Strona 456 z 484 PierwszyPierwszy ... 356406446447448449450451452453454455456457458459460461462463464465466 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4,551 do 4,560 z 4837

Temat: Auta elektryczne i ogólnie powszechna elektryfikacja

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

Cytat Napisał Tomtrz Zobacz post
    ale to znowu jest jakas zrozumiała tylko dla ciebie ironia? dla kolegi pytam
    Zapytaj kolegi, może Ci wytłumaczy skoro nie rozumiesz

I nadal nie odpowiedziałeś na kilka prostych pytań, dasz radę na nie odpowiedzieć czy znowu przemilczymy?

Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Machaju Zobacz post
    Takie coś za 40 tys jako wózek na zakupy - ma to sens. Jako drugi/trzeci pół-samochod w gospodarstwie domowym.
    Ale 40k to cena w Chinach. W EU jeśli będzie kiedykolwiek dostępny to cena będzie sporo wyższa.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomtrz
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    były alfy, jest Jaguar

Domyślnie

Cytat Napisał FXX Zobacz post
    Zapytaj kolegi, może Ci wytłumaczy skoro nie rozumiesz

I nadal nie odpowiedziałeś na kilka prostych pytań, dasz radę na nie odpowiedzieć czy znowu przemilczymy?
    ale ja ci juz napisałem, że nie chce mi sie bawić w odbijanie piłeczki, w jajnikowym stylu a pozniej sie okaze, ze gdzies jakaś ironia była, czy inny zabieg, który ci sie wydawalo, ze wszyscy powinni zrozumieć

- - - Updated - - -

Ale 40k to cena w Chinach. W EU jeśli będzie kiedykolwiek dostępny to cena będzie sporo wyższa.
    oczywiscie, ze cena w chinach, i gdzies tam sie standardy chinskie pewnie tez przebijają, ale nie o to chodzi. Do ceny takiej fabii jednak, jeszcze troche zapasu jest. Czy nadal, z czystym sumieniem, jestescie w stanie opowiadać te historie, jak te elektryki to bedą tylko dla bogaczy? Bo przecież pan prezes jakis tak mówił?
    Jaguar S-type 4.2 V8
    Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
    Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
    Citroen Xantia Activa II V6 - była
    Citroen Xantia II 2.0 16V - była
    Skoda Felicia 1.3 MPI - była

Użytkownik Znawca
    Auto
    Były 159-ki

Domyślnie

Spodziewam się, że jeśli będzie to min. +50%, jeśli nie X2 lub x3. tyle że te 40 tys to właściwy poziom cenowy za melexa jeżdżącego do marketu.

Auto

Domyślnie

ale ja ci juz napisałem, że nie chce mi sie bawić w odbijanie piłeczki, w jajnikowym stylu a pozniej sie okaze, ze gdzies jakaś ironia była, czy inny zabieg, który ci sie wydawalo, ze wszyscy powinni zrozumieć
    Naprawdę, aż tak mocno zabolało Cię, że nie zrozumiałeś prostej ironii o korkach na Bemowie?

Pytania zadałem Ci wcześniej, a mimo to na nie nie potrafisz odpowiedzieć.

Czyli co, przyznajesz się publicznie do bycia kłamcą?

Auto

Domyślnie

oczywiscie, ze cena w chinach, i gdzies tam sie standardy chinskie pewnie tez przebijają, ale nie o to chodzi. Do ceny takiej fabii jednak, jeszcze troche zapasu jest. Czy nadal, z czystym sumieniem, jestescie w stanie opowiadać te historie, jak te elektryki to bedą tylko dla bogaczy? Bo przecież pan prezes jakis tak mówił?
    Fabia startuje od 65k, jak myślisz ile takie Geely w EU będzie kosztowało po dostosowaniu do europejskich wymagań, podatkach, cłach itd.? 70-80k?

I gdzie ten zapas?

Jesteście? O jakich "Wy" piszecie, bo ja nigdzie o elektrykach dla bogaczy nie pisałem. Znowu wkładasz mi "pod palce" twierdzenia innych osób?

Użytkownik Rowerzysta Avatar Krzyk
    Auto
    Alfa Romeo Stelvio MY21 200KM

Domyślnie

a z ciekawostek:
    https://elektrowoz.pl/auta/geely-geo...-potrzebujemy/

Normalne, funkcjonalne miejskie auto. Nie jakis mikro/prawiesamochód.
    tak, ze czekam na kolejne opowiesci prezesów europejskich koncernów, jak to się nie da zrobić taniego, małego elektryka.
    Autor tego artykułu pisze, że to jest auto, którego potrzebujemy! Tak, zdecydowanie ta różowa popierdółka o stylistyce zabawki dla dwulatka odpowiada naszym żywotnym potrzebom. Tomtrz, ja zaczynam Ci współczuć i tak sobie myślę o brzytwie Hanlona: „Nie należy domniemywać złej woli, jeśli coś daje się zadowalająco wyjaśnić głupotą”.
    Nie chcę Tesli nawet jeśli będzie w rosso i z busso.

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    były alfy, jest Jaguar

Domyślnie

Naprawdę, aż tak mocno zabolało Cię, że nie zrozumiałeś prostej ironii o korkach na Bemowie?

Pytania zadałem Ci wcześniej, a mimo to na nie nie potrafisz odpowiedzieć.

Czyli co, przyznajesz się publicznie do bycia kłamcą?
    eeeeee....bardzo dużo ci się tutaj wydaje

- - - Updated - - -

Fabia startuje od 65k, jak myślisz ile takie Geely w EU będzie kosztowało po dostosowaniu do europejskich wymagań, podatkach, cłach itd.? 70-80k?

I gdzie ten zapas?
    no zapas jest właśnie na cła i podatki. Tak, wychodzi na oko 70-80k. To nie 160 za fiata e500

Jesteście? O jakich "Wy" piszecie, bo ja nigdzie o elektrykach dla bogaczy nie pisałem. Znowu wkładasz mi "pod palce" twierdzenia innych osób?
    coś ci sie wydaje. Wy, to nie musisz być ty. Chyba, ze identyfikujesz się jako wy - to mea kupa

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Krzyk Zobacz post
    Autor tego artykułu pisze, że to jest auto, którego potrzebujemy! Tak, zdecydowanie ta różowa popierdółka o stylistyce zabawki dla dwulatka odpowiada naszym żywotnym potrzebom. Tomtrz, ja zaczynam Ci współczuć i tak sobie myślę o brzytwie Hanlona: „Nie należy domniemywać złej woli, jeśli coś daje się zadowalająco wyjaśnić głupotą”.
    Wypasione elektryki konkurencyjne cenowo wzgledem ICE - no i kogo to obchodzi! co z tanimi autami dla zwykłych ludzi??
    Tanie EV dla zwykłych ludzi konkurencyjne cenowo wzgledem ICE - a kogo obchodzą takie popierdółki dla zwyklych ludzi!

schizofrenia.
    Jaguar S-type 4.2 V8

Użytkownik Rowerzysta Avatar Krzyk
    Auto
    Alfa Romeo Stelvio MY21 200KM

Domyślnie

Wypasione elektryki konkurencyjne cenowo wzgledem ICE - no i kogo to obchodzi! co z tanimi autami dla zwykłych ludzi??
    Tanie EV dla zwykłych ludzi konkurencyjne cenowo wzgledem ICE - a kogo obchodzą takie popierdółki dla zwyklych ludzi!

schizofrenia.
    Raczej to jest Twoja schizofrenia. Krótko i na temat: żaden z przedstawionych przez Ciebie samochodzików ( a już zwłaszcza ten różowiutki jak pupcia bobaska ) nie stanowi alternatywy dla samochodu ICE. Pisano Ci wielokrotnie, że te samochodziki zawsze, absolutnie zawsze w czymś niedomagają w stosunku do ICE. Wówczas wymykasz się pisząc, że nie każdy potrzebuje takich parametrów.

Piszesz na forum skupiającym ludzi kupujących samochody przeznaczone dla indywidualistów i proponujesz różową torebkę na zakupy.
    Zwykli ludzie - mówisz - pragną czegoś takiego? Aż tak nisko oceniasz ich gusta i rozsądek?
    No tak, zapomniałem. Teraz w dobrym tonie jest pisać, jacy to Polacy zacofani. Parawany na plażach, stare diesle, byle jak ubrani, smutni jacyś i pogoda brzydka. Nie to, co w tej no, no .. Norwegii.
    Ostatnio edytowane przez Krzyk ; 22-08-2023 o 18:37
    Nie chcę Tesli nawet jeśli będzie w rosso i z busso.

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    były alfy, jest Jaguar

Domyślnie

Cytat Napisał Krzyk Zobacz post
    Raczej to jest Twoja schizofrenia. Krótko i na temat: żaden z przedstawionych przez Ciebie samochodzików ( a już zwłaszcza ten różowiutki jak pupcia bobaska ) nie stanowi alternatywy dla samochodu ICE. Pisano Ci wielokrotnie, że te samochodziki zawsze, absolutnie zawsze w czymś niedomagają w stosunku do ICE. Wówczas wymykasz się pisząc, że nie każdy potrzebuje takich parametrów.

Piszesz na forum skupiającym ludzi kupujących samochody przeznaczone dla indywidualistów i proponujesz różową torebkę na zakupy.
    Zwykli ludzie - mówisz - pragną czegoś takiego? Aż tak nisko oceniasz ich gusta i rozsądek?
    No tak, zapomniałem. Teraz w dobrym tonie jest pisać, jacy to Polacy zacofani. Parawany na plażach, stare diesle, byle jak ubrani, smutni jacyś i pogoda brzydka. Nie to, co w tej no, no .. Norwegii.
    eeeeee....ale ty wiesz, ze inne kolory też będą dostępne? Czy auto samo w sobie jest brzydkie? No wydaje mi sie, że jest ładniejsze od takiej fabii. Już wy ogóle pomijajać, że wygląd jest kwestią kompletnie wtórną. To nie jest jedyny i ostatni miejski samochod elektryczny w przyzwoitej cenie.

I tak, już to słyszałem, jak zasięg jest wazny w miejskim samochodzie. A koszty użytkowania, wygoda (cisza), i też sama jazda - moment obrotowy dostepny od 0 obrotów - co zapewnia świetną dynamikę, tak potrzebną w ruchu miejskim, to tam sę przecież absolutnie nieważne
    Jaguar S-type 4.2 V8