A ja wymieniłem padnięty czujnik poziomu płynu spryskiwaczy. Cały czas świeciło że mam pusty zbiorniczek.
A ja wymieniłem padnięty czujnik poziomu płynu spryskiwaczy. Cały czas świeciło że mam pusty zbiorniczek.
nie wy3malem i znowu musialem zrobic rundke po miescinie, a potem jak zawsze Myjka![]()
Wymieniłem znaczek z przodu i założyłem klubowe ramki![]()
Umyłemnawoskowałem
wysprzątałem w środku jak mniej więcej co tydzień
i ... sprzedałem
![]()
Wziąłem sie za regenerację klimy i jej elektryki - jakiś elektryk idiota tak sobie pomostkował klimatronik, że można było włączyć zapłon wkładając jeden bezpiecznik od klimy![]()
W skrócie oprócz wymiany całego zawieszenia, łożysk, drążków kierowniczych i konserwacji to pokusiłem się o generalkę silnika (przebieg 250 tys. km, zaczynała pobierać olej...znacznie![]()
Silnik:
- wymiana panewek głównych wału i panewek korbowych
- osełkowanie cylindrów
- wymiana pierścieni
- wymiana prowadnic zaworowych i uszczelniaczy
- szlifowanie głowicy
- docieranie gniazd zaworowych
- polerowanie zaworów
- polerowanie kanałów ssących i wydechowych
- wymiana łożysk wałków i skrzyni
- wymiana uszczelnień
- wszystkie uszczelki, płyny, filtry itp...
- czyszczenie silniczka krokowego, przepustnicy i wszystkiego po kolei co się dało
- rozrząd kpl. ma przejechane 15 tys. więc nie ruszałem
Wrażenia z jazdy po remoncie...oczywiście BEZCENNEEEEEEEEEEEE
część fotek tutaj:
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...56_2_0_ts.html
POZDRO DLA WSZYSTKICH
dziś mój Żuczek otrzymał nowe radyjko w postaci Alpine CDE111RM - stare sprawne wystawione na allegro... w niedalekiej przyszłości kolejne zmiany w car audio...
wymieniłem olej MOBIL, posprzątałem po wożeniu gości weselnych.
A ja dziś mojej Belli zafundowałem 4 nowe oponki (70/175/r13 - wysoki profil, ale dzięki temu nie tłucze kierownicą..), 4 felgi RONAL (13" - napis alfa romeo na felgach jest bezcenny) - konieczne były drobne szlify zacisków hamulcowych, już miałem czarną wizję - ale udało się założyć
![]()
ciekawe jak teraz się będzie jeździć..![]()
Kilka dni temu wymieniłem olej razem z filtremMobil1 - jak jeździć to spokojnie
![]()
Jest: 166 FL 2.4 2003 automat![]()
156 1.8 02' - ciągle w rodzinie
Była: Alfa Romeo 166 2.4 JTD 2004 :]
Była: Alfa Romeo 33 1.7 8v - perełka mua.
Była: Alfa Romeo Gtv 2.0 TS 1999 :]