Podłącze się pod temat ręcznego.. dziś się rano zdziwiłem kiedy ruszałem bella po całej nocy stania na mrozie. Zamarzł mi ręcznyi się zdrowo namęczyłem żeby dojechać do pracy niechciał dziad odpuścić. Co może być powodem zamarzniecia jego ? Jakiś syf gdzieś sie dostał czy co? Co polecacie żeby tego na przyszłość uniknąć? tylko prosze o nie odp typu "nie zaciagac recznego"
a i jeszcze jedno macie moze tez problem z otwarciem drzwi tzn nacisnieciem przycisku przy klamce po mrozie?
Zamarzło bo zostawiłeś samochod na ręcznym na noc? czy twardnieje ci linka recznego ?
zostawilem na recznym...
nie zostawia się samochodu na ręcznym tylko na biegu, szczególnie na mrozie...
a ile taki pancerz moze kosztowac? to sie kupuje sam pancerz czy z linkami odrazu?
Ręczny ma działać! Po to jest w aucie, żeby go używać! I nie słuchaj textów tych co słuchać nie chciałeś. Z tego co już wyczytałem na naszym forum to są dwa sposoby na ręczny ( ja zaraz idę z nim powalczyć )...
Pierwszy sposób:
Wymienić linki z pancerzykami i wszystkim co tam znajdziemy pod autem
Drugi sposób:
http://www.forum.alfaholicy.org/145_..._recznego.html
A co do klamki to możesz poszukać fotorelacji z jej naprawy lub wylać w nią puszkę sprężonego oleju (wd czy czoś w ten deseń) a na konieć najlepiej poprawić olejem silnikowym ze strzykawkibędziesz oglądał jak Ci opiłki metalu spływają po drzwiach z klamki
![]()
ps. oczywiście jest jeszcze jedna opcja na klamkę - kupić nową i wymienićbardzo popularne podpowiedzi od większości forumowiczów... albo jeszcze lepiej, nie używać jej i wsiadać innymi drzwiami?
To takie nawiązanie do sposobów niektórych osób do ręcznego
![]()
DolnySlask - Boleslawiec. Zgorzelec. Jelenia Gora
Chetnie Pomoge w zakresie:
AlfaDiag FiatEcuScan MultiEcuScan - diagnostyka
MPPS KWP2000 Galletto - zgrywanie map paliwa
STAG KME - instalacje LPG
...........
Ostatnio edytowane przez newalf ; 21-04-2010 o 10:11