Na pewno nie jest to wina coolera, wyglada to na fachowa robote. Jedynie opoznie sie realcja na gaz, ale od 2000 rpm auto powinno jechac, nie od 2600.
Na pewno nie jest to wina coolera, wyglada to na fachowa robote. Jedynie opoznie sie realcja na gaz, ale od 2000 rpm auto powinno jechac, nie od 2600.
Krajcok
GT JTD Q2 Rosso Scuderia 205 PS (historia)
XKR 4.0 V8 kompressor
Jeździ się fatalnie, diesel bez dołu jest mało przyjemny do jazdy. Wygląda na to że kiepską firme znalazłem do naprawy turbosprężarki, pewnie znów założyli nie taki wirnik jak trzeba, albo rozlegulowali geometrie. Teraz poważnie zastanawiam się nad turbo używanym(nie regenerowanym) od 1,9JTD 16V, ale 150-tki(wydajniejsza jest) lub pójde na całość i wpakuje od 2,4JTD 20V.
Kolejnym problemem jest to że po zamontowniu coolera, zasłoniłem troche chłodnice i niesamowicie się grzeje. Podczas mocnej jazdy temperatura czasem podchodzi pod 110(w środku na zegarze) a na postoju co chwile włacza wiatrak. Patrzyłem na chłodnice od 2,4 i jest taka sama, więc pewnie rozejrze się za jakąś inna, ale łatwo i tanio pewnie nie będzie.
Pozdrawiam.
Rzeczywiscie pewnie cos z turbina. Ja mam wiekszy cooler niz Ty i na seryjnej sprezarce przy 2000 rpm mialem 95 KM i 330 Nm... Przy 2500 rpm 150 KM i 400 Nm. Na pewno nie jest to wina dolotu!
Podobnie z przegrzewaniem - mam teraz 218 PS i nie widze roznicy w termice silnika wzgledem serii, a cooler mam wiekszy.
Czy auto kopci?
Krajcok
GT JTD Q2 Rosso Scuderia 205 PS (historia)
XKR 4.0 V8 kompressor
Jeśli chodzi o kopcenie to nie zauważyłem. Myśle że poprostu uszkodzili mi geometrie wkładając większy wirnik(koło kompresjii) i teraz po powrocie do standardu i tak jest rozlegulowana.
Alfa Romeo 147 FL 1.9 16V JTD-M Q2 (188KM/405Nm)
---------------------------------------------------
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...d_m_150km.html