Strona 2 z 33 PierwszyPierwszy 123456789101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 328

Temat: Nasze Alfy kontra zima

Miss Alfaholicy 2011 Alfa i Omega Avatar bija22
    Mieszka w
    Rymanów Zdrój
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 V6

Domyślnie

a moja to wogole swiruje na zimnie...co dopiero na mrozie. mam nowy aku, ale na tak krotkim odcinku i grzaniu i tym podobnych dodatkach charczy jak odpalam. czyli juz go musze podladowac. rozrusznik od kilku dni...od tego mrozu to doslownie gwiżdże. regeneracja albo wymiana przez to zimno az sie prosi. jak zapalam to w desce cos brzeczy przez dobre 2-3 minuty...nie wiem co to takiego...jakby stado os chcialo sie wydostac. poza tym bella skrzypi jak stara furmanka i wszystko sie nabija. jak wlaczam ogrzewanie to ledwo wiatraki z miejsca ruszaja....no ale mrozik robi swoje, a u nas z reguly jest zimniej...ciekawe jak ta noc na nia wplynie. aha....pali bez problemu mimo w/w odpałów
    bija22 i Alfa156 V6 są powody do mruczenia
    ...i do płaczu

http://imageshack.us/photo/my-images/37/nnnh.jpg/

Użytkownik Fachowiec Avatar Rzmudzior
    Mieszka w
    wschód
    Auto
    145 1.4 TS '00, Fiat Croma 1.8 '07

Domyślnie

Cytat Napisał bija22 Zobacz post
    jak zapalam to w desce cos brzeczy przez dobre 2-3 minuty...nie wiem co to takiego...jakby stado os chcialo sie wydostac
    Mam to samo, słychać to z okolic lewego przedniego koła, po paru km przestaje.
    Zdążył mi się aku rozładować, odpalali mnie z kabli, parę razy właziłem przez tylną klapę bo centralny zamarzł, ręczny zamarzł w pozycji off na szczęście... Poza tym problemów brak
    Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda

Alfa Romeo 145, Toyota Yaris, Fiat Croma
    https://makramomaniak.pl/

Użytkownik Świeżak Avatar szpieg1973
    Mieszka w
    Szklary
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 16V TS

Domyślnie smiało

Śmiało możesz odpiąć nic sie nie stanie miałem to 2 dni temu tylko kilometry mi wyzerowało

ive777
    Gość

Domyślnie

Witam wszystkich na forumPrzylaczam sie dzis ,gdyz moja alficzka zawiodla mnie po calosciNie odpalila rano,moze swiece żarowe??laduje teraz akumulator,ale jezeli macie jakies dobre pomysly na wskrzeszenie jej czekam na rady pozdr

Użytkownik Rowerzysta Avatar Maciek84
    Mieszka w
    Głogów
    Auto
    156 2.5 V6 SW Full FL

Domyślnie

Jak rozrusznik nie miał siły zakręcić to pewnie akumulator. Ja jutro lecę w trasę. Po tej przejażdżce samochód będzie stał parę dni wiec wyciągnę akumulator i umieszczę go w ciepłym miejscu:-)

Ana
    Gość

Domyślnie

Moja Alficzka tylko dziś rano miała problem, odpaliła za 4 razem, ale mój aku nie jest już taki młodziutki więc go dzisiaj podładowała i mam nadzieje , że jutro będzie ok
    Pozdrowionka i miłego jeżdżonka

Użytkownik Rowerzysta Avatar r0bertos
    Mieszka w
    Stalowa Wola/Kraków
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTDm 105KM Bianco Ghiaccio

Domyślnie

Odwieczny problem z przednimi spryskiwaczami w 145 ;/ Juz nie mam sil co wiekszy mroz ja nie moge uzywac spryskiwaczy i jade z zapackanymi szybami. Dzisiaj jechalem do domu(~170km) i nie poleciala ani kropelka plynu. Czego one tak zamarzaja?

a7198
    Gość

Domyślnie

Na początku powiem, że wszystkie moje auta nie stoją/stały w garażu. Pierwsza Alfa 156 2.0: skrzypienie zawieszenia z przodu, przymarzające wszystkie uszczelki drzwi (pewnego razu wchodziłem przez tyle drzwi i musiełem się nieźle nagimnastykować aby zając miejsce w fotelu kierowcy), przymarzające szyby z tyłu, hamulec ręczy - tu wystarczyło wymienic linki, raz termostat mi się nie zamykał a najgorsze to wpadający zamek w klamce (mimo czyszczenia w serwisie) - na to miałem patent: odpowiednie naciskanie a jak juz wpadł dośrodka, to kluczykiem wyciągałem wkładkę. Aktualna Alfa: przymarzające uszczelki (w żadnym aucie do tej pory nigdy mi nie przymarzły uszczelik tylkow Alfie - pomimo tego, że je smarowałem), skrzypienie zawieszenia przedniego, kilka razy wpadła juz mi wkładka zamka drzwi, coś skrzypi po lewiej stronie w miejscu podstawki pod lewa nogę, zaczął piszczeć pedał sprzęgła (pewnie jakaś linka), hamulec ręczny tradycyjnie i stukający zawór oparów benzyny (może mylę nazwę) ale on już stuka przy 0 stopni. Aktualnie mało jeżdżę i tylko praktycznie po mieście - spalanie około 22 litry na sto A na dodatek ta nieszczęsna tapicerka skórzana, która w lecie grzeje a w zimie ziębi. Obie Alfy zawsze odpalały - nie było z tym żadnego problemu. Życzę powodzenia w zmaganiu się z zimą

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

Mnie dziś bella zaskoczyła bardzo niemiło. Nie odpaliła. Akumulator padł. Okazało się, że miał prawo, gdyz produkcja to 2005r. Wiec kupiłem nowy. Udało się, odpaliła, jednak po przejażdzce okazało się, że linka ręcznego zamarzł. No i do wymiany poszły linki ręcznego, bo tylne koła się grzały(woda w linkach zamarzła i strzeliły). A więc lepiej nie zaciągajcie na mrozie ręcznego, bo później jest lipa.

lukih
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał r0bertos Zobacz post
    Odwieczny problem z przednimi spryskiwaczami w 145 ;/ Juz nie mam sil co wiekszy mroz ja nie moge uzywac spryskiwaczy i jade z zapackanymi szybami. Dzisiaj jechalem do domu(~170km) i nie poleciala ani kropelka plynu. Czego one tak zamarzaja?
    A płyn zimowy się wlało? Mi nic nie zamarza a zalałem najtańszym z carefura -22C