Moja pali elegancko, pierwszy sezon zimowy u boku Włoszki i miłe zaskoczenie, bo i akumulator pamięta wczesnego Gierka![]()
![]()
Moja pali elegancko, pierwszy sezon zimowy u boku Włoszki i miłe zaskoczenie, bo i akumulator pamięta wczesnego Gierka![]()
![]()
U mnie spoko. Niby garażuje,ale to zwykły blaszak bez ogrzewania róznica pomiedzy dworem a garażem jakieś 2 stopnie ale Alfa daje rade![]()
Odpalanie bez problemu , tylko płyn chłodniczy kupiłem w tesco i przy -20 był jak galareta , poprostu go ścieło. Zanim się zagrzał w środku trochę czasu mineło a i temperatura silnika szybciej rosła.
Teraz przy temp. 0 , -4 , jak odpale auto strasznie piszczy któraś rolka , prawdopodobnie od napinacza - jutro zweryfikue to bo jest męczące słuchanie pisku.
Stała od niedzieli, do wczoraj i odpaliła na dotyk. Z drzwiami też nie było problemów, przynajmniej z otwarciem (ofc ręcznie, nie z pilota). Ale zamknąć się dała dopiero, jak zrobiłem z 15km i nagrzała się nieco. A linka od ręcznego nadal jest miękka, ale nie trzyma - dziwne, cały czas sprawdzam po jeździe tarcze z tyłu i nic - na szczęście.
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
A wlasnie, u mnie tez jakas rolka zapiszczy tak z sekunde, jak długo postoi i odpale go z rana jesli nicka temperatura jest bardzo. bo przy 0 stopni jest ok
Witam
Mnie i moją 156 zima znorała strasznie - dzisiaj musiałem kupić nowy akumulator. Gdy grubo sypnęło śniegiem, przedzierając się przez zaspy (dziadowski zarząd miasta nie raczył wysłać pługów na moją ulicę) osłona pod silnikiem musiała jakoś zabrać śnieg i się urwała, na szczęście tylko z jednej strony, zrobiłem prowizorkę mocowania i jakoś się trzyma.
Generalnie obecna zima dokuczyła mi jak nigdy - niech szlag trafi syberyjskie mrozy !
156 Sportwagon 2003 1,9 JTD 8V 115 km - zostałem ALFAHOLIKIEM
a ja pobiłem nowy rekord - 16l/100km na dystansie 200km po mieście![]()
1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
2000 Subaru Forester S-Turbo
2002 Opel Zafira OPC
1999 Volvo V70
zaslaniacie sobie wloty tektura lub czyms??
duzo kierowcow tak robi ale chyba zadnej takiej alfy nie widzialem jeszcze
gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P
gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P