mam takie pytanie.... dlaczego nie pokombinujecie z zaciskami od Q4 zacisk konkret...
i druga sugestia, po co przerabiac jak mozna zalozyc cos bardziej agresywnego inna tarcz i iny klocek plyn nowy i hamulec jak trzeba.....
mam takie pytanie.... dlaczego nie pokombinujecie z zaciskami od Q4 zacisk konkret...
i druga sugestia, po co przerabiac jak mozna zalozyc cos bardziej agresywnego inna tarcz i iny klocek plyn nowy i hamulec jak trzeba.....
Z zaciskami od Q4 jest taki sam problem jak z tymi od GTA-praktycznie niedostępne, a nawet jak już jakieś się pojawią to cena jest zaporowa. Z kolei wymiana tarcz, klocków i płynu na bardziej sportowe- zgadzam się że zwiększy skuteczność hamowania, jednak koszt takiej modyfikacji będzie przybliżony do zmiany zacisków na czterotłoczkowe brembo. O wyższości zacisków czterotłoczkowych nad zwykłymi (jednotłoczkowymi) chyba nie muszę pisać, a więc za te same pieniądze mamy zdecydowanie lepsze/sprawniejsze hamulce. No i w późniejszej eksploatacji koszt wymiany klocków również przemawia na korzyść systemu brembo
Dzis dokonalem przekladki hamulcow z v6 do jtd,wszystko pieknie ale...letnie felgi nie weszly przy tych zaciskach i musialem na przod zalozyc spowrotem oryginalne 17-tki,teraz pytanie,czy ktos stosowal dystans 20mm,bo taki pewnie musze kupic i czy nie bedzie problemu z uzytkowaniem,dodam ze mam alfe posadzona na czerwonych eibachach -30mm i mysle ze jak zaloze taki dystans na tyl to beda mi tarly opony o nadkole,bo z przodem nie bedzie problemu,ale czy jest sens dawac dystans tylko na przod aby zalozyc te letnie felgi??
to co to za felgi jak mi się mieszczą oryginalne stalowe 16"?
Idąc za wami, również się zaopatrzyłem w taki komplet od v6, teraz tylko doprowadzić je do stanu w miarę idealnego i montaż na dniach, jak złożę wszystko do kupy to wrzuce parę fotek, jeżeli nie macie nic przeciwko....![]()
Tak to wygląda puki co, nie powiem bo trochę się nagimnastykowałem przy tych zaciskach, ale myślę, że warto było a w tygodniu montaż...
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA
No więc tak naj sam przód ściągłem czcionkę z naszej strony, zrobiłem w wordzie kilka rozmiarów napisu, wydrukowałem i na sucho przymierzałem, w końcu doszedłem do wniosku że rozmiar 37 będzie najlepszy, następnie wszystko(czcionkę i druknięty napis) zgrałem na pendrivea i do firmy reklamowej, tam oni napis wycieli ploterem na foli samprzylepnej. Po przjściu do domu psikłem biłym lakierem do wanien wcześniej już przygotowany i oczyszczony zacisk, po wyschnięciu nakleiłem napisy i pomalowałem na czerwono, uwaga nie można nakładać zbyt grubych warstw czerwonego lakieru bo potem strasznie ciężko oderwać napis, wiem bo przechodziłem przez to:/ a no i przed naklejenien napisów biała farba musi być dokładnie wyschnieta... to chyba tyle, jak mi się coś jeszcze przypomni, to napisze
Jak tylko będę zmieniał tarcze to od razu się za to biorę![]()
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA