Strona 41 z 41 PierwszyPierwszy ... 3132333435363738394041
Pokaż wyniki od 401 do 405 z 405

Temat: Witam jaki olej 2.0T 280KM ?

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 TBi 280KM Q4 Imola Titanium

Domyślnie

Cytat Napisał 07105415 Zobacz post
    Mogę polecić ten olej!
    Jestem już po dwóch wymianach i podczas użytkowania auta na tym oleju brak problemów z wypadaniem zapłonów. Na innych, wydawałoby się, że bardziej premium problemy czasem były. Czy to przypadek..., sam się zastanawiam ale kolejna wymiana na 100% będzie również na ten Total...
    Mam przejechane ponad 125 tyś. MA nie wymieniany a już 30 tyś. km temu brałem to pod uwagę a tu taka miła niespodzianka z tym Totalem...
    Zaraz będę zmieniał na tego Totala. Miałem teraz zalanego Millersa, ale nie wiem, czy nawet gorzej ciutkę głośniej na nim silnik nie pracował aniżeli na Selenii. Totala lałem do swoich poprzednich samochodów, on robiły duże przebiegi i nie miałem najmniejszych problemów. Cena OK, testy na R2D i laboratoryjne składu też, spełnia wymagania, a nie dopłaca się do cła itp. bo wyprodukowany na terenie UE.
    Ostatnio edytowane przez Lober ; 05-03-2025 o 12:03

Użytkownik Rowerzysta Avatar 07105415
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia 2.0/200KM

Domyślnie

Cytat Napisał Lober Zobacz post
    Zaraz będę zmieniał na tego Totala. Miałem teraz zalanego Millersa, ale nie wiem, czy nawet gorzej ciutkę głośniej na nim silnik nie pracował aniżeli na Selenii. Totala lałem do swoich poprzednich samochodów, on robiły duże przebiegi i nie miałem najmniejszych problemów. Cena OK, testy na R2D i laboratoryjne składu też, spełnia wymagania, a nie dopłaca się do cła itp. bo wyprodukowany na terenie UE.
    No więc właśnie..., do tego niskie ryzyko podróbki.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Zakupiłem ToralEnergies Quartz Ineo First 0W-30.
    Olej jest w specyfikacji ACEA C2, API SN+, oraz spełnia normę FIAT 9.55535-GS1, czyli ta wymagana dla 2.0 TBi w Giulii. Cenowo wychodzi lepiej aniżeli Selenia, czy Millers, zobaczę czy zauważę jakąkolwiek różnicę w eksploatacji.

https://imgur.com/a/Q3rmTQ1
    Ostatnio edytowane przez Lober ; 11-03-2025 o 13:08

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Stelvio Veloce Ti

Domyślnie

Daj znać jakie wrażenia zaraz po wymianie , też mam millersa w innych autach na plus tutaj też na słuch gorzej silnik pracuje .

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał adamu Zobacz post
    Daj znać jakie wrażenia zaraz po wymianie , też mam millersa w innych autach na plus tutaj też na słuch gorzej silnik pracuje .
    Jestem po wymianie, przejechałem około 100 km może, silnik pracuje równo, cicho, mam wrażenie, że ciut subtelniej aniżeli na Millersie. Nie mam zastrzerzeń, ale do Millersa raczej już nie będę wracać. W oleju i filtrze oleju nie było co prawda nadmiaru opiłków i widocznego ścieru unoszącego się na oleju, ale po Selenii też wyglądało to bardzo ładnie. Jeżeli po Totalu też będę zadowolony to najpewniej już przy nim zostanę, bo mam do tego oleju subiektywnie duże zaufanie. Lałem go do swojego Peugota i Citroena, ojciec leje oleje tej firmy też do swoich samochodów, a przejeżdżają one w jego rękach minimum 250 tys. km. i nigdy nie było problemu z kompresją, poborem oleju, czy niepokojącą ilością ścieru/drobin metalu w zlanym oleju. On w dodatku nie szaleje ze zmianami tak, jak ja i robił je co 20 tys. km. Ja staram się nie przekraczać 10k km, z reguły wypada to przy ok. 8-9 tys. km. Nie stosuję płukanek, bo chodzą plotki, że uszczelnienia w MA źle je znoszą, a przy obecnym przebiegu ok. 55 tys. km, jestem już po 8 wymianie oleju, także wątpię, by zdążył się w silniku odłożyć jakiś syf wymagający płukania. W ciągu pierwszych 15 tys. km. zmieniłem olej 3 raz - przy 1,5 tys. km, przy 5 tys. km i przy chyba 12k km jak mnie pamięć nie myli, potem już jak wspomniałem wyżej, co ok. 8k km. Jeżeli będę pamiętać, to dam znać przy następnej wymianie, jak wygląda olej i filtr po zlaniu oleju, i jakie były odczucia pracy silnika pod koniec interwału. Na tę chwilę wszystko jest OK.