomniana wyżej podróz do Hiszpanii z 14 ładowaniami - dostowowaliśmy nasz rytm do ładowarekspaliśmy w samochodzie (! ja pamiętam takie czasy jak miałem kilka lat w zasadzie fajne ale...)
I ten Nissan za stotrzydzieści tysięcy przy 70ciu kilku tysiącach przebiegu (toż to nówka powinna być wciąż) jedzie 30 kilometrów i kaput. Zresztą niezuzyty jedzie ile ? 160 przy jakim V.. A tamte jeżdżą bez dotykania. Robiac różne inne dziwne rzeczy poza ogrzewaniem i świeceniem światłami.
Aha jego wyposażenie za 130 tys zł: (w 2013 trochę więcej warte niz teraz tak BTW)
16" felgi stalowe z oponami 205/55R16
Chromowane klamki
Dwubiegowa wycieraczka z regulacją częstotliwości pracy przerywanej
Halogenowe reflektory przednie
Lusterka boczne w kolorze czarnym
Wycieraczka tylnej szyby z możliwością pracy przerywanej
Zderzaki przedni i tylny w kolorze nadwozia
Światła przeciwmgłowe ze światłami do jazdy dziennej
Ciemnoszara przednia konsola środkowa z dwoma uchwytami na kubki
Duży schowek
Pokrowiec na okulary przeciwsłoneczne
Regulacja wysokości siedzenia kierowcy
Składana tylna kanapa dzielona w proporcji 60/40
Tylny uchwyt z wieszakiem
Wykończenie z czarnej tkaniny
Tak zmusza. Chcę Forda EcoSport 2.0. I co? I gucio. Nie mogę. A Amerykanin może. Chcę Nissana Z Performance i co? To samo.
Ktoś chce kupić duże auto z małym silnikiem i może. Ktoś inny chce kupić małe auto z dużym silnikiem i nie może. a jeszcze nie dawno mógł (patrz ginąca w oczach oferta hot hatchy segmentu B i C).
Ostatnio edytowane przez Machaju ; 02-01-2023 o 19:36
Z taką demagogią to weź się zapisz do PiSu. Chłopie zrobisz karierę.
Serio nie widzisz różnicy w awarii silnika spalinowego, a efektu spadania zasięgu aut elektrycznych wraz z ilością ładowania? Uważasz, że to zjawisko tego leafa jest tak odosobnione i jakbyśmy wzięli 10 leafów z podobnym przebiegiem i z podobnym wiekiem, to byłoby inaczej? W ilu? W 9? Znaczy tylko ten jeden był taki felerny? A to ja przepraszam
Dawno nie zaglądałem do tego wątku, ale widzę, że nadal kopiecie się koniemNo to Szczęśliwego Nowego Roku Wam życzę
![]()
Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)
Ostatnio edytowane przez Tomtrz ; 02-01-2023 o 19:55
Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była