hehe - właśnie, że nienormalne - bo błędnie zakładasz, że tak by było (1) gdyby nie było dotacji i zakazu, (2) udział będzie się zwiekszał w takim samym tempie
... śmieję się, bo jest z czego - to co wypisujesz to deletanctwo prima sort, a nie "zrobiona matematyka" (jakoś ciągle mnie bawi to określenie rodem spod budki z piwem) - to co uprawiasz to "analiza" "małego Jasia" - to już nie jest moja wina
p.s.
ciągle nie masz elektryka - jesteś jak drogowskaz, który nie podąża tam gdzie wskazuje (albo jak xiomdz z KRK)
tak tak, juz slyszali wszyscy, ze zakaz dzisiaj ma wplyw na sprzedaz elektrykow, bo ludzie "słyszą głosy"
oczywiscie, ze nie bedzie rosl w tym samym tempie, dlatego pisałem o dynamice, ale ty nie masz pojęcia co to jest
https://www.counterpointresearch.com...forecast-2030/
https://www.iea.org/reports/global-e...cle-deployment
https://www.goldmansachs.com/insight...s-by-2035.html
nie wiem, goldman sachs to tez pewnie małe jasie
no tak, przeciez najlepiej sobie wszystko wyssać z palca, tak jak wy to robicie![]()
Ostatnio edytowane przez Tomtrz ; 02-05-2023 o 20:43
Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była
Hehe - wygląda na to, że jak zwykle, ściemniasz - napisałeś, że "niezaleznie od zakazu, elektryki sukcesywnie zwiekszaja swoj udzial w rynku" - pomijając efekt dotacji - bo po co o nim wspominać- jak się przymknie jedno oko tak jest.
Najlepiej od razu zapisz się do piSSu - będziesz mógł sie sprawdzić w tvpinfo.
- - - Updated - - -
Goldman nie, ty - tak.![]()
Przedstawiona prognoza Goldmana (1) opiera się na założeniu, że w EU od 2035r. będzie praktyczny zakaz rejestracji nowych samochodów (i zapewne uwzględnia dopłaty), (2) nie odnosi się UDZIAŁU EV w całości samochodów użytkowanych o którym mowisz, a jedynie o udziele sprzedaży nowych
Skaczysz z jednej kwestii na drugą i pomijasz istotne elementy (dotacje) w swoich wypocinach.
I jak mały Jasiu, zawieszasz się na "dynamice"- chociaż chwilę wcześniej przyznałeś, że chcesz coś aproksymować liniowo na podstawie aktualnych wzrostów - wiesz chociaż na czym polega aproksymacja i co to słowo oznacza - "matematyku"?
![]()
Co w tym śmiesznego? Na jednych ma, na innych nie. Tylko twoje powody decyzji są prawilne? Mój szef kupił nowe auto w 2013r po to aby jeździć nim 10/15 lat. Dziś śrenia auta w Polsce to 15,7 lat. Społeczeństwo ubożeje. Co zrobisz ze spalinowym za 12 lat gdy stref będzi 3 razy więcej niż obecne plany? Gdy dojdą kolejne "wspaniałe" pomysły? Sprzedając stracisz, chyba nie muszę pisać dlaczego, albo będziesz jeździł do zezłomowania omijając strefy. Strach się bać jeśli pójdą dalej i dalej tą "słuszną" drogą.
A więc prawo wprowadzane obecnie z terminem obowiązywania za 12 lat, strefy, obostrzenia, dopłaty i ogólna tendencja w unii ma wpływ na decyzje zakupowe części nabywców.
Jak to nazwałeś: "śmieszne samochody"? - to dobra, słuszna i jedyna droga [emoji1787]
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
Nie chcę Tesli nawet jeśli będzie w rosso i z busso.
tak tak, wiadomo, gdyby nie dopłaty, to by nie kupowali, bo tobie sie tak wydaje. Tylko ze, w wielu ankietach, ktore tutaj wrzucałem, te dopłaty nie były znaczacym czynnikiem, ktory skłaniał ludzi do zakupu EV (w przeciwienstwie do oszczednosci na eksploatacji i ochronie srodowiska). No co tam ankiety, dane. Najwazniejsze jest, co tobie sie wydaje
1. no tak, cały czas zapominam o tych głosach, które każą ludziom kupować elektryki, chociaz zakaz za 12 lat
2. caly czas mówimy o rynku pierwotnym, czyt. sprzedaży nowych
3. i najwazniejsze - zakaz, to jest klepnięty wyłącznie w EU. Te analizy dotyczą tez globalnego rynku (tak na wszelki wypadek - gdzie nie ma zakazów od 2035). No i bez zakazów nadal rósnie. Oj oj, chyba narracja ci sie rozsypuje
jeszcze raz - przeczytaj moze czym jest dynamika np. wzrostu, zanim dalej będziesz się ośmieszać.
Ostatnio edytowane przez Tomtrz ; 02-05-2023 o 21:59
Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była
Dopłaty to fakt.
Kupowali i dostawali dopłaty - więc miały wpływ na decyzję, bo były jednym z elementów oferty (państwa).
To dość proste, nawet, chyba, również dla ciebie?![]()
Decyzje zakupowe zostały podjęte w warunkach dostępności dotacji - żadne ankiety tego nie zmienią, np. w sondażach pis jest permanentnie niedoszacowany, bo wstyd - a 'sondaż' ostateczny to wybory - a w przypadku zakupu samochodu - dowód zakupu (w ankietach tez część ludzi może zwyczajnie wstydzić się przyznać, że się posępiło na dotację).
Poza tym - tobie się wydaje, że zakaz za 12 lat nie ma wpływu - może ma mały, ale twoje wywody są dobre dla ciebie - bo są twojsze. Tak jak już mądrzejsi od ciebie wskazali - kupujący samochód dzis mogą mieć na uwadze możliwość kłopotliwości jego użytkowania za te 12 lat (wyższe ceny paliw, dostępność stacji, koszty serwisu). Tak samo jak trudno skwantyfikować ten wpływ, tak samo trudno jest udowodnić jego całkowity brak - ale ty WIESZ
- - - Updated - - -
Chyba nie - bo pisałeś o nieuniknionym wykończeniu samochodów spalinowych i nieuniknionym zamknięciu stacji benzynowych - tak, czy inaczej - bez potrzeby wprowadzania zakazów, ani dotacji - tak "naturalnie" z powodu zamoistnego kierunku rynku.
... a w tego typu futuryzm nie za bardzo ktoś ci uwierzy- tak delikatnie mówiąc.
Taki scenariusz jest prawdopodobny jedynie w przypadku wprowadzenia zakazów i dotacji - co nie ma niczego wspólnego z wolnym rynkiem - i konieczny jest fanatyzm (w który dobrze się wpisujesz).
- - - Updated - - -
... lepiej przeczytaj to co napisałeś wcześniej w tej kwestii.
Ostatnio edytowane przez IRC ; 02-05-2023 o 22:37
Panowie, NAPRAWDĘ NIE WARTO.
Przecież Tomtrz to typ patologiczny, jemu radość sprawia wciąganie Was w "dyskusje". Macie jeszcze cierpliwość?
Zachęcam do ignorowania, albo lekceważenia (niekomentowania) jego bełkotliwych wpisów. Komentowanie go napędza. Bez paliwa, zniknieKwestia czasu.