Ja mam taki komunikat co pół roku, potem 15 minut zabawy i znowu na pół roku spokójU mnie jest nie kontakt na kostce idącej do wentylatora (dmuchawy), jest tak paskudnie umieszczona że nie da się jej wyjąć, nawet jej nie widać, tak więc raz na pół roku wkładam łapę głęboko w swoją alfę i dygam kostką przez kilka sekund potem spokój.
Ja bym to sprawdził, znalezienie usterki zajęło mi kilka miesięcy (i też tak było czasem dobrze czasem źle), teraz już wiem co ją boli i kosztuje mnie to 15 minut raz na pół roku.
"elektromechanik" taki przydrożny mógł tego nie wykryć, ja też u jednego byłem i powiedział on nie wie, ale pewno sterownik, lub dmuchawa. Na szczęście nie zacząłem wymieniać na pałę tylko posiedziałem i poszukałem.
Jak być miał problem to na prv podam Ci mój numer to dzwoń i powiem CI gdzie szukać, może u Ciebie jest to samo![]()
Byłem przy wymianie i nie była rozszczelniona klimatyzacja elektromechanik w trzech częściach zdemontował wentylator i obudowę trochę się namęczył ale zrobił i nie dużo za to wziął
Ostatnio edytowane przez Roni1988 ; 23-10-2009 o 22:04
to dobrze, bo jest duzo takich nieogarnietych co rozszczelniaja klime i trzeba nabijac od nowa. Zreszta na forum mi tez tak powiedzieli (chyba forum pomorskie) ze nie da sie wymienic wentylatora bez rozszczelniania klimy.
Jeszcze jeden problem czasami występuje, uszkodzenie czujnika termometru w lusterku. Temperaturę na zewnątrz auta pokazuje Ci właściwie?
Sprawdź także jeszcze czujnik wewnątrz auta (taki mały wiatraczek z prawej strony kierownicy.
Witam po dłuższej nie obecności byłem dziś w serwisie okazało się ze czujnik temperatury w lusterku ma gdzieś przebicie po rozbiorce okazało się że albo pad sterownik albo cała konsola w czwartek będę miał całą konsole wiec ja nie konsola to sterownik pad bo wszystkie kable są ok gdzieś w tych 2 miejscach musi być przebicie.
Witam już zlokalizowałem usterkę spalił się dmuchawa kupiłem używaną z nagrzewnica za 200 zł i wszystko huladziękuje wszystkim za pomoc
Siema, u mnie zaczeło sie cos palic. Powiedzcie mi o co chodzi z tym sterownikiem i co to mogło być? Wentylator? I dostać sie do tego do srodka czy przez podszybie?
Zerknij TUTAJ
Alfa Romeo Brera 3.2 V6 JTS Q4
Wcześniej:
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V 160KM
Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4
Alfa Romeo 156 1.9 JTD 110CV
Alfa Romeo 147 2.0 16V Selespeed
Alfa Romeo Spider 916 1.8 16V
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
Lancia Delta 1.8 8V
Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
Alfa Romeo 155 2.5 V6
Alfa Romeo 33 1.7 Boxer
dałem rade wyciagnac bez rozpinania klimy - spalony silniczek z nawiewu , przeczytałem ze z angola nie pasuje ale przecierz wkład bedzie ten sam. czy sie myle?