Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Temat: Zmiana lamp - GTA look + lexus

Użytkownik Ogier Avatar Prezes_07
    Mieszka w
    Sosnowiec/Suwałki
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 115 KM

Domyślnie

dziękuję koledzy za odpowiedź, myślę że rozwialiście moje wątpliwości odnośnie świecenia, a możecie mi powiedzieć jescze jak jest z trwałością?? tzn, wiadomo, papierek i odbłyśniki matujemy, później malujemy na czarny mat, i to pewnie jakiś MOTIP lub coś w tym rodzaju, nie schoodzi on później?? Jakieś temperatury od żarówki występują...

Użytkownik Romeo Avatar rafal_n5
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    AR147 1.9jtd16v, AR 159 1.9jtdm 8v

Domyślnie

ja jeździłem po przeróbce ponad 1.5 roku i nic nie schodziło.Ważne jest aby dobrze zmatować właśnie żeby później nie było problemów z odłażeniem farby.Należy również dobrze skleić szkło reflektora(szczelnie)żeby lampy nie parowały od środka.Ja do tego użyłem kleju do szyb,ale myślę że silikon też będzie ok.Farbę kup dobrą ,ja miałem z firmy boll

Użytkownik Romeo Avatar Matti
    Mieszka w
    Babice, Polska
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9JTD 110KM 2001r. Nero fuoco

Domyślnie

Cytat Napisał Prezes_07 Zobacz post
    A mam do was jeszcze pytanie, otóż środek lamby, te odbłyśniki, zmatowiliście i pomalowaliście na czarny mat, a powiedzcie mi, jak to się ma do świecenia tych lamp, bo wiadomo że te odbłyśniki spełniały swoją role, a teraz ich nie ma...
    Przecież w lampach GTA style nie są pomalowane na czarno odbłyśniki tylko ramka zewnętrzna, która nie ma nic wspólnego ze świeceniem (no poza tym, że coś się tam może od niej odbić).
    Cześć, mam na imię Mateusz i jestem Alfaholikiem

steniu4
    Gość

Domyślnie

Ja w przyszłym tygodniu też będę malował, mam już zmatowione te ramki, ale będę dawał najpierw specjalny podkład plastic primer. Duzo konsol w autach lakieruje i wiem, że zwiększa on przyczepność i lepiej kryje baza. Podkład jest bezbarwny i nie jest tani ale warto...
    A jak się ktoś obawia temperatury, to przecież nie ma nic lepszego niż czarny mat w spray-u taki wysokotemperaturowy...

Mieszka w
    Sosnowiec/Suwałki
    Auto

Domyślnie

może kolego wrzuciłbyś pare fotek, jak to wysztko wygląda, które elementy malujecie, a które nie...

A druga sprawa moja, dotyczy samych kloszy lamp, mam jedną nową lampe z TYC'A i drugą używke oryginał, co sugerujecie, dokupić lampe oryginał i wypolerować klosz, czy kupić nową TYC'A i pomalować tylko środki...

Odnośnie polerowania kloszy, to widziałem już recepty na forum jak to zrobić, tylko ściągacie warstwę wierzchnią papierami ściernymi, a następnie pasta G3 wiertarka miękka gąbka i ogień, i da rade to później spolerować??

przepraszam może za głupie pytania, ale poprostu nie chciałbym popsuć... :-)

steniu4
    Gość

Domyślnie

Jak się wezmę za to to postaram się obzdjęciować i opisać tutka na ten temat...

Użytkownik Romeo Avatar rafal_n5
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    AR147 1.9jtd16v, AR 159 1.9jtdm 8v

Domyślnie

Cytat Napisał Prezes_07 Zobacz post
    może kolego wrzuciłbyś pare fotek, jak to wysztko wygląda, które elementy malujecie, a które nie...

A druga sprawa moja, dotyczy samych kloszy lamp, mam jedną nową lampe z TYC'A i drugą używke oryginał, co sugerujecie, dokupić lampe oryginał i wypolerować klosz, czy kupić nową TYC'A i pomalować tylko środki...

Odnośnie polerowania kloszy, to widziałem już recepty na forum jak to zrobić, tylko ściągacie warstwę wierzchnią papierami ściernymi, a następnie pasta G3 wiertarka miękka gąbka i ogień, i da rade to później spolerować??

przepraszam może za głupie pytania, ale poprostu nie chciałbym popsuć... :-)
    tutaj masz dokładnie wszystko opisane

http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...ook_156_a.html

Użytkownik Świeżak Avatar SEBA-SB
    Mieszka w
    RADOM
    Auto
    ALFA ROMEO GT 1.9 150KM

Domyślnie

Wiem aby wyjąć lampy przednie trzeba demontować przedni zderzak. Czy jest to skomplikowana operacja? Demontaż zderzaka i wyjęcie lamp przednich?

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

jak ja dałem radę to i Ty dasz radę - u mnie wystarczyło lekko opuścić zderzak bez całkowitego demontżu

Mieszka w
    Sosnowiec/Suwałki
    Auto

Domyślnie

Już wszystko wiem. :-) dziękuje Panowie, ostatnia sprawa chyba odnośnie lamp, mam jedną oryginał i troszke podniszczoną, więc trzeba ją do porządku doprowadzić, a druga jest nowa z TYC'a i mój dylemat polega na tym, czy kupić nową drugą lampę, czy sprzedać te nowa i kupić oryginał i wypolerować i pomalować, czy poprostu wziąć te dwie pomalować i jedną wypolerować i będzie tak samo... czy nie będą sie różniły?? nie wydaje mi sie ale wole zaptać ekspertów, może ta z TYC'a gorzej świecić??