Witam
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jakie są oznaczenia łożyska w alternatorze...
Bo coś mi brzęczy jak jadę, odgłos taki jakby brakowało płynu do wspomagania kierownicy i mechanik stwierdził że to łożysko w alternatorze....
Witam
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jakie są oznaczenia łożyska w alternatorze...
Bo coś mi brzęczy jak jadę, odgłos taki jakby brakowało płynu do wspomagania kierownicy i mechanik stwierdził że to łożysko w alternatorze....
Łożysko w alternatorze? A jak stoisz na jałowym to też słychać? Może nagraj i na YT wstaw. Może to nie łożysko w altku tylko w napinaczu od paska, u mnie też wyje (głównie na zimnym) i mam do wymiany![]()
AR 146ti 2.0 16v '96
AR 155 1.8 16v '97+ podtlenek LPG
AR 155 2.0 16v '95
AR 156 SW 2.4 JTD '01 - biała perła
AR 156 SW 2.5 V6 192KM '02 + podtlenek LPG
Na jałowym również słychać, nagram i wrzucę na YT, rolka prowadząca i napinająca była wymieniana ostatnio
---------- Post dodany o godzinie 19:48 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:30 ----------
proszę posłuchać może ktoś coś stwierdzi...
http://www.youtube.com/watch?v=KknjqohzFao
Nie wiem czy Ci to pomoże ale takie łożyska kupował mój mechanik do alternatora :
6003zrsSKF 806078FAC
Tak to zdecydowanie od alternatora dźwięk. Mam (nie)przyjemność mieszkać w miejscowości ze skopaną kanalizacją i gdy mocnej popada to znajdą się miejsca na drogach powiatowych gdzie woda sięga po próg. Efekt - samochód ma 94 kkm przebiegu i 3 alternator już się w nim znajduje. Oddawałem też jeden z nich na gwarancję bo słyszałem identyczny dźwięk, okazało się że w łożyskach było błoto i rdza. Zrób łożyska, uważaj na kałuże i zamontuj płytę jak nie masz. W TSach alternator jest w niewielkiej odległości od podłoża.
Tylko że podjechałem do innego mechanika który stwierdził że to pompa wspomagania... więc tak naprawdę jak to ocenić czy to alternator czy pompa, dodam ze po zdjęciu paska nie ma tego buczenia
Niech weźmie auto na podnośnik i pokręci wirnikiem alternatora. Jak jest to "ogarnięty" dłubacz to wyczuje od razu luzy na łożyskach. Albo sam to zdiagnozuj. Odpal, daj na 2 tysiące obrotów i kręć kierownicą. Wykluczy to zmianę tonu tego jęczenia wywołaną zwiększonym oporem dla silnika, a pompa wspomagania jeśli jest uszkodzona będzie zmieniać dźwięk w miarę kręcenia.