Zobacz wyniki ankiety: Jak szybko jeździsz?

Głosujących
158. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Zawsze z przepisową prędkością lub wolniej

5 3.16%
  • Zawsze ok. 20% szybciej niż jest to dozwolone

16 10.13%
  • Zależnie od warunków (przy dobrych - również szybciej, niż pozwalają przepisy)

109 68.99%
  • Ile Portello/Arese/Pomigliano d'Arco dało

14 8.86%
  • Zależnie do tego, kogo wiozę

14 8.86%
Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy 1234567
Pokaż wyniki od 61 do 64 z 64

Temat: Jak (szybko) jeżdżą Alfisti?

MaxiBB
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Rafcio Zobacz post

Do kierowców BMW nic nie mam, sam się waham czy by nie kupić po Alfie takiego wozu ale jeszcze sam nie wiem czego chcę, z jednej strony napęd jest zaletą, z drugiej gdybym miał do wyboru imprezę nawet bym się nie zastanawiał. Śmieszy mnie tylko jak oni jeżdżą, w lecie bucik i jest super fajnie a zimie można się z nich pośmiać jak ledwo się toczą a niech spadnie śnieg to już padaka na całego nie wiadomo czy się z nich mam śmiać czy płakać
    Spadł snieg i to nie malo a zemnie nikt sie nie smieje, nie czaje wogole o co chodzi z tym ze w zime to lipa jest. Chyba nigdny je jechales takim samochodem.

Styl jazdy w zime i w lato z racji wiadomych przyczyn jest i musi byc inny niezaleznie czy masz bmw, alfe lub cos zupelnie innego, jak jezdzisz swoim bolidem jednakowo w kazda pore roku to kiedys jak bedziesz wyprzedzal wszystkie bmki i merce moze niepujsc po twojej mysli... pozdrawiam.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Będzin
    Auto
    były Alfa Romeo 156 2.5 V6, 1.6 TS

Domyślnie

a mnie się już zima znudziła, toczenie się w mieście 30 kmh to nie dla alfy. Wogóle to mam troche już marne zimówki i przez to też muszę bardziej uważać, ale 2 miesiące jeszcze przeciagnę. A na codzień z 1.6 TS pod maską szału nie ma, więc nie śmigam szybko bo 120 to jest tak optymalnie i jest jeszcze w miarę cicho w aucie, raz czy dwa pogoniłem do 160 bo było miejsce. U mnie w będzinie jak jest droga na sosnowiec, to niby teren zabudowany ale do 90 kmh dochodzi bo tam jest praktycznie dwupasmówka z pasem zieleni, a jeszcze nawierzchnię poprawili ostatnio.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Vesp3r
    Mieszka w
    płock
    Auto
    alfa romeo 159 1.9JTD

Domyślnie

Miasto 90-130Km
    Trasa 130-160Km
    Autostrada 160-210Km
    Jazda poniżej 80Km to taka mozolna jazda. A trza czerpać frajdę z mocy silnika i osiągów.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Wesolatempra
    Mieszka w
    Warszawa - Żoliborz
    Auto
    AR 156 1.9 JTD (115+) '01 oraz AR 156 SW 2.4 (150+) '02

Domyślnie

Cytat Napisał Zomeba Zobacz post
    Ja tam śniegowych tras nie lubię, wole te plansze asfaltowe. Długo grasz w NFS? Ze takie baje piszesz?
    Nie bardzo Cię rozumiem... W Need For Speed grałem kilka razy w życiu, ostatnio jakieś 5 lat temu, więc przykro mi, ale nie bardzo wiem do czego pijesz?

A co do jazdy po śniegu, to naprawdę daje mi dużą frajdę (może to zboczenie od jazdy na nartach - kto wie?). Czasem na śniegu można jechać szybko, a czasem trzeba wolno - śnieg daje bardzo różną przyczepność i trzeba o tym pamiętać. Nie jest tak, że na śniegu zawsze trzeba się wlec 30km/h i koniec. Czasem można 80, czasem i 100... A czasem trzeba znacznie wolniej, ot po prostu trzeba dopasowywać się do bieżących warunków - chyba oczywistość. Śnieg potrafi się bardzo różnić, jak ktoś mało jeździ po śniegu to tych różnic może nie dostrzec.
    Ostatnio edytowane przez Wesolatempra ; 08-01-2010 o 21:46
    "Mikołaj jak są ograniczenia, to zawsze sobie jedynkę z przodu dopisuje... ale i tak się ledwo wyrabia "

Moje ex:
    Fiat Tempra 1.6 LPG '95, AR 156 1.8 TS + LPG '98, Opel Vectra C 2.2 DTI '03
    Moje aktualne:
    AR 156 1.9 JTD '01 - będzie na sprzedaz
    AR 156 SW 2.4 '02 - juz kupiona, się szykuje do jazdy.

Polecam żaluzje od sąsiada: rolety warszawa