Szansa jest, jednak muszę się zapoznać ze standardem w pierwszej kolenosci.
Szansa jest, jednak muszę się zapoznać ze standardem w pierwszej kolenosci.
Chyba aplikacja byłaby przez to bardziej uniwersalna, nie?
Jakby co to (od 15 września) służę pomocą jako beta-tester w tym względzie :-).
Hej!
U mnie na Galaxy S20FE i na Lg Velvet zainstalowało się, ale apka działa niestabilnie co chwile przestaje działać, nie da się wybrać interfejsu, z którym chcemy się połączyć. Nie mniej jednak z czasem pewnie autor poprawi błędy i apka zacznie działać - byłoby super, jeszcze jakby wpadła w android auto, to już w ogóle.
- - - Updated - - -
Ostatnio edytowane przez Gregor-Wrocław ; 31-08-2022 o 19:47
Akurat chciałem użyć tego pomarańczowego V-Link ELM327 BT. Problem jednak w tym, że próba zrobienia czegokolwiek w aplikacji kończy się "wywaleniem"i komunikatem, że aplikacja przestała działać.
Ok, wcześniej w wątku kolega tomekw pisał również że na samsungu S20 miał problemy,
Postaram się to zweryfikować.
Ostatnio edytowane przez tzebrowski ; 31-08-2022 o 20:44
Witam.
Zmieniło się coś, działa ta aplikacja?
Chciałem kupić sobie taką wtyczkę do OBD
https://allegro.pl/oferta/interfejs-...ki-16223559992
Nie mam doświadczenia i prosiłbym o poradę czy to dobry wybór i z jaką aplikacja będzie to działać, no i co będę mógł sprawdzić, czy np temp oleju w skrzyni biegów?
Jak nie czujesz się za pewnie w sprawach technicznych to po cholerę chcesz brać coś nie sprawdzonego co na dodatek nie ma Giulii na liście kompatybilności? Może to będzie działać ale pewności nie ma i się będziesz bujał z potencjalnymi problemami. Nie każdy interface działa z Giulią, niektóre wymagają lekkich przeróbek wewnątrz.
Dałem Ci ze dwa tygodnie temu konkretny link do czegoś co działa wraz z listą ew programów a Ty kombinujesz jak koń pod górę z pełną furą.
Faktycznie ten nie ma Giuli wymienionej w obsłudze, choć wyglądają taka samo, mój błąd.
Pamiętam co mi podpowiedziałeś, jednak nie chciałem zaśmiecać temtego wątku, poczytałem opinie o tych aplikacjach na play sklep i różnie to bywa, dlatego szukałem alternatywy.
A jak już się odezwałeś to kojarzysz czy sprawdzę temperaturę w skrzyni biegów tym urządzeniem?
Oglądałem filmik gdzie gościu tłumaczysz że zanim zaczniemy ostrą jazdę musi też rozgrzać się skrzynia biegów, dla tych co nie mają na to podglądu gadał że potrzeba około 20-30 min jazdy.
U chińczyków w jednej obudowie może być dziesięć różnych urządzeń i odwrotnie. Wygląd nie do końca o czymś świadczy.
Nie mieszaj interfejsu z softem, to nie jest komplet (pomijając specjalne boxy dedykowane konkretnym softom).
Wpierw kup działający moduł a później dopasujesz optymalny dla Ciebie soft.
Da sie tym odczytać temp skrzyni, widzę ją właśnie przed oczami.