Witam jestem nowym uzytkownikiem tego forum i swiezym posiadaczem alby 145 2.0 TS quadrifoglio tak zwanej.Przynajmniej tak jest w dowodzie.
Mam pytanie i zarazem prosbe o rade co moze dolegac mojemu autku.
Zaczene od tego.:
1.)Swieci sie kontrolka czerwona wygladajaca tak jakby spryskiwacz jakby swieca nie wiem dokladnie od czego ona moze byc- co to jest od czego to jest??
2.)podczas jazdy silnik bardzo czesto sie dlawi dusi tak jakby przerywa nie chce przyspieszac szarpie nim po wcisnieciu gazu przewaznie to ustaje ale utrzymujac stale obroty i predkosc jest bardzo bardzo mocne szarpanie
3.)na zimnym silniku nie ma falowania obrotow albo jeszcze tego nie zauwazylem ale jak juz silnik sie rozgrzeje to po zatrzymaniu na swiatlach badz skrzyzowaniu obroty zaczynaja skakac tak ze silnik prawie gasnie.
4.) czy ktorys z uzytkownikow ma moze na sprzedaz regulator od lusterek??ten co powinien byc kolo recznego do reulacji bo u mnie jakis madrala go wymontowal.
5.)Mam tez problem z wycieraczkami tak jakby bylo zwarcie albo silniczek nie dawal rady.Zrobia czasem 1 czasem 2 czasem 9 ruchow i zatrzymuja sie w roznych pozycjach.pozniej pomaga tylko wylaczenie i wlaczenie zaplonu a czasem nawet i to nie pomaga.
Wiem ze to duzo jak na poczatek ale moze ktos choc troszke mi pomoze...Bardzo o to prosze...