w 147 19 jtd gdzie jest bezpiecznik od spryskiwaczydzięki
w 147 19 jtd gdzie jest bezpiecznik od spryskiwaczydzięki
[IMG][/IMG]Lubia chlyb ze tustym
![]()
http://instrukcje.fiat.pl/files/ar_1..._-_10-2003.pdf
od strony 263 są bezpieczniki
Pozdrawiam
Michał (p.maiki)
Było 146 1.4 TS 97r 2006-2008, 147 1.6 TS 02r 2008-2009, 156SW fl 1.9 JTDM 2003r 2009-2014
dzięki
mozna zamknąc temat
[IMG][/IMG]Lubia chlyb ze tustym
![]()
Witam!
Mam problem ze spryskiwaczami tylnej i przedniej szyby. Otóż płynu jest nalane do pełna a gdy chcę spryskać szyby włącza się tylko wycieraczka a nic nie leci. Myślałem że to bezpiecznik ale wygląda na dobry - chyba że nie ten sprawdziłem (F43 prąd nominalny 30??). W instrukcji i na żywo trochę inaczej są rozmieszczone te bezpieczniki dlatego sprawdziłem wszystkie zielone z napisem 30Ale nadal nic. Dodam że jak przytrzymuję dźwignie aby spryskać szybę nie słychać chodzącego silniczka jak to jest w przypadku braku płynu. Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy??
Pozdrawiam!
Sprawdź czy prąd dochodzi do pompki - może wtyczka się z niej wysunęła, a może jest spalona..
Wtyczka dobrze siedzi bo sprawdzałem, zresztą odpinałem i wpinałem ją parę razy ale za każdym razem pompka nie działała. Jak można sprawdzić czy pompka spalona?
Witam
Skoro jesteście w temacie to mam pytanie.
Czy u was też po włączeniu spryskiwacza w pierwszej kolejności zaczyna spryskiwacz od strony pasażera dopiero po 1-2 s włącza się spryskiwacz kierowcy?
Sprawdziłem że do pompki nie dochodzi prąd. Co może być nie tak skoro bezpiecznik jest cały? Jest jakiś jeszcze przekaźnik który mógł się spalić?