Strona 40 z 311 PierwszyPierwszy ... 30313233343536373839404142434445464748495090140 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 3101

Temat: Alfa Romeo Giulietta - temat zbiorczy

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Cytat Napisał M@T Zobacz post
    Bravo Abarth będzie lepszym wyborem od Alfy Giulietty GTA.
    Jeśli chodzi o prowadzenie to Bravo i Giulietta mogą być zupełnie inne. Alfa ma inną płytę podłogową i inne zawieszenie z tyłu. Wydaję mi się, że jest też dłuższa i szersza niż Bravo.

Cytat Napisał cin_ek Zobacz post
    Kiedyś nawet nie patrzyli na vw, rywalem było bmw.
    Tak robili i Alfa zbankrutowała Trudno w przypadku hatchbacka nie mierzyć w VW, bo Golf to synonim hatchbacka. Czy tego chcecie czy nie Tak samo jak królem segmentu Mito jest Mini, a Alfy 159 BMW

Jarek159
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Fistasz Zobacz post
    to ze redaktor napisal ze chca pobic szmelcwagena nie znaczy ze tak mysli firma. jak na moje to nigdy nie bedzie mozna porownac Alfy do "falwe" to calkowicie inne klasy aut( tzn, jedno z klasa)
    Faktycznie, poza tym Alfa dla ludu?
    Jest to marka dla wybranych, nie wyobrażam sobie gościa wożącego kartofle Alfą.

Użytkownik Znawca Avatar kobe83
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    AR 159 2.0 JTDM 170KM/ 156 1.9 JTD115KM była

Domyślnie

Cytat Napisał Jarek159 Zobacz post
    Faktycznie, poza tym Alfa dla ludu?
    Jest to marka dla wybranych, nie wyobrażam sobie gościa wożącego kartofle Alfą.
    Co by nie mówić to alfa nie jest samochodem dla ludu. Przede wszystkim świadczy o tym cena nowych aut.
    Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Cytat Napisał kobe83 Zobacz post
    Przede wszystkim świadczy o tym cena nowych aut.
    A ceny nie są niższe od konkurencji? Nie znam rynku nowych aut, ale z obiegowych opinii wiem, że ceny nowych modeli są niższe niż u niemieckiej konkurencji...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Scuderia
    Mieszka w
    Mrozy
    Auto
    Alfa Romeo 33 1.7 8v 1991r, Alfa Romeo 164 3.0 V6 24v Q4 1994r

Domyślnie

Mnie bardzo zastanawia czy Giulietta będzie naprawdę tak dobrym samochodem, jak by wskazywały okoliczności jej wprowadzenia na rynek. Pierwsze primo - 100-lecie marki. Drugie primo - Giulietta zastąpi model 147 po 11 latach obecności na rynku. W tym czasie inne niektóre marki zmieniały swoje kompakty już dwukrotnie (golf, astra, megane), a wszystkie inne jednokrotnie. Teoretycznie po nowej Alfie powinno się więc oczekiwać prawie takiego przeskoku technologicznego i jakościowego jak pomiędzy Golfem IV a VI lub Astrą II a IV. I tu pytanie czy Alfa Romeo nowym modelem Giulietta temu podoła? Jeśli tak się stanie to będę raczej spokojny o byt tego modelu i konkurowanie z Audi A3 czy BMW serii 1, bo chyba takie ma być zadanie tego modelu. Wszyscy jednak uporczywie widzą w niej konkurencję dla Golfa i Astry, tak też może się stać jeśli nowy model nie będzie rzeczywiście o tą dekadę nowocześniejszy niż jej poprzednik.
    Alfa Romeo to rodzaj choroby, entuzjazm do czegoś co w podstawowej funkcji jest tylko środkiem transportu, to sposób na życie, szczególny rodzaj percepcji pojazdu wyposażonego w silnik

M@T
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Tuti Zobacz post
    Jeśli chodzi o prowadzenie to Bravo i Giulietta mogą być zupełnie inne. Alfa ma inną płytę podłogową i inne zawieszenie z tyłu. Wydaję mi się, że jest też dłuższa i szersza niż Bravo.
    To nie jest moje zdanie, tylko kolegi, którego cytowałem, więc nie wyrywaj zdań z kontekstu.

Pingwin
    Gość

Domyślnie

Scuderia...jakie 11 lat obecnosci 147 na rynku? 147 pojawiła sie na przełomie 2000 i 2001. teraz mamy koniec 2009. Jakim cudem wyszło Ci 11 lat))? Poza tym o sso chodzi.... co ta Giulietta ma sprawić? ze nagle biznesmeni ze straganów zarzucą golfy i zapakuja pietruchę i ziemniaki do bagażnika giulietty?
    Co ten samochód ma sprawić? Czytam co wyczynia ten Marchione czy jak mu tam i myślę sobie: odstrzelić typa. Zobaczcie, co wymyślił teraz z Lancią... Chce wymazać tę markę i zastąpić ją Chryslerem!
    Niedobrze się dzieje we Włoszech. Niedobrze.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    2015 Dodge Challenger R/T Plus

Domyślnie

Cytat Napisał M@T Zobacz post
    Czegoś tu nie rozumiem. Nie odpowiada Ci podobieństwo Alfy do Bravo, ale to właśnie Bravo Abarth będzie lepszym wyborem od Alfy Giulietty GTA. No chyba, że tak jak każdy polak chwalisz swoje do potęgi
    weź pod uwagę, że Alfa na starcie jest zdecydowanie droższa, przy Abarth vs. GTA pewnie będzie tak samo. Poza tym, po jasną cholerę wypuszczają auto podobne do Bravo po 2 latach? Jakby wypuścili Giuliettę względnie równolegle z Bravo (tak jak Deltę) to bym się nie czepiał. A tak to jest dla mnie odgrzany kotlet, kompromitacja i porażka ze strony Alfy Romeo.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Scuderia
    Mieszka w
    Mrozy
    Auto
    Alfa Romeo 33 1.7 8v 1991r, Alfa Romeo 164 3.0 V6 24v Q4 1994r

Domyślnie

Cytat Napisał Pingwin Zobacz post
    Scuderia...jakie 11 lat obecnosci 147 na rynku? 147 pojawiła sie na przełomie 2000 i 2001. teraz mamy koniec 2009. Jakim cudem wyszło Ci 11 lat))?
    Wow, rzeczywiście skąd to 11 lat chyba nie wyspany jestem. Zasadniczo mamy tu jednak 10 lat, Alfa 147 została zaprezentowana w Genewie w 2000r, a Giulietta zostanie pokazana 10 lat później.
    Alfa Romeo to rodzaj choroby, entuzjazm do czegoś co w podstawowej funkcji jest tylko środkiem transportu, to sposób na życie, szczególny rodzaj percepcji pojazdu wyposażonego w silnik

QuadriFoglio
    Gość

Domyślnie

Heh, chcialbym wiedziec co mowiliscie jak wychodzila 147 w 2000r.
    A propo jakie zawieszenie ma Bravo? Z przodu tez wielowachaczowe jak Giulietta?