Witam.
Szukałem ale nie znalazłem na forum. ;/ Dwie sprawy(być może jedno łączy się z drugim):
1. Słychać dziwne odgłosy dochodzące przez filtr powietrza. Nie jest to dźwięk metaliczny, jest to coś w rodzaju (trudno określić) "stukania" powietrza, jakby jakieś bąbelki czy coś. ;/ Ciężko opisać ten dźwięk jak znajdę chwilkę czasu może uda mi się nagrać ten dźwięk. Silnik odpala normalnie, na biegu jałowym również chodzi normalnie (poza tym dźwiękiem). I tak mi się wydaję że właśnie jak się zaczęły te "odgłosy" (trudno określić czy równocześnie może zbieg zdarzeń ;p) autko zaczęło czasami "szaleć" w czasie jazdy i tu przechpodze do problemu 2-go:
2.Czym się to objawia? W czasie jazdy (zaznaczam że NIE ZAWSZE ale dość często żeby to przeszkadzało) podczas przyspieszania czy to powoli czy szybko, nie zależnie czy zaczynam od 2-3tys. i kończę na 5-6tys. obrotów autko "szarpie"(jak można to opisać? jest moc-nie ma mocy -jest moc, na tyle szybko że właśnie pojawia się to "szarpanie"). Przy jeździe na równych obrotach nie zauważyłem aby się to działo. Żebym czegoś nie zapomniał. Gaszenie silnika i ponowne jego włączenie problemu nie rozwiązuje. Reset komputera stwierdzę dopiero jutro gdyż dzisiaj tylko założyłem akumulator(pod dłuższej przerwie). Przy gazowaniu w miejscu też nie widać/słychać tego objawu ale pewnie za małe obciążenie silnika dlatego.
W tej sytuacji wyprzedzanie jest ryzykiem i trwa po prostu dłużej niż zwykle.
Tak zapytuje bo autko po zimie pasuje mi ruszyć, a jeśli to coś poważnego to chciałbym to zrobić.
Czekam na odpowiedź. - Piotrek![]()