Rolin a gdzie kupowałeś ?
Rolin a gdzie kupowałeś ?
STOP CIOTOM DROGOWYM
Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA
alledrogo, jak dobrze poszukasz, podzwonisz to trafisz na okazję![]()
czorno malpa jeśli chcesz robić adapter między zwykłą zwrotnicę 156 V6 a zacisk Brembo to naszykuj się że będziesz musiał pójść w tarczę 330mm [GTA pozmianowe], przy tarczy 305mm adapter wychodzi "za chudy" i grozi ścięciem.
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
weź mnie zabij ale nie pamiętam, nie mam nawet numeru. Generalnie to obdzwoniłem wszystkich którzy mieli jakiekolwiek części do V6. Kupiłem hamulce z jakiegoś angola, tarcze i klocki nie maja nawet 1000km.
Witam ja wlasnie tez od jakiegos czasu mysle o swapie zaciskow od 166 i tarcz 310/28/47,3 do 156 ,po wstepnych przymiarkach tarcza od gta raczej odpada bo wysokosc tarczy od gta to 44,7 wiec o okolo 3mm bedzie bardziej wychodzic na zawnatrz co za tym idzie bardziej zacisk bedzie pchal sie na ramiona felgi wiec lepiej bylo by zastosowac tarcze o 166 o wysokosci wlasnie 47,3 tylko tu mam rozstaw 5x108 to da sie przeskoczyc bo zawsze mozna dowiercic pomiedzy 5x108 rostaw 5x98 otwor centrujacy ten sam w obu przypadkach ...lub nawet zamowic takie tarcze pod 166 v6 w Mikodzie z dwoma rozstawami pod 156 i 166 jak by cos nie wyszlo ze swapem to zawsze bedzie mozna taka tarcze sprzedac pod 166 , co do adapterow to juz wstepnie taki wykonalem pod tarcze 310 (tarcze wyciolem z tektury dokladnie taka jak z 166) i wcale nie wychodza za chude adapte bylby przykrecony od strony polosi i z tego co zaobserwowalem to moze miec i 20mm grubisci
Narazie sa to tylko takie moje przymiarki ,a jasli doszlo by do wykonania calosci to oczywiscie adaptery beda wykonane z odpwiedniego materialu na odpowiedniej maszynie
Licze na jakiekolwiek opinie i podpowiedzi ,co z pompa abs da rade ? wkoncu sa do kupienia gotowe 4 tloczkowe zestwy z adapterami pod 156 na movit i tam nic nie pisze o zmianie pompy ,czy ktos z was mialby stara ,niepotrzeba ,tarcze 310 od 166 i chcialby oddac ja za piwko ? bylbym wdzieczny -wtedy wiedzialbym czy to wszystko sie posklada , ok a to foto wstepnej przymiarki
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...0fe31ef11.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...0e5726fcd.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...ed66fff4a.html
Bez tarczy i dokladnego pomierzenia nic dalej nie zrobie a niechce teraz kupowac takich tarcz bo jak cos bedzie nie tak to co z nimi zrobie![]()
Wielkie dzięki! Właśnie takiej odpowiedzi oczekiwałem. Jednak tarczy 330mm nie brałem wogóle pod uwagę, ponieważ jest grubsza-ma 32mm grubości i wymaga zastosowania zacisków od pozmianowego GTA które są praktycznie niedostępne :/ W takim razie będę szukać zwrotnic od GTA, bo rozumiem ze tylko takie wchodzą w gre? czy jest może jakaś alternatywa?
Grzesiek, jakie Ty zastosowałeś zwrotnice?
zwrotnica na zdjeciach ( tych moich )to zwykla od 156 v6 i wlasnie do takiej chce dorobic adaptery ,tarcza 330mm odpada bo zacisk jest pod 32mm aha na zime mam 16" telefony et35 skrecilem calosc -hmm taki swap wymaga dystansu okolo 12mm ...Grzesiek z tego co widze ma calosc od 166 zwrotnice tarcze i zacisk choc moge sie mylic ,jest to do zrobienia ! aha tarcza 310 wejdzie pod seryjna zwrotnice od 156 jednak bedziemy musieli zrezygnowac z blaszanej oslony przykreconej do niej ,hmmm podejrzewam ze dlatego tarcza od gta ma wlasnie o 3mm inna wysokosc (wchodzi bardziej na felge )na dzien dzisiejszy nie odpuszczam tematu - musze miec ta tarcze od 166 wtedy wszystko bedzie jasne
oto alternatywa![]()
Ostatnio edytowane przez marc1nz ; 27-03-2010 o 01:52
co dokładnie masz na myśli pisząc ze tarcza 310mm wejdzie pod seryjną zwrotnice od 156? bo zgadzam się z Tobą że zewnętrzne wymiary są identyczne, jednak w 310mm tarczy jest 10 otworów na 108mm, wywiercenie jeszcze 5 dodatkowych na 98mm wydaje mi się ze za bardzo osłabi tarcze, a wiadomo jakie mogą być konsekwencje...
Wyjściem z sytuacji byłoby zamówienie w ATM tarcz 310(166) z rozstawem śrub 5x98(156), pytanie tylko czy oni zgodzą się na taką modyfikacje?
Może jednak najlepszym rozwiązaniem będzie wymiana całych zwrotnic?Bo:
1. Nie mamy problemu z dobraniem tarczy
2.Nie musimy dorabiać adaptera do zacisku hamulcowego, co też nie wydaje mi się taką prostą sprawą...
Tylko czy zwrotnice od 166 podejdą do 156? Wydaje mi się że nie, a wtedy zostają tylko te od GTA, ale niech się wypowie ktoś kto bardziej ogarnia temat
Nie kazda tarcza 310 ma 10 otworow i nawet nie mysle w takiej wiercic kolejnych 5 ,mialem na mysli tylko i wylacznie tarcze 310 z 5 otworami np taka :
http://moto.allegro.pl/item966989024..._bilstein.html
a czy w ATM wykonaja niewiem nie dzwonilem do nich jeszcze ale mysle ze mozna bylo by sie dogadac a pozatym jak widzac na linku mamy tarcze 310 z 5 otworami i wystarczy dowiercic pomiedzy rozstaw 5x98 ,co do adapterow jak bede maial juz tarcze na piascie to wtedy bedzie mozna taki dokladnie pomierzyc
Wiesz jakbym widzial ze podejdzie zwrotnica od 166 to nawet bym sie nie zastanawial i takie kupil i po sprawie ,hmmm zwrotnice od GTA - pod taka zwrotnice to i zacisk bedziesz musial miec od GTA ,zacisk w GTA jest inny pod tarcze 305 i inny pod tarcze 330 a 166 ma jeszcze inny zacisk tak ze naprawde ciezko bedzie cos takiego kupic a jak juz to cena bedzie kosmiczna,pozostaje wiec albo zwrotnica albo wlasnie adapter
Czy ktos ma taka tarcze , na zbyciu ?![]()