Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Temat: Makslymalne obroty silnika 2.4 JTD

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar lucek
    Mieszka w
    Suwałki
    Auto
    166-2.4 JTD-99r

Domyślnie

Jakie będą w takim razie skutki kręcenia tego silnika do tych maksymalnych wartości obrotów ?

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Lancer, Giulia quadrifoglio

Domyślnie

Skutki?- żadne. Fabryka obliczyła na jakich obrotach silnik może pracować. Powyżej tych obrotów odcięcie. Zegary w alfie są do podziwiania a nie wskazywania. Alfadiag często pokazuje obroty o 100-250 niższe. Taki urok. Kręcenie na maxa także nic nie daje, max moment w granicach 4-4,3 tyś.
    Oczywiście śmiganie na czerwonym polu cały czas nie wskazane i tym bardziej nie potrzebne.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał dance1 Zobacz post
    Skutki?- żadne. Fabryka obliczyła na jakich obrotach silnik może pracować. Powyżej tych obrotów odcięcie. Zegary w alfie są do podziwiania a nie wskazywania. Alfadiag często pokazuje obroty o 100-250 niższe. Taki urok. Kręcenie na maxa także nic nie daje, max moment w granicach 4-4,3 tyś.
    Oczywiście śmiganie na czerwonym polu cały czas nie wskazane i tym bardziej nie potrzebne.
    Coś chyba nie na temat... Tutaj chodzi o JTD, a nie TS lub JTS. Albo się pomyliłeś, albo nie zauważyłeś, że kolega powyżej ma JTD w opisie.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamość, Lublin
    Auto
    AR 156 2.4 JTD 20V

Domyślnie

Cytat Napisał damian89 Zobacz post
    Kurna kolego kto kręci diesla do 5 tys tłoki ci nie wyleciały przez wydech ?? pozdrawiam
    To nie TS żeby tłoki wylatywały..

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Cytat Napisał Qki Zobacz post
    To nie TS żeby tłoki wylatywały..

Prędzej w dieslu tłoki wyskoczą niż w benzyniaku, więc skąd te twierdzenie? Zauważcie, że teraz wszystkie diesle mają odcięcie przy okreslonych obrotach, a benzyniaki kręca się wysoko bez żadnych ograniczń i też jeżdżą. A jak są użytkowane z głową to potrafię przeżyc dużo kilosów.
    Mam TS i JTD i powiem tak, Jtd kończy kręcenie na 5200rpm, to Ts zaczyna... i tu jest cała frajda.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał majster Zobacz post
    Prędzej w dieslu tłoki wyskoczą niż w benzyniaku, więc skąd te twierdzenie? Zauważcie, że teraz wszystkie diesle mają odcięcie przy okreslonych obrotach, a benzyniaki kręca się wysoko bez żadnych ograniczń i też jeżdżą. A jak są użytkowane z głową to potrafię przeżyc dużo kilosów.
    Mam TS i JTD i powiem tak, Jtd kończy kręcenie na 5200rpm, to Ts zaczyna... i tu jest cała frajda.
    Dokładnie tak.. Ja właśnie mam JTDm, ale pamiętam czasy TS'a, który od 5000 dopiero zaczynał życie.

Bedboys
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał majster Zobacz post
    Prędzej w dieslu tłoki wyskoczą niż w benzyniaku, więc skąd te twierdzenie? Zauważcie, że teraz wszystkie diesle mają odcięcie przy okreslonych obrotach, a benzyniaki kręca się wysoko bez żadnych ograniczń i też jeżdżą.
    A mógłbyś przytoczyć jakiś przykładowy współczesny silnik benzynowy który nie ma ogranicznika obrotów ?? Co do tego że silniki benzynowe kręcą się dużo wyżej niż diesle to oczywiste, to że mają wyżej max moment obrotowy i moc OK - ale każdy ma jakiś ogranicznik.

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

No cóż są takie auta, które kręcą się do max obrotów, bez żadnych ograniczników. Wystarczy poczytac.

kiedys miałem Honde CRX - ta to się dopiero kręciła i silnik nadal w niej chodzi.

Użytkownik Romeo Avatar Matt21
    Mieszka w
    Szopie
    Auto
    Po-Jeep Grand Cherokee - luźno spasowany, wysokoobrotowy 1.6 TS

Domyślnie

Nie porównuj silników Hondy do śmiesznego TS-a, który lubi zgubić tłok, nie gadajcie głupot.
    DIESEL POWER - BEZ DYMU NIE MA OGNIA !!
    Honda CBR 929 - DYMU BRAK OGIEŃ POZOSTAŁ

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Cytat Napisał Matt21 Zobacz post
    Nie porównuj silników Hondy do śmiesznego TS-a, który lubi zgubić tłok, nie gadajcie głupot.
    Jaki śmieszny... Zgubiony tłok to ja widziałem ostatnio w stilo z silnikiem JTD...., w TS jeszcze tłoków nie zgubiłem.

Prawda jest taka, że dieslem się tak fajnie nie pobawisz jak benzynową wersją.

Ale co tam, nie zbaczamy z tematu. Dodam, że mam JTD i TS i jakies tam porównanie mam....

wracając do temamtu to 1.9 JTD 115kM, ma max obroty ok. 5200 lub 5400 (dokładnie nie pamiętam).