Witam,
Ostatnio podczas prac przy alfie połamały mi się te dwie spinki co spinają tą pokrywe z napisem airbag od pasażera. Teraz to brzydko wygląda i chce je wymienic. Czy ktoś już kupował takie coś, lub wie gdzie można je nabyc?
Witam,
Ostatnio podczas prac przy alfie połamały mi się te dwie spinki co spinają tą pokrywe z napisem airbag od pasażera. Teraz to brzydko wygląda i chce je wymienic. Czy ktoś już kupował takie coś, lub wie gdzie można je nabyc?
dowolne ASO , nr części 71713084 , ok 10 zł sztuka
Te spinki nazywają we Fiacie "fachowo" czop i mają numer katalogowy 71713084. Wedle cennika z 2008 roku kosztowały 3,50PLN. Swego czasu kupowałem takie do mojej AR, gdy zdejmowałem zaślepkę poduszki, żeby ją wyprostować (chyba większość z nich się krzywi sama z siebie..) i kupiłem ich 5, bo taka była "najmniejsza ilość konfekcjonowania", czyli nie dało się kupić mniej. Niestety już je komuś dałem, więc nie została mi ani jedna. Zadzwoń do ASO i myślę, że będą mieli na miejscu.
---------- Post dodany o godzinie 10:02 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 10:01 ----------
Toś mnie Pan wyprzedził.....!
Dzieki koledzy.
Zamówiłem kiedyś w ASO w Nowym Sączu, bo też mam je urwane (są jednorazowe, jak się je raz założy, to żeby zdjąć zaślepkę trzeba je urwać) i powiedzieli mi 12zł/szt. Przyjechałem w umówionym terminie, ale nie zdążyli ich sprowadzić, później już mnie tam nie było, a spinek nadal nie mam
Belfer, chcesz powiedzieć, że ta sama spinka dla Fiata kosztuje 3,50, a dla AR 12zł?
Innymi słowy, można kupić do Fiata i będzie pasować? Jeśli tak to od jakiego modelu Fiata?
Pozdrawiam.
- Rafał
Żadna nowość - kiedyś w AŚ było nawet zestawienie popularnych części (zawias, sprzęgło, klocki itp.) z różnych "bratnich" modeli, ew. z "pożyczonym silnikiem" - np. JTD- to różnice 2x nie były wyjątkami, a w przypadku drobiazgów jest to tym bardziej prawdopodobne
Niestety - każda rzecz na świecie kosztuje nie tyle ile jest warta, tylko tyle ile kupiec jest w stanie za nią zapłacić(to działa w obie strony - np. bilety komunikacji miejskiej wcale nie pokrywają 100% kosztów podróży)
Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...
numer katalogowy mają ten sam , cena będzie taka sama do fiata i do AR - po prostu ceny się zmieniają i to znacznie - przykład - spryskiwacz reflektora do GT - kiedyś 85zł w ASO , teraz 600zł w ASO...
zamawiając podajesz numer części i tyle , nie musisz się chwalić że to do AR - choć na cenę wpływu to nie będzie miało - żeby ceny były różne to części musiałyby się różnić numerem katalogowym