Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Temat: Centralny zamek nie reaguje z pilota

mateo020
    Gość

Domyślnie

Witam jeszcze raz najprawdopodobniej mam rozkodowany pilot i to jest przyczyną nie uzbrajającego się alarmu.

Jak zaprogramować pilot od alarmu panowie Są w internecie instrukcje ale wszystkie po angielsku i nic nie rozumiem prosze was o pomoc

mateo020
    Gość

Domyślnie

Panowie jednak to nie pilot bo jesli pilot by sie rozkodowal to centralny by mi nie dzialal a wlasnie centralny dziala

nie swieci mi sie wogole dioda przy nawiewie.
    po odlaczeniu akumulatora na kilka dni ten problem powstal prosze o pomoc bezpieczniki mam ok baterie w pilocie wymienilem plissss nie wiem co juz robic

bartolomir
    Gość

Domyślnie

a nie mozesz podbic do jakiegos magika od alarmów to Ci to sprawdzi?
    bo tak samemu to juz raczej nic nie zdziałasz..

mateo020
    Gość

Exclamation

Witam Panowie

Do dzisiejszego dnia nie zrobilem tego alarmu.
    opisze moj problem jeszcze raz

W zime rozładowal mi sie akumulator wiec odłączylem go na kilka dni naladowalem w domu i podlączylem. Od tamtego czasu alarm sie wogole nie wlancza dioda rowniez sie nie swieci.
    odkrecilem centralke alarmu i okazalo sie ze bateria wsrodku sie wylala. Zakópiłem na allegro droga centralke z syrena i wymienilem baterie.
    Alarm dalej nie dziala. Bezpieczniki mam w porządku. Panowie może są jeszcze jakies bezpieczniki o ktorych nie wiem. mam ten kliuczyk maly do wlanczania alarmu ale on tez nic nie pomaga. Panowie nie wierze ze nikt z was nie mial tego samego problemu napiszcie co moge jeszcze zrobic.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    Alfa 166 2.5V6 była; Alfa Gtv 2.0 TS 2001

Domyślnie

Witam,
    Kolego mateo020 jeśli wymieniłeś cały moduł alarmu (a tak to zrozumiałem) to niestety musisz zawitać w ASO i podłączyć się do examinera w celu skontrolowania działania alarmu, wykasowania błędów oraz ponownym zaprogramowaniu jego działania.
    Moduł alarmu M30 oraz odbiornik zdalnego sterowania zamkami M35 współpracują ze sobą (cyfrowo) po linii która jest wyprowadzona na złącze diagnostyczne (noga nr 11).
    Tylko fabryczny komputer diagnostyczny w ASO potrafi czytać i programować te centralki (np. w przypadku wymiany klucza z nowym kodem nadajnika).
    Skontaktuj się z najbliższym autoryzowanym ASO Alfy (Fiata) pewno Ci pomogą.
    Pozdrawiam

mateo020
    Gość

Smile

Witam
    Panowie problem rozwiązany Alarm działa. Miałem wizyte dzis w aso w szczecinie. Okazało sie że jednak kluczyk sie rozkodował.
    Dziwne bo centralny działał z pilota. Problem z głowy Pozdrawiam i dziękuje za pomoc. Nadmieniam ze alarm działa troszke inaczej niż przed usterką ale jest ok Dzięki za pomoc

mateo020
    Gość

Domyślnie

Temat do zamknięcia

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Łomża
    Auto
    Alfa Romeo 145 1,4 TS rok 1999 Alfa Romeo 166 JTD 2004 rok Giulietta 2017 rok

Domyślnie

Panowie może ktoś wie co to może być:
    Alarm się włącza drzwi się zamykają i otwierają z przodu bez problemu, natomiast tylne raz się zamkną raz nie raz się otworzą raz nie muszę ciągle sprawdzać zamknięcie drzwi.
    Czy to jakaś opcja o której nie wiem.
    janczyz

ViP Romeo Avatar Alfamaniak156
    Mieszka w
    Luboń
    Auto
    Seat Leon FR 186KM/413Nm - Lancia Y 1,2 8V 1998r/ 60KM

Domyślnie

Cytat Napisał JanCzyzewski Zobacz post
    Czy to jakaś opcja o której nie wiem.
    To nie opcja a lubiący wysiadać zamek czy konkretnie silniczek centralnego, zostaje albo przewinąć zwój albo kupić zamek za 180 zł na Allegro lub tez popytać u chłopaków z częściami do 166 w Bazarze i kupić za 50 zł używkę...

Miałem to samo w przednich pasażera ale jakimś cudem rozebrałem, przeczyściłem, nasmarowałem i zaczęło chodzić

Pzdr
    "Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
    Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
    Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz

Użytkownik Rowerzysta Avatar romeo69
    Mieszka w
    Wieluń
    Auto
    Alfa Romeo GTV 3.0 24V '99

Domyślnie

czy mnie tez czeka wizyta w ASO?? U mnie centralny dziala normalnie z pilota, alarm niby sie załącza ale gdy upozoruje wlamanie to syrena nie wyje. Awaryjne mrugają jak zawsze ale sama syrena nie wyje. Co z tym zrobic??