witam i przepraszam za odkop ale muszę*to ustalić. Aby otworzyć pokrywę poduszki, mam ciągnąć za dolną*czy za górną*część?
dzięki
witam i przepraszam za odkop ale muszę*to ustalić. Aby otworzyć pokrywę poduszki, mam ciągnąć za dolną*czy za górną*część?
dzięki
Za dolną, bo spinki są z dołu. Natomiast od góry zaślepka trzyma się na czymś w rodzaju taśmy. Jak pociągniesz za dół, to musisz podnieść zaślepkę do góry, tak jakbyś otwierał klapę bagażnika
Pamiętaj, że spinki są jednorazowe i niestety będziesz musiał kupić nowe.
Pozdrawiam.
- Rafał
Dzięki. I tak pozbywam się poduszek. Wyjecie komputera od poduszek spowoduje jakieś problemy poza kontrolka która i tak się swieci?
dlaczego się pozbywasz poduszek? przeciez chodzi o twoje bezpieczenstwo. Inni wlasnie zakladaja a ty demontujesz...
---------- Post dodany o godzinie 21:04 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:59 ----------
A propos przeglądu poduszek, czy ktoś z was wie ile kosztuje taki przegląd ?
wystarczy jak to podważę płaskim śrubokrętem?
Wystarczy, ale nie na środku, ani nie z samego kraja. Staraj się jak najbliżej spinki i weź sobie szeroki śrubokręt, żebyś nie uszkodził tapicerki.
Pozdrawiam.
- Rafał
P.S. pamiętaj, że nie będą też działały pirotechniczne napinacze pasów, ale podejrzewam, że i tak masz już szelkowe![]()
co do pasów to nie mam ich w ogóle od ponad roku więc nie ma problemu. Irytowały mnie głównie kable.
Co do zaślepki to jedno mocowanie pękło i gdzięs poleciało połowa drugiego jest nadal na miejscu. Jutro bede walczył z tym jak wyjąć poduszkę.
Usunięcie poduszek by obniżyć masę w samochodzie który no powiedzmy sobie szczerze jest już sportowy jest zrozumiałe, ale żeby rezygnować z pasów? To już jest hard core. Jak przechodzisz przegląd? W sumie głupie pytanie, bo jakiemu diagnoście przyjdzie do głowy, że Alfa 156 nie ma pasów?
Gorzej jest chyba podczas spotkań z Policją?
Chociaż pomijając wszystkie problemy, to przecież najważniejsze jest zdrowie i życie...
Pozdrawiam.
- Rafał