Strona 16 z 33 PierwszyPierwszy ... 67891011121314151617181920212223242526 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 328

Temat: Nasze Alfy kontra zima

czarnadusza89
    Gość

Domyślnie

Witam ja miałem podobnie z lakiem ale tylko jedna felga i za prostowanie zawołali 100zł
    A co do zimy to raz mi padł aku. ale jak naładowałem to jest oki do tej pory i zamki to czasami mi zamarzały a teraz git bo jest WD 40
    pozdro

Użytkownik Pirat drogowy Avatar MaRcCo
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Alfa Romeo 166 2,4 JTD

Domyślnie

Moja alfinka ostatnio 3 dni stała sniegu na niej było z 20cm to odsniezylem a z odpaleniem nie było problemu
    Trzy Magiczne Cyfry
    Była - 156 2,0 TS
    Jest - 166 2,4 JTD

Użytkownik Fachowiec Avatar Rzmudzior
    Mieszka w
    wschód
    Auto
    145 1.4 TS '00, Fiat Croma 1.8 '07

Domyślnie

Z odpalaniem jest luz, chociaż zauwazyłem, że moja "zjada" mi prąd - aku nowy, a ostatnio ledwo zaskoczyła. Tragedia jest z jeżdżeniem po parkingach, zwłaszcza, że zderzak przedni w 145 działa jak pług śnieżny... Prawie codziennie mnie ludzie skądś wypychają
    Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda

Alfa Romeo 145, Toyota Yaris, Fiat Croma
    https://makramomaniak.pl/

ʇɧɹqoq Romeo Avatar bobryt
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    OPC

Domyślnie

nic mi nie mów. z moim zawieszeniem czesze śnieg na każdej osiedlowej uliczce :/
    1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
    2000 Subaru Forester S-Turbo

2002 Opel Zafira OPC

1999 Volvo V70

Alfa166Nero
    Gość

Domyślnie

Muszę pochwalić naszą 166 JTD, stała prawie dwa tygodnie zasypana śniegiem (żonka była na chorobowym i nie jeździła). Dzisiaj wieczorem ją odśnieżyłem (prawie jej nie było widać) po czym pełen wątpliwości włożyłem kluczyk i ... odpaliła tak jakby codziennie jeździła Trochę ją przegoniłem, aby jutro dobrze się nią jeździło, pięknie chodzi ta maszyna nawet zimą

Użytkownik Pirat drogowy Avatar MaRcCo
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Alfa Romeo 166 2,4 JTD

Domyślnie

A u mnie wystapił problem taki jak i rok temu przy wiekszych mrozach centralny niechce sie zamykac drzwi od pasażera blokują choć rygiel opada ale po chwili podnosi sie, musialem wiec recznie zamknac moja Alfinke bedzie mniejszy mróz to problem zniknie napewno takie to nasze Alfy są
    Trzy Magiczne Cyfry
    Była - 156 2,0 TS
    Jest - 166 2,4 JTD

Emenems
    Gość

Domyślnie

A mi się trafił fajny problem. Przejeżdżając przez zwalniacz, zahaczyłem o niego osłoną. Co mnie zdziwiło bo zrobiłem to dość wolno. Jak się zatrzymałem i zerknąłem pod auto to zauważyłem że między silnikiem a osłoną jest pełno śniegu i osłona tego nawału się wybrzuszyła. Było dość ciemno więc nie wiem czy oberwała się jakaś śruba (sprawdzę jutro). Więc nie radzę jeździć na wstecznym po głębokim śniegu bo możecie się przez przypadek zabawić w koparkę.

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

po wymianie aku zapala bez problemu. Jednak non stop mam problemy z osłoną dolną silnika, zachaczyłem nią ostatnio i kawałek ułamałem, po czym teraz, na drogach osiedlowych gdzie zalegają tony śniegu a raczej koleiny, targam tą osłoną i często mam problemy z wyjazdem z miejsca parkingowego. Zawmki mam popryskane WD40, więc nie ma najmniejszego problemu z otwieraniem. Problem osłony to chyba jedyny problem, jaki mnie męczy...
    Pozdrawiam.

Ana
    Gość

Domyślnie

Z osłonami na silnik niestety tak jest. Moja już na początku zimy lekko zwisała bo kawałek był odłamany, ale wszyscy odradzali mi wymianę na nową zimą i ostatnio cofając na parkingu gdzie były duże koleiny ze śniegu całkiem ją urwałam. I cóż jeżdżę bez osłony, bo mechanior stwierdził że lepiej założyć nową jak śniegu już nie będzie.

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

Cytat Napisał Ana Zobacz post
    Z osłonami na silnik niestety tak jest. Moja już na początku zimy lekko zwisała bo kawałek był odłamany, ale wszyscy odradzali mi wymianę na nową zimą i ostatnio cofając na parkingu gdzie były duże koleiny ze śniegu całkiem ją urwałam. I cóż jeżdżę bez osłony, bo mechanior stwierdził że lepiej założyć nową jak śniegu już nie będzie.
    nie wykluczone, że też tak zrobię, bo faktycznie nie dość, że kawałek zerwałem to jeszcze mi wisi. Planuję kupic i założyć na wiosne. Chętnie skusiłbym się na ta z alluminium,(ktoś na forum oferował) ale ta cena jest kosmiczna :/