Strona 76 z 311 PierwszyPierwszy ... 26666768697071727374757677787980818283848586126176 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 751 do 760 z 3101

Temat: Alfa Romeo Giulietta - temat zbiorczy

Użytkownik Rowerzysta Avatar Quadrifoglio156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    czarny

Domyślnie

Cytat Napisał Rocky147 Zobacz post
    Wyluzuj....
    ps. a po co nawiązałeś mój komentarz i swój post do 8C competizione??

Płacz z powodu jakiegoś artykułu jakiegoś angielskiego dziennikarzyny na temat samochodu którym nawet nie jechał jest dziecinadą.

Siedziałeś może w 8C competizione ? Stylistycznie to prawie to samo, a jakość bocznych obić nie specjalnie lepsza.

Kiedyś alfiści nie zwracali uwagi na takie pierdoły.
    Alfa 156 2.0; Alfa 156 1.8, Alfa 145 1.4, Alfa 156 2.5V6 Modyficata, Alfa Giulietta M-Air Distinctive Sport Edizione Autodelta.
    LEGENDA ALFA ROMEO: ALFETTA.PL

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Przypominam zdjęcie:

Oceniając wyłącznie to jedno zdjęcie jakość jest dużo gorsza niż 8C. Wygląda to jak Alfa 145. Mi to tam nie przeszkadza, ale oficjalnie Giulietta miała być dużym krokiem na przód, a jeśli ma rywalizować z niemiecką czołówką i ma dorównywać im pod względem jakości (wg. Marchionne dorównuje) to takie coś nie powinno mieć miejsca.

Ta Alfa nie miała być wyłącznie dla Alfistów tylko dla 120 tys. klientów rocznie, wśród nich na pewno znajdą się tacy, którzy będą zwracali uwagę na jakość wykonania.

Miejmy jednak nadzieje, że to kiepsko wygląda tylko na zdjęciu, a Anglicy są przewrażliwieni

Użytkownik Ogier Avatar Fistasz
    Mieszka w
    Znin
    Auto
    159 SW 1.9 JTDm

Domyślnie

Nie narzekajcie w golfie wcale nie ma lepszych materiałow. Kiedy porównałem swoja z passatem B5fl i Audi A4 B5 to jest bardzo dobrze. Passat ma gorsze materiały, ale d Audi jeszcze troche brakuje.

Użytkownik Rowerzysta Avatar tommi
    Mieszka w
    Poz
    Auto
    Biała: 159 TI SW 2,4 JTDm , Niebieska: Impreza GT Turbo 2,0 MY00

Domyślnie

Cytat Napisał Quadrifoglio156 Zobacz post
    Płacz z powodu jakiegoś artykułu jakiegoś angielskiego dziennikarzyny na temat samochodu którym nawet nie jechał jest dziecinadą.

Siedziałeś może w 8C competizione ? Stylistycznie to prawie to samo, a jakość bocznych obić nie specjalnie lepsza.

Kiedyś alfiści nie zwracali uwagi na takie pierdoły.
    Jedni zwracali inni nie. Ale to racja, zobaczymy sami i wtedy będziemy biadolić.
    Jednak jeżeli ma byc gorzej niz w 147 (dla mnie jakość satysfakcjonująca) to się zastanowię czy mysleć nad Guliettą, bo dla mnie osobiście jakość materiałów wykończeniowych jest ważna. W końcu to Alfa a nie Tato.
    A wypuszczenie nowego modelu o gorszym wykonaniu niz poprzednik to nieporozumienie, czegoś w końcu oczekujemy od marki premium, chyba, że faktycznie FIAT zrezygnował z odmienności Alfy.

Blue....

"Life is racing, everything else is just waiting" - Steve McQueen

Użytkownik Romeo Avatar saroo
    Mieszka w
    Nidzica
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.7 16v Bx. Alfa Romeo 164 3.0 V6

Domyślnie

Giulietta hybrydą? Niewykluczone:
    http://www.alfanews.pl/2010/03/16/hybrydowa-giulietta/

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

A mnie naszła taka refleksja: pierwszy wpis w tym wątku jest z czerwca 2006. Dyskusja się już ciągnie prawie 4 lata a samochód jeszcze nie jest dostepny. Inne marki zdąrzyły już ze dwa kolejne modele wypuścić.

Pingwin
    Gość

Domyślnie

A mnie inne nachodzą refleksje.... Auta jeszcze nie widzieliśmy, bazujemy na zdjęciach i na marketingowym bełkocie. Jednak (obym się mylił) zaczyna wyłazić na wierzch mentalnośc "super managera" Marchionne.
    Fiergloo pisał, ze on jest dobry na masówki. Niestety, chyba to prawda, jeśli spojrzymy na kierownicę Giulietty i na boczki drzwi. Oraz progi. Prawda?
    Auto w założeniu ma zrobić nową jakość. Ale dostaje elementy w progach ze 147, czyli modelu produkowanego przez 10 lat i całkowicie opatrzonego. Ale dostaje boczki drzwi, których widok nas zmroził.... Ale dostaje kierownicę, która łudząco przypomina tę z bravo i jest identyczna jak ta w Lancii (ale skromniejsza, "tańsza").
    To własnie "mentalność masówek": nawet jak robi coś z definicji ciekawego, co ma wzruszyć rynkiem, to zawsze wepchnie gdzieś jakąś kaszankę. Oczywiście, oszczędnościowo.
    Czekam, naprawdę czekam na tę Giulię Sportwagon, która na wizualizacjach przypomina (jak ktoś celnie zauważył) avensis kombi...

Jeszcze jedno, co mi się rzuciło: nie wiedzialem, co mi nie gra w tej Giuliettcie (poza muminem z przodu). I już wiem Ona jest lansowana, pokazywana, eksponowana w .... białym kolorze Zauwazyliście, ze niemal nie spotyka się białych alf? A ta jest biała. Dopiero w Genewie stanęła czerwona obok. Czarnej nie mamy nadal.

Niby detal, ale to złamanie zasad, niepisanych, rytualnych, że jak alfa to czerwone, ewentualnie czarne. Pozostałe barwy są "poboczne". Czemu Marchionne i jego chłopaki idą w świat, ubrani na biało?

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Cytat Napisał Pingwin Zobacz post
    Jeszcze jedno, co mi się rzuciło: nie wiedzialem, co mi nie gra w tej Giuliettcie (poza muminem z przodu). I już wiem Ona jest lansowana, pokazywana, eksponowana w .... białym kolorze Zauwazyliście, ze niemal nie spotyka się białych alf? A ta jest biała. Dopiero w Genewie stanęła czerwona obok. Czarnej nie mamy nadal.
    Czerwona była lansowana zaraz po białej. A czarna na spy shotach też się pojawiła.

Co do masówek - dzisiejsza motoryzacja jest be, ale nie zaczęło się to od Giulietty. W Alfie 145 miałem przełączniki od kierunków i świateł z Fiata. Ciężko oczekiwać, żeby dla Giulietty każdy element był zaplanowany od nowa.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar DJ_Pablo
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    AR 147 1.6 TS / AR 156 SW 1.9 JTD / BMW E91 318i

Domyślnie

Alurat progi w 147 są całkiem fajne Mam nadzieję, że te drzwi na żywo będą ok, aczkolwiek trochę lipa, że boczki w Genewie były czarne, a nie w kolorze siedzeń....

Użytkownik Romeo Avatar saroo
    Mieszka w
    Nidzica
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.7 16v Bx. Alfa Romeo 164 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał Pingwin Zobacz post
    A mnie inne nachodzą refleksje.... Auta jeszcze nie widzieliśmy, bazujemy na zdjęciach i na marketingowym bełkocie. Jednak (obym się mylił) zaczyna wyłazić na wierzch mentalnośc "super managera" Marchionne.
    Fiergloo pisał, ze on jest dobry na masówki. Niestety, chyba to prawda, jeśli spojrzymy na kierownicę Giulietty i na boczki drzwi. Oraz progi. Prawda?
    Auto w założeniu ma zrobić nową jakość. Ale dostaje elementy w progach ze 147, czyli modelu produkowanego przez 10 lat i całkowicie opatrzonego. Ale dostaje boczki drzwi, których widok nas zmroził.... Ale dostaje kierownicę, która łudząco przypomina tę z bravo i jest identyczna jak ta w Lancii (ale skromniejsza, "tańsza").
    To własnie "mentalność masówek": nawet jak robi coś z definicji ciekawego, co ma wzruszyć rynkiem, to zawsze wepchnie gdzieś jakąś kaszankę. Oczywiście, oszczędnościowo.
    Czekam, naprawdę czekam na tę Giulię Sportwagon, która na wizualizacjach przypomina (jak ktoś celnie zauważył) avensis kombi...

Niby detal, ale to złamanie zasad, niepisanych, rytualnych, że jak alfa to czerwone, ewentualnie czarne. Pozostałe barwy są "poboczne". Czemu Marchionne i jego chłopaki idą w świat, ubrani na biało?
    Giulietta ma się sprzedawać i to jest cel numer jeden, ma być samochodem masowym, dla jak najwiekszej ilości odbiorców a nie dla wybrańców.

Co do kolorów Giulietty jak pisze Tuti, czerwona była zaraz po białej. A tak w ogóle na oficjalnej stronie możesz sobie zobaczyc Giuliettę we wszystkich dostępnych wersjach kolorystycznych:
    http://alfagiulietta.it/#/Personalize/Colors