159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Moderatore, zakończ TO proszę [emoji85]
Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka
Pytałem już o to, ale usunąłeś mój wpis - kim jesteś, żeby oceniać, czy ktoś ma pojęcie, a ktoś go nie ma?
W jednym wątku traktujesz rzecz tak fundamentalną dla bezpieczeństwa, jak ustawienie geometrii zawieszenia, jak efekt Twoich negocjacji z jakimś pseudo mechanikiem, który nie potrafi jej ustawić, a w drugim opowiadasz jakieś, niczym nie poparte tezy, o pryncypiach w kwestii możliwości zmiany parametrów oleju i śmiesz twierdzić, że ktoś kto Ci to wytyka, nie zna się na tym?
Dopóki się nie włączyłeś, to była bardzo merytoryczna dyskusja na argumenty, a więc nie zarzucaj mi śmiecienia w wątku, bo to jest kolejny Twój bezpodstawny zarzut.
P. S.
Dlaczego zmanipulowałeś mój wpis, nie cytując tego, na co był odpowiedzią, czyli pomyłki, którą już wcześniej wytłumaczyłem?
Ostatnio edytowane przez yaniq ; 17-08-2024 o 16:08
Brawo, zauważyłeś ironię. Miałem dać emotkę, że kpię?
Słyszałeś utwór VOO VOO "Mylny błąd"? Albo siostrę Basen w sitkomie "Daleko od noszy"?
Przy okazji. Błąd to pomyłka, nie może być więc nieomylny. I jego słuszność nie ma tu nic do rzeczy.
A zwroty np. młoda dziewczyna, mały domek, zejść na dół są poprawne, mimo że to pleonazmy .
Sprytnie wybrnąłeś z ewidentnej wpadki. Szacun.
Nie zrozumiałeś mnie. Użyłem tego zwrotu celowo i świadomie (jak w podanych przykładach takiego jego zastosowania w przekazie artystycznym), żeby delikatnie zakpić z argumentów zawartych w poście do którego sie odnosiłem. Niepoprawność tego zwrotu jest tak oczywista, że łamiąc jakość mojej wypowiedzi, obrazowo zszedłem na poziom jakości wypowiedzi mojego polemisty.
A żeby nie było tak całkiem nie na temat: Brera to piękne auto
Ostatnio edytowane przez jadzia ; 21-08-2024 o 06:40
Opowiadając o tym, że między, zbliżonymi do siebie parametrami lepkości olejów, przy temperaturze eksploatacyjbej silnika, różnica czasu spływania oleju może się różnić o kilka tygodni - to jest ten poziom, do którego zszedłeś, czyli poziom absurdu?
Jest całkowicie nie na temat, bowiem tematem jest olej do silnika, instalowanego również do innych modeli z tej linii, a nie to, czy Ci się podoba Brera.
Ostatnio edytowane przez yaniq ; 21-08-2024 o 07:13
Oleje W30 i W40 nie mają zbliżonych do siebie parametrów lepkości. Oleje o niskiej lepkości mają ok. 12 razy większą lepkość od wody, oleje o wysokiej lepkości 20 razy. Przyznasz, że to jest jakaś różnica?
Napisałem "olej o wyższej lepkości będzie "w górze silnika" pewnie przez 2 tygodnie zanim spłynie do miski". Nie wiem ile to potrwa, dlatego założyłem (słowo pewnie oznacza tu przypuszczenie, a nie na pewno) jakiś okres, bo że będzie dłużej "w górze silnika" to chyba oczywiste. Jeśli masz jakieś inne dane na ten temat, to chętnie sie dowiemy
Boszszsz, za co?
Temat: Brera 3.2 v6
Ostatnio edytowane przez yaniq ; 21-08-2024 o 13:31