Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 46

Temat: przekładka hamulców przednich z V6 do JTD 10v

mihalyna
    Gość

Domyślnie

mam takie pytanie.... dlaczego nie pokombinujecie z zaciskami od Q4 zacisk konkret...
    i druga sugestia, po co przerabiac jak mozna zalozyc cos bardziej agresywnego inna tarcz i iny klocek plyn nowy i hamulec jak trzeba.....

czorno_malpa
    Gość

Domyślnie

Z zaciskami od Q4 jest taki sam problem jak z tymi od GTA-praktycznie niedostępne, a nawet jak już jakieś się pojawią to cena jest zaporowa. Z kolei wymiana tarcz, klocków i płynu na bardziej sportowe- zgadzam się że zwiększy skuteczność hamowania, jednak koszt takiej modyfikacji będzie przybliżony do zmiany zacisków na czterotłoczkowe brembo. O wyższości zacisków czterotłoczkowych nad zwykłymi (jednotłoczkowymi) chyba nie muszę pisać, a więc za te same pieniądze mamy zdecydowanie lepsze/sprawniejsze hamulce. No i w późniejszej eksploatacji koszt wymiany klocków również przemawia na korzyść systemu brembo

alficzka Ferra
    Gość

Domyślnie

Dzis dokonalem przekladki hamulcow z v6 do jtd,wszystko pieknie ale...letnie felgi nie weszly przy tych zaciskach i musialem na przod zalozyc spowrotem oryginalne 17-tki,teraz pytanie,czy ktos stosowal dystans 20mm,bo taki pewnie musze kupic i czy nie bedzie problemu z uzytkowaniem,dodam ze mam alfe posadzona na czerwonych eibachach -30mm i mysle ze jak zaloze taki dystans na tyl to beda mi tarly opony o nadkole,bo z przodem nie bedzie problemu,ale czy jest sens dawac dystans tylko na przod aby zalozyc te letnie felgi??

Użytkownik Rowerzysta Avatar Rolin
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    była AR 166 2.4JTD CF3

Domyślnie

to co to za felgi jak mi się mieszczą oryginalne stalowe 16"?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar b-ski
    Mieszka w
    PiotrkĂłw Trybunalski, Poland
    Auto
    Bella 166 2,4jtd Millenium

Domyślnie

Idąc za wami, również się zaopatrzyłem w taki komplet od v6, teraz tylko doprowadzić je do stanu w miarę idealnego i montaż na dniach, jak złożę wszystko do kupy to wrzuce parę fotek, jeżeli nie macie nic przeciwko....

Użytkownik Romeo Avatar redek83
    Mieszka w
    Raszyn
    Auto
    Inny

Domyślnie

Cytat Napisał b-ski Zobacz post
    Idąc za wami, również się zaopatrzyłem w taki komplet od v6, teraz tylko doprowadzić je do stanu w miarę idealnego i montaż na dniach, jak złożę wszystko do kupy to wrzuce parę fotek, jeżeli nie macie nic przeciwko....
    To czekamy. Może się nawet na jakiś "zrób to sam" skusisz.
    STOP CIOTOM DROGOWYM
    Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
    Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

Tak to wygląda puki co, nie powiem bo trochę się nagimnastykowałem przy tych zaciskach, ale myślę, że warto było a w tygodniu montaż...

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

Cytat Napisał b-ski Zobacz post
    Tak to wygląda puki co, nie powiem bo trochę się nagimnastykowałem przy tych zaciskach, ale myślę, że warto było a w tygodniu montaż...
    Efekt zaje.... chyba zrobię tak ze swoimi tyle że na czarno, a skąd wyczesałeś taki napis ??
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

No więc tak naj sam przód ściągłem czcionkę z naszej strony, zrobiłem w wordzie kilka rozmiarów napisu, wydrukowałem i na sucho przymierzałem, w końcu doszedłem do wniosku że rozmiar 37 będzie najlepszy, następnie wszystko(czcionkę i druknięty napis) zgrałem na pendrivea i do firmy reklamowej, tam oni napis wycieli ploterem na foli samprzylepnej. Po przjściu do domu psikłem biłym lakierem do wanien wcześniej już przygotowany i oczyszczony zacisk, po wyschnięciu nakleiłem napisy i pomalowałem na czerwono, uwaga nie można nakładać zbyt grubych warstw czerwonego lakieru bo potem strasznie ciężko oderwać napis, wiem bo przechodziłem przez to:/ a no i przed naklejenien napisów biała farba musi być dokładnie wyschnieta... to chyba tyle, jak mi się coś jeszcze przypomni, to napisze

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

Jak tylko będę zmieniał tarcze to od razu się za to biorę
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA