Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy 12345
Pokaż wyniki od 41 do 43 z 43

Temat: Tonale - jaka jest naprawdę?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    A jakim "jajecznym" pudłem jeździsz ? Czym jakoś extremalnym ? Chętnie poznam bo lubię takie auta i nimi jeżdżę ale może o jakichś nie wiem no 159 w dieslu ? Jajeczna ?
    trafine pytanie. ja sam jeżdżę 310HP Giulią, Spiderem V6 busso i mamy Tonalkę od ponad roku, i Tonalka w trybie D (twarde amorki) jest fajna - bardzo dobrze prowadzi się po serpentynach, przyspiesza OK, hamuje bardzo dobrze (mamy Brembo), do tego praktyczna - czego chcieć więcej? Najlepiej krytykować bo nie prowadzi się jak Giulia? na pewno nie prowadzi się gorzej niż 159 JTDM (miałem przez 6 lat do tego przez 2.5 TBi i oceniając Tonalkę bezjajeczną, równie dobrze można 159JTDm tak nazwać)
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Tonale

Domyślnie

Cytat Napisał Teddy Bear Zobacz post
    Jeździłem tym pudłem w weekend.
    Jaka jest Tonale?
    Kompletnie bezjajeczna.
    Tonale, Junior... gdzie to zmierza?
    Klony peżotów i tyle.

ostatnie 12 lat jeździłem "urośniętymi" kompaktami citroena ... w sumie jakieś pół mln kilometrów
    w tonale ani silnik, zawieszenie, (technika jakakolwiek) nie ma NIC wspólnego z citroenem nic - nawet żaden zafajdany przełącznik i przycisk we wnętrzu nie pochodzi z citroenów ( przynamniej nie z tych, które ja znam)
    system multimedialny również zupełnie inny
    nawet zasrana obsługa tempomatu czy wycieraczek jest odwrotnie ułożona...
    Nie jeździłem nigdy wczesniej alfą, więc nie wiem, czy tonale jest alfą, ale na pewno nie jest citroenem.

Jedyny wspólny mianownik to doradca z serwisu - kóry 10 lat temu pracował w citroenie, teraz pracuje we fiato-alfo-jeepie

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    mazowieckie
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał sweeper Zobacz post
    w tonale ani silnik, zawieszenie, (technika jakakolwiek) nie ma NIC wspólnego z citroenem nic - nawet żaden zafajdany przełącznik i przycisk we wnętrzu nie pochodzi z citroenów ( przynamniej nie z tych, które ja znam)
    system multimedialny również zupełnie inny
    nawet zasrana obsługa tempomatu czy wycieraczek jest odwrotnie ułożona...
    Tonale powstało zanim w Stellantis ktoś wpadł na pomysł jednego pudełka z częściami dla wszystki marek.
    Tonale to jeszcze w pełni pomysł Włochów, chociaż czerpie garściami z platformy i podzespołów (oczywiście nie wszystkich) Jeepa Compassa.