Żaden serwis ASO nie zrobi Ci naprawy gwarancyjnej na swój koszt, a to że nawet wymiana akumulatora na gwarancji wymaga dzisiaj całodniowych testów pod dyktando gwaranta to już osobny temat - podobno było wcześniej zbyt dużo nadużyć w ASO. Dzisiaj ASO musi poświęcić cały dzień na aktualizację softu i testy, a potem dostaje gratisowy akumulator od gwaranta i 12,50 PLN za jego wymianę (cena sprzed 4 lat)![]()
Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)
Nie do końca się zgodzę .
Mam VW Arteona i każda wizyta w serwisie w Gdyni na Morskiej wygląda zupełnie inaczej niż w AR.
Jeśli coś jest zepsute to wymieniają, z nikim się o nic nie muszę kłócić.
W AR - Gdańsk główny ich lakiernik powiedział Mi że ja mam sobie to zdrapać i HAMMERITE pomalować i tak jeździć.... samochód za ponad 100k a on Mi daje rade jak bym starym dużym fiatem tam przyjechał....
Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)
Odpowiedz z serwisu:
Po przeanalizowaniu przez dział techniczny zgłoszenia, zostałem upoważniony do przekazania Państwu informacji, że zgłoszona przez Państwa usterka w samochodzie xxxxxx jest korozją podpowłokową i nie spełnia kryteriów definicji perforacji, a co za tym idzie naprawa nie może być wykonana w ramach Gwarancji na perforację blach nadwozia zgodnie z zapisem w Książce Gwarancyjnej: „ Elementy nadwozia pojazdu objęte są gwarancją na perforację spowodowaną korozją gdy wytworzy się ona od wewnątrz i przebije na zewnątrz.”
- - - Updated - - -
To moje drugie Stelvio, w pierwszym rozszczelniła się chłodnica, przednia lampa tez i naleciało brudu do środka, padł multiair (Ok 60k km przebiegu) i silnik (280KM) - wymienione na dodatkowo wykupionej gwarancji + jakieś drobnicę typu przegniłe lampki od tablicy rejestracyjnej itp, auto kupione nowe.
Drugie gnije i nie jest to wada objęta gwarancja.
Nigdy więcej AR nie kupie, szkoda kasy i nerwów.