Sprawa została wyjaśniona. Chłodnica klimatyzacji skorodowała w jednym miejscu i przepuszcza . Kupno nowej + wymiana i nabijanie około 600zł.
Sprawa została wyjaśniona. Chłodnica klimatyzacji skorodowała w jednym miejscu i przepuszcza . Kupno nowej + wymiana i nabijanie około 600zł.
podepne się pod temat, klimatyzacja nie działa i nie słychać cyknęcia podczas właczania jej na panelu sterowania.
przy tescie na multiecu też nie słychać cyknięcia na przekaźniku ( mam wersje demo test przy łaczeniu z silnikiem )
czy to może być brak czynnika czy padł np. przekaźnik?
Dodano po 15 minutes:
teraz zamieniłem inny przekaznik i klimatyzacja zaczeła cykać, także tutaj chyba leży problem. dostane w sklepie motoryzacyjnym takie cos czy raczej tylko szrot, allegro,uzywane?
Ostatnio edytowane przez wiertar ; 30-04-2014 o 11:27 Powód: Dodano
Witam, może komuś przyda się ta informacja. Miałem podobny problem z klimą, okazało się że przetarł się kabelek zasilający sprężarkę i wywalał bezpiecznik od zapalniczki! Izolacja kabla i wymiana bezpiecznika zapalniczki rozwiązała problem.
Ostatnio edytowane przez Robert_R ; 02-06-2014 o 01:40
Odnośnie mrugającej diody to nie tylko pokazuje brak czynnika ale inne usterki ja nie podłączyłem czujnika temperatury do panelu klim i dioda mrugała .
WItam serdecznie. Podepnę się pod temat. U mnie sprawa wygląda następująco: Ostatnio chciałem załączyć klimę, ale się nie załączyła, nawet kontrolka się nie zaświeciła. Akurat wtedy była niska temperatura na dworze, według instukcji zbyt niska aby się załączyła. WIęc mówię ok. Ale teraz ostatnio cieplej było proboje włączyć a tu nic. zaś się kontrolka nie zaświeca. Naciskam kilka krotnie nic. Mineło jakieś 2 minuty może odpaliła się sama. Pochodziła trochę wyłączyłem ją, chcę załąćzyć zaś się nie da.. Gdzie może tkwić problem drodzy panowieZ góry dzięki za odpowiedzi.
Trzeba sprawdzić jaką temperaturę zewnętrzną odczytuje klimatyzacja przy pomocy komputera.
Acha. Dodam jeszcze że jak się załączyła sama, to sprężarka chodziła na pewno bo jak ją wyłączyłem, specjalnie wyciszyłem radio itd.. poczułem na zmianie pracy auta na postoju na wolnym biegu. A jaboleq do tego co napisales to normalny fees nasz wystarczy ?![]()
MultiEcuScan oraz kabelek ELM i da rade.
Ok dzięki wielkie za pomoc. Odezwę się jak coś się dowiem.
Drodzy panowie odświeżenie. Dzis na polku ładna pogoda. 8 stopni. Zapalam autko wyjeżdżam z garażu. otwarłem maskę. włąćzam klime,kontrolka się zaświeca, jest pstyk, jest spod maski PSYK , sprężarka się załącza i chodzi bo czuć obciążenie na silniku ma samochodzie. . Za każdym razem działa, Czy na manualu czy na automacie, pobrobowałem klimę bo jeździłem troche samodchodem dziś. Na otwartej masce słychać jak chodzi sprężarka (nachylałem się) Wiatrak nie odpala się od razu po właczeniu klimy tylko po jakiejś chwili, pochodzi chwilkę i się ponownie wyłącza,i tak w kolko. i tu pytanie własnie czy tak powinno być ? czy ma sie włączać od razu ? Wydaje mi się że cały czas tak było od pocątku.
A wracając do tamtych postów może czujnik zew temperatury mi przekłamuje i tak wariowała na granicznych temperaturach w jakich się załącza. I raz się włączała raz nie.. Dzisiaj temperaturka wyższa, wszystko działa bez zarzutu według mnie. Włąćzam klimę na auto zmienia sięprędkość wiatraku kierunek powietrza, podwyższyłem temp na np 25 stopni cieple leci od razu, zmienjszyłem na 17 chłodne leci od razu. Więc chyba jest w porządku. aczkolwiek nadmienię że nie nabijałem klimatyzacji już dwa lata, jeżdze nią nie całe dwa więc dwa razy upalne letnie miesiąće używałem i chłodziła jak lodówka. ale w tym roku jużtrzeba chyba nabićZ góry dziękuję za odpowiedzi. Wybaczcie że namieszałem wyżej. Pozdraiwam.