Strona 3 z 33 PierwszyPierwszy 12345678910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 328

Temat: Nasze Alfy kontra zima

amoook
    Gość

Domyślnie

Mój boxerek mimo tego, że po nocce rozrusznik nie kręci z jakimś wielkim wigorem to odpala świetnie, także miło mnie zaskakuje. Co do ręcznego to zostawiłem zaciągnięty jak jeszcze nie było śniegu i byłem zmuszony odkręcać koło :/, teraz jest już luz bo zostawiam na biegu. Czeka mnie jeszcze wymiana oponek, ale letnie TOYO dają sobie świetnie radę Reasumując zima mojej włoszce nie straszna

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

Skrzypi z rana zawieszenie z przodu jak stary tetryk, zamarzły linki od ręcznego (w zimie nie używam) przymarzła klapa bagażnika, i marzną końcówki spryskiwaczy (płyn zimowy, ale jakiś tani) poza tym pali i jeździ jak marzenie.
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...

Użytkownik Rowerzysta Avatar r0bertos
    Mieszka w
    Stalowa Wola/Kraków
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTDm 105KM Bianco Ghiaccio

Domyślnie

Tak zalany jest zimowy plyn(-22st). Tylni spryskiwacz normalnie dziala tylko przednie tak wariuja co roku.

thing
    Gość

Domyślnie

nie alfa, ale ford mnie zawiódł. Wczoraj wieczorem zgasiłem, przyniosłem aku do mieszkania i zostawiłem. Dziś wieczorem próba odpalania i... niestety nie udało się. W poniedziałek nowy aku będzie bo ten ma już dobre 5 lat.

Użytkownik Romeo Avatar GrzesiuŻar
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    156 SW 2.5 V6 2002/03 192KM

Domyślnie

Jak na razie Bella mnie nie zawodzi, choć boję się o aku, bo mam roczny ale 44 mAh i po mroźnej nocy rozrusznik kręci słabiej niż normalnie... ale odpala za każdym razem. Jam ma za to inny objaw, bo zawsze po odpaleniu obroty na zimnym mi nie potrafiły wejść na 900, a teraz na mrozie to auto mi gaśnie jak mam cokolwiek załączone (światła, radio, wentylacja) i nie przygazuję do 2000 tak na kilka sekund. Wczoraj zostawiłem przypadkowo światło w kabinie od 20 - 3:00 w nocy i odpaliła bez problemu, więc nie ma źle
    Za to linka ręcznego do wymiany, bo jak zaciągnąłem przedwczoraj to lewy tył już tak został
    Przymarzające uszczelki pomimo nasmarwania, i centralny przez przesmarowaniem nie zamykał, ale to luzik.
    I teleskopy tylnej klapy na mrozie jakby nie istniały i trzeba się siłować z klapą...
    AR 146ti 2.0 16v '96
    AR 155 1.8 16v '97+ podtlenek LPG
    AR 155 2.0 16v '95
    AR 156 SW 2.4 JTD '01 - biała perła
    AR 156 SW 2.5 V6 192KM '02 + podtlenek LPG

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Subaru Forester XT, Mini Countryman CS

Domyślnie

Cytat Napisał r0bertos Zobacz post
    Tak zalany jest zimowy plyn(-22st). Tylni spryskiwacz normalnie dziala tylko przednie tak wariuja co roku.
    Dolej troszkę denturatu, na 100% nic Ci nie zamrznie szczególnie przy wylocie dysz bo tam się lubi płyn zamrozić, a u mnie po 4 dniach stania na mrozie, alfa odpaliła ale silnik tak dziwnie wył że aż się przestraszyłem że to już koniec ale po jakimś czasie wszytko wróciło do normy.

plancior
    Gość

Domyślnie

U mnie wszystko ok.
    Fakt, bella stoi w garażu, ale jak jadę do pracy to stawiam na dworze. Rusza od pierwszego kopa, jak w lato. Wcześniej miałem diesle innych marek (HDI, TDI) i też z nimi nie było problemu. Jedna złota zasada odnośnie silników diesla, SPRAWNY akumulator i mrozy nie straszne.
    Nic nie zamarza, drzwi, spryskiwacze, nigdy nie było problemu
    Życzę bezproblemowego przetrwania zimy.

sztuka
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał amoook Zobacz post
    Co do ręcznego to zostawiłem zaciągnięty jak jeszcze nie było śniegu i byłem zmuszony odkręcać koło :/
    Jest sposob na naprawe recznego bez zdejmowania kola. Dziala w 95% przypadkow. Trzeba zrobic 2 rzeczy. Po 1 wcisnac guzik od recznego i wahlowac nim gora, dol, gora, dol ze 30 razy, a potem jezdzic na zmiane 5 metrow do przodu i 5 metrow do tylu. Powinien (musi) odpuscic.

Użytkownik Romeo Avatar koles_02
    Mieszka w
    Toruń
    Auto
    AR 166 2,4JTD 10v CF2 EDC15 99' 140KM Grigio Chiaro

Domyślnie

A ja dziś rano zakręciłem cztery razy, odpalił i zgasł. I już nie odpalił bo się aku rozładował. Myślę że to zamarzła mi ropa i mam 10 l teraz przy kaloryferze i ładuje aku. Zobaczymy jutro.

" - elegancka pomiędzy sportowymi
    - sportowa pomiędzy eleganckimi
    - fascynująca piękność w segmencie E"

slaw8
    Gość

Domyślnie

Witam!

Moja ogólnie jeździ.. tam akumulator 2 letni padł, luz 2 razy z kabli odpalana była - poluje na prostownik ^^ całe zawieszenie jest twardsze - mnie się podoba Przy -13°C ręczny po dwóch dniach nie jeżdżenia i stania pod domem puścił od razu
    Uszczelki już miesiąc temu silikonem potraktowałem - nie ma problemu. Trochę tylko zacinać lubi się centralka, ale to nie jest większy problem

Pozdrawiam