Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Temat: otwieranie bagażnika z pilota

newalf
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Tfaruk Zobacz post
    Oczywiście, domykanie szyb to żaden problem. Wystarczy dokupić odpowiedni moduł.

Co do otwierania klapy to mam niefabryczny alarm - z jednym wolnym kanałem pod który mógłbym to podpiąć. Chodzi mi o odskakiwanie klapy, bo chyba nie ma możliwości, żeby klapa szła sama do góry ??

no i pod ten kanał dodatkowy sobie podłączysz tak jak pisałem

ktoś pytał..... ja mam 2001r przed liftem i mam w kluczyku otwieranie klapy/odskakiwanie

ktoś jeszcze pytał o otwieranie klapy jak np w nowych mercedesach, tanim sposobem nie do zrobienia musiała by klapa być na sprężynach a nie na siłownikach, a w nowych MB siłowniki są pneumatyczne które same zamkną i otworzą klapę czy to w sedanie czy w kombi

Użytkownik Alfa i Omega Avatar minciu
    Mieszka w
    Bolesławiec
    Auto
    156 2.4JTD 2002r 150KM CF3

Domyślnie

156 2.0 Sedan 2001rok przed liftowy. Otwieranie klapy z kluczyka, kabiny i pilota fabrycznego alarmu. To nie żart:] Najgorzej jak odchodzę od auta i mi się guziki mylą, wtedy muszę się wracać zamknąć bagażnik i ponownie właściwym guzikiem zamknąć auto
    DolnySlask - Boleslawiec. Zgorzelec. Jelenia Gora

Chetnie Pomoge w zakresie:
    AlfaDiag FiatEcuScan MultiEcuScan - diagnostyka
    MPPS KWP2000 Galletto - zgrywanie map paliwa
    STAG KME - instalacje LPG

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar krzychoo
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 147 Q2 JTD 16V

Domyślnie

Otwieranie bagażnika z klapy pojawiło się w momencie zastosowania immo z Code-3, co zewnętrznie objawia się kluczykiem typu scyzork i pojawiło się razem z ECU Bosch ME7.3.1 w październiku 2000 roku.
    Alfa Romeo 147 Q2 JTD 16V '03

Były:
    AR 156 2.6 V6, AR 156 2.0 TS SW

Użytkownik Maniak resoraków Avatar VVoytec
    Mieszka w
    Oslo
    Auto
    159 Ti 1.9 16v

Domyślnie

Czy ktos moze mi poradzic co moze byc przyczyna nie dzialajacego odskakiwania klapy bagaznika? Swiatelko na pilocie sie zapala a jakielkowiek reakcji silniczka brak, czy moze byc to jakis bezpiecznik albo przekaznik czy moze jeszczo cos innego?

Użytkownik Romeo Avatar aniol_jojo
    Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

Cytat Napisał VVoytec Zobacz post
    Czy ktos moze mi poradzic co moze byc przyczyna nie dzialajacego odskakiwania klapy bagaznika? Swiatelko na pilocie sie zapala a jakielkowiek reakcji silniczka brak, czy moze byc to jakis bezpiecznik albo przekaznik czy moze jeszczo cos innego?
    A słychać jak siłownik pracuje przez chwile nie otwierając klapy czy nie? Możliwe że masz tylko uszkodzony siłownik. Weź miernik i gdy naciskasz na przycisk powinno iść napięcie na siłownik, wtedy się dowiesz czy to coś więcej.
    "Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
    jest: 156 2.4 JTD 04r...
    była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...

Mieszka w
    Oslo
    Auto
    159 Ti 1.9 16v

Domyślnie

Cytat Napisał aniol_jojo Zobacz post
    A słychać jak siłownik pracuje przez chwile nie otwierając klapy czy nie? Możliwe że masz tylko uszkodzony siłownik. Weź miernik i gdy naciskasz na przycisk powinno iść napięcie na siłownik, wtedy się dowiesz czy to coś więcej.

Silownik nie pracuje, wyjalem go i sprawdzilem i jest sprawny, a w aucie jakby nie dostaje pradu

Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

Masz w oryginale otwieranie klapy z pilota czy dorabiane? Jeśli dorabiany alarm to raczej nie będzie bezpiecznika tylko do klapy. Zlokalizuj puszkę od alarmu (z reguły jest pod kierownicą lub w jej okolicach - czarne pudełko wielkości mniej więcej paczki papierosów. Zobacz który kabel idzie do bagażnika po kolorach i wypnij go lub o ile to będzie możliwe wciśnij tam końcówki od miernika. Naciśnij przycisk i jeśli coś pokaże znaczy że masz gdzieś przerwany kabel po drodze do bagażnika a tu niestety będziesz go musiał zlokalizować sam - najczęściej montowany pod plastikowymi nakładkami wew auta na progach
    "Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."

Mieszka w
    Oslo
    Auto
    159 Ti 1.9 16v

Domyślnie

Cytat Napisał aniol_jojo Zobacz post
    Masz w oryginale otwieranie klapy z pilota czy dorabiane? Jeśli dorabiany alarm to raczej nie będzie bezpiecznika tylko do klapy. Zlokalizuj puszkę od alarmu (z reguły jest pod kierownicą lub w jej okolicach - czarne pudełko wielkości mniej więcej paczki papierosów. Zobacz który kabel idzie do bagażnika po kolorach i wypnij go lub o ile to będzie możliwe wciśnij tam końcówki od miernika. Naciśnij przycisk i jeśli coś pokaże znaczy że masz gdzieś przerwany kabel po drodze do bagażnika a tu niestety będziesz go musiał zlokalizować sam - najczęściej montowany pod plastikowymi nakładkami wew auta na progach
    Otwieranie jest oryginalne ale nie dzialalo od kiedy kupilem auto w 2004roku, alarmu nie bylo zadnego. Dzieki za porady , zabiore sie do szczegolowych poszukiwan w nastepny weekend

Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

Jeśli chodzi o oryginalna instalację niestety nie potrafię Ci pomóc ... ale oby Ci się udało

BS156
    Gość

Domyślnie

Witam! Mam podobny problem - od paru dni klapa nie odskakuje po przyciśnięciu guzika w pilocie, ale słychać jakby "pyknięcie". Co może być przyczyną? Od czego zacząć poszukiwania? Co prawda jeszcze nie zaglądałem(może to jakiś banał). Mimo wszystko byłbym wdzięczny za sugestie. (Instalacja orginalna)
    Pozdrawiam wszystkich