Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Temat: Spinki do pokrywy airbagu pasażera 156

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie Spinki do pokrywy airbagu pasażera 156

Witam,

Ostatnio podczas prac przy alfie połamały mi się te dwie spinki co spinają tą pokrywe z napisem airbag od pasażera. Teraz to brzydko wygląda i chce je wymienic. Czy ktoś już kupował takie coś, lub wie gdzie można je nabyc?

obserwator737
    Gość

Domyślnie

dowolne ASO , nr części 71713084 , ok 10 zł sztuka

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Te spinki nazywają we Fiacie "fachowo" czop i mają numer katalogowy 71713084. Wedle cennika z 2008 roku kosztowały 3,50PLN. Swego czasu kupowałem takie do mojej AR, gdy zdejmowałem zaślepkę poduszki, żeby ją wyprostować (chyba większość z nich się krzywi sama z siebie..) i kupiłem ich 5, bo taka była "najmniejsza ilość konfekcjonowania", czyli nie dało się kupić mniej. Niestety już je komuś dałem, więc nie została mi ani jedna. Zadzwoń do ASO i myślę, że będą mieli na miejscu.

---------- Post dodany o godzinie 10:02 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 10:01 ----------

Cytat Napisał obserwator737 Zobacz post
    dowolne ASO , nr części 71713084 , ok 10 zł sztuka
    Toś mnie Pan wyprzedził.....!

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Dzieki koledzy.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Zamówiłem kiedyś w ASO w Nowym Sączu, bo też mam je urwane (są jednorazowe, jak się je raz założy, to żeby zdjąć zaślepkę trzeba je urwać) i powiedzieli mi 12zł/szt. Przyjechałem w umówionym terminie, ale nie zdążyli ich sprowadzić, później już mnie tam nie było, a spinek nadal nie mam
    Belfer, chcesz powiedzieć, że ta sama spinka dla Fiata kosztuje 3,50, a dla AR 12zł?
    Innymi słowy, można kupić do Fiata i będzie pasować? Jeśli tak to od jakiego modelu Fiata?
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Romeo Avatar dakoolk
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Modra Foka

Domyślnie

Cytat Napisał alces1 Zobacz post
    Belfer, chcesz powiedzieć, że ta sama spinka dla Fiata kosztuje 3,50, a dla AR 12zł?
    Żadna nowość - kiedyś w AŚ było nawet zestawienie popularnych części (zawias, sprzęgło, klocki itp.) z różnych "bratnich" modeli, ew. z "pożyczonym silnikiem" - np. JTD - to różnice 2x nie były wyjątkami, a w przypadku drobiazgów jest to tym bardziej prawdopodobne
    Niestety - każda rzecz na świecie kosztuje nie tyle ile jest warta, tylko tyle ile kupiec jest w stanie za nią zapłacić (to działa w obie strony - np. bilety komunikacji miejskiej wcale nie pokrywają 100% kosztów podróży)
    Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał alces1 Zobacz post
    Zamówiłem kiedyś w ASO w Nowym Sączu, bo też mam je urwane (są jednorazowe, jak się je raz założy, to żeby zdjąć zaślepkę trzeba je urwać) i powiedzieli mi 12zł/szt. Przyjechałem w umówionym terminie, ale nie zdążyli ich sprowadzić, później już mnie tam nie było, a spinek nadal nie mam
    Innymi słowy, można kupić do Fiata i będzie pasować? Jeśli tak to od jakiego modelu Fiata?
    Pozdrawiam.
    - Rafał
    Ja je kupowałem w 2008 roku, więc może teraz się cena zmieniła. Faktem jest, że zakupu dokonałem w salonie Fiata w Gorlicach, a nie jest nowością, że ASO mają rożne polityki cenowe dla różnych marek z danego koncernu.

Mieszka w
    Żegocina
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer27 Zobacz post
    Ja je kupowałem w 2008 roku, więc może teraz się cena zmieniła. Faktem jest, że zakupu dokonałem w salonie Fiata w Gorlicach, a nie jest nowością, że ASO mają rożne polityki cenowe dla różnych marek z danego koncernu.
    To w takim układzie do jakiego fiata kupować te spinki, żeby były tańsze niż alfowskie, a pasowały?
    Pozdrawiam.
    - Rafał

obserwator737
    Gość

Domyślnie

numer katalogowy mają ten sam , cena będzie taka sama do fiata i do AR - po prostu ceny się zmieniają i to znacznie - przykład - spryskiwacz reflektora do GT - kiedyś 85zł w ASO , teraz 600zł w ASO...

zamawiając podajesz numer części i tyle , nie musisz się chwalić że to do AR - choć na cenę wpływu to nie będzie miało - żeby ceny były różne to części musiałyby się różnić numerem katalogowym

Mieszka w
    Żegocina
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał obserwator737 Zobacz post
    numer katalogowy mają ten sam , cena będzie taka sama do fiata i do AR - po prostu ceny się zmieniają i to znacznie - przykład - spryskiwacz reflektora do GT - kiedyś 85zł w ASO , teraz 600zł w ASO...

zamawiając podajesz numer części i tyle , nie musisz się chwalić że to do AR - choć na cenę wpływu to nie będzie miało - żeby ceny były różne to części musiałyby się różnić numerem katalogowym
    Dzięki, teraz to już wiem o co chodzi.
    Pozdrawiam.
    - Rafał