U mnie ze ma 140km a nie 115chłopaki na komisie nie wiedzieli co maja a ja co kupuje hehe
U mnie ze ma 140km a nie 115chłopaki na komisie nie wiedzieli co maja a ja co kupuje hehe
Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...
Ja dostałem 30KM gratis w postaci modułu oraz torebkę trawy pod dywanikiem z tyłu ale niestety zwietrzałej.Aha no i płytka w CD została.Nawet ok.
Witam,
Myślę, że mam całkiem dobrą historięJakieś 8 lat temu kupiłem Forda Fiestę (wersja Futura) 1.6 16V DOHC z 94 roku. Samochód "w dobrym stanie technicznym, bezwypadkowy". O ile w jego bezwypadkowość nie do końca wierzyłem, o tyle silnik nie zawiódł mnie przez całe 4 lata aż do sprzedaży.
W każdym razie po roku od zakupu wymieniałem amortyzatory i okazało się, że z przodu są dwa inne! Dalsza analiza wykazała, że auto miało też uszkodzoną jedną "nogę" (krótka belka spawana pionowo w dół od podłużnicy do mocowania zawieszenia) - była powyginana i krótsza o jakieś 3cm! To ci psikus - wyszło na to, że auto miało wyrwane koło
Jakiś czas później miałem w miarę mocną stłuczkę po której okazało się, że poduszek oczywiście też nie maAle przynajmniej przy okazji kazałem sobie wszystko ładnie wyprostować.
Morał: Sprawdzajcie auta przed zakupem!
hehe ciekawy temat
zaskoczeń po zakupie w moim przypadku nie było, jestem trzecim właścicielem Alfy
poprzedni ją serwisowali, dbali i pieścili, byli osobami nie palącymi wiec auto w środku czyściutkie. Kupując auto dostalem rachunki za wszystkie wykonane przy niej prace i naprawy a i kilka rzeczy takich jak cały rozrzad i filtry kabinowy i oleju. właściciel wskazał kilka mankamentów typu przetarty przewód lączący bagażnik z karoserią i nie odbijający kierunkowskaz.
zakup uważam za udany
No to ja skasowałem moje ukochane Clio '91. Mechanik powiedział, że nie opłaca się remontować. Autko wystawiłem na otomoto, stało i stało i stało. W końcu znalazł się jakiś gość, który powiedział, że to się tylko na części nadaje, ale weźmie za 700 zł. Wziąłem kasę, a koleś auto. Po kilku miesiącach dzwoni do mnie jakiś facet i pyta, kiedy ostatnio był olej wymieniany, bo autko jeździ bardzo fajnie, ale on nie wie, czy już powinien wymieniać, czy nie...
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
hahahahhaha dobra historia !
Hmmm no to teraz moja kolej:
Moją Belle kupiłem rok temu, powiem szczerze teraz... nie była jednak w najlepszym stanie ale 6000 zł pomogło jej odnowić urok
Co się okazało?
- z tyłu mam klape z jakiegoś innego auta, bo malarzą nie chciało się odkleić nawet starej naklejki z bagaznika na której było napisane (Rosso) czyli czerwona i zamalowali Ją lakierem Blue-Cosmo do koloru autaszyba tylnia oryginalna więc wnioskuje wjechanie w słupek.
To tak na minus,
a na plus to bardzo zadowoliło mnie to że:
na zlocie dowiedziałem się że mam ciekawego sportpacka który wiąze się z tym że moja Bella jest obniżona, ma spoiler przez to, progi boczne, środkową console w "carbonie", pogrubiony wydech, siedzenia MOMo skórzane i jakieś tam inne pierdołki.
(myślałem że każda Alfa oprócz spoilera, tak ma)
- oryginalny przebieg
- podgrzewane lusterka (w zime bardzo mnie to zadowoliło)
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KMAlfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KMAlfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16
Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack
"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"
W jednej alfie znalazłem worek zioła i kiedyś w bagażniku z tylnej półki przez otwór na lampkę wyleciała mi paczka ruskich fajek, jeździł tym autem ukrainiec wiec możliwe że przemycał je przez granice. W innej alfie znalazłem zajebistą kominiarke i oprócz niej małe zdjęcie jakiegoś chłopca i rodzica. podejrzewam że był to wcześniejszy właściciel auta bo wyglądał mi na włocha bo własnie z tego kraju zostało przywiezione auto. Jednak auto miało ciekawą historię. Alfa była w 100procentach standardowa czerwona z silnikiem 1.8 TS i laweciaż który ją przywiózł mówił że ta alfa jest odkupiona od policji ponieważ kilku włochów robiło nią napad na bank czy sklep , już nie pamietam. Także fajna historia auta, w środku zajebiście zalatywało gangsterkąMiałem też lawete zakrytą od spodu blachą w której przemycano papierosy, jest ona całkowicie płaska więc dużo ich wchodziło. W innej zaś alfie przy rozbiórce zauważyłem w schodku kilka ulotek pań do toważystwa. Co do stanu auta to tylko raz byłem zaskoczony gdy kupilem alfe i przy rozbiórce okazało się że jest ono połączone z 2 alf w części za kanapą kierowcy. A więc musiała być wczesniej tak uderzona ze musieli pół auta wstawić. dobrze ze auto poszło na czesci.