Witam, od kilku dni mam problem z spryskami szyby, mianowicie nie załącza się silniczek. Płyn był letni ok 2l , mrozy w moim regionie w nocy nie przekroczyły 5 stopni. Manetka?? czy sciagac koło i szukać lodu w zbiorniku?
Witam, od kilku dni mam problem z spryskami szyby, mianowicie nie załącza się silniczek. Płyn był letni ok 2l , mrozy w moim regionie w nocy nie przekroczyły 5 stopni. Manetka?? czy sciagac koło i szukać lodu w zbiorniku?
Sprawdz bezpiecznik... jesli jest caly to prawdopodobnie pompka siadla lub ma po prostu styki do przeczyszczenia...![]()
pompka zamarznięta = pompka zniszczona?
Nie, ale zadales pytanie i sam sobie na nie odpowiedziales wiec jesli przyczyna nie bedzie zamarzniecie to tylko Ci podpowiedzialem co jest przyczyna nie dzialania... skoro jak mowisz silniczka nie slychac ze chodzi;p
Wycieraczki działają a to jest na jednym bezpieczniku z tego co wiem...
Ja bym.odkrecil kolo, nadkole i sprawdzil
15min roboty a dowiesz sie co jest grane![]()
no ale czego się dowie ?
jak by był zapchany przewód to pompka by i tak starała się pompować płyn tyle że by nie leciał
no i może w końcu by się zesrała
ale jak jej nie słychać nawet to trzeba szukać wcześniej a nie już za pompką
bezpieczniki , napięcie na wtyczce do pompki , pompkę na krótko spr itp
No przecie to samo mam w zamysle co Ty bocian;p
Aaaa no widzisz tak zem podejrzewal... ja jestem po wymianie pompki... zeby sie dostac trza kolo i kilka srubek od nadkola odkrecic zeby sie do tego ustrojstwa dostac![]()