(156)
-mało miejsca z tyłu (w sumie ja zawsze prowadzę i mam to w "głębokim poważaniu" ile miejsca ma pasażer)
-brak możliwości składania tylnej kanapy (ale w końcu to nie ciężarówka)
-BRAK UCHWYTÓW NA KUBKI to jedyna poważna wada
(156)
-mało miejsca z tyłu (w sumie ja zawsze prowadzę i mam to w "głębokim poważaniu" ile miejsca ma pasażer)
-brak możliwości składania tylnej kanapy (ale w końcu to nie ciężarówka)
-BRAK UCHWYTÓW NA KUBKI to jedyna poważna wada
Hehe, te uchwyty na kubki widzę robią tu furorę![]()
Teraz już wiem dlaczego na spotach wszyscy tak zachwalali szufladkę na kubek w mojej 147![]()
Ale fakt faktem to przydatna sprawa bo można podczas jazdy włożyć otwartą puszkę czy nawet małą buteleczkę soku. Mam nawet patent na lato żeby skierować nawiew klimy na puszkę w tej szufladce i po 10 minutach jest zimny napój jak z lodóweczki![]()
choć tak prawdę mówiąc to na polskich drogach mało przydatne te uchwyty, chyba tylko na parkingu![]()
Gtv wersja przed liftem - upierdliwe zawieszenie tylne (wymiana tulei), samochód tak naprawdę 2 osobowy i bagażnik na reklamówkę. Siedzi się w nim wygodnie ale na światłach trzeba się pochylać do przodu bo fotele są umiejscowione głeboko
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
aaa.. i jeszcze pole skrętu jak autobus, brak sensownego miejsca na CB radio![]()
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
147 - moim zdaniem zbyt mały promień skrętu, zdarza się, że parkuję na 2 razy. Ale za to jak się prowadzi![]()
Poza tym - same zalety![]()
Ja zacznę od zalety.. jest ich sporo a największa.. brak uchwytu na kubeknie mam zamiru wyglądać jak człowiek z USA który je , pije i śpi w samochodzie, Alfa służy tylko do delektowania się jazdą....
Wady..... hmmm mało wytrzymałe wahacze (wada naszych dróg), oświetlenie, czasami wariująca elektronika (wskazania prędkościomierza) więcej wad nie pamiętam i za wszystkie żałuje proszę o naukę i rozgrzeszenie![]()
Niech Alfa będzie błogosławiona, niech każda jej droga będzie wysławiona...
166 - promień skrętu , więcej jak dla mnie nie posiada wad
155 - plastiki troszkę skrzypią , więcej wad dla mnie nie ma w tym modelu
Co do miejsca na picie w ALFIE , myśleliście że firma zapomniała by o tym gadżecie ?? Moim zdaniem na pewno nie , specjalnie go nie ma i dobrze.
Po prostu Alfa służy do jeżdżenia , czerpania przyjemności z jazdy a nie do jedzenia i picia. (doldi)
Pozdrawiam![]()
Ostatnio edytowane przez Piotrekk ; 25-02-2010 o 11:49