Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Temat: Problem z uruchamianiem przy goracym silniku i jak jest cieplo na dworze

Vosch
    Gość

Domyślnie

taaaak, jak jest zimno na dworze to jest wporzadku, teraz na dniach jade do Goscia co mi sprawdzi caly uklad paliwowy..niestety ciagnie sie to juz za mna spory kawal czasu

Ana
    Gość

Domyślnie

Ja byłam na egzaminerze i ponoć jest to zle pracujący czujnik ciśnienia paliwa w przyszłym tygodniu jadę na wymiane. Jak będzie po naprawie to napisze czy to jest to, bo inną rzeczą może być żle pracujący komputer silnika, ale wtedy to była by lipa na max-a

milkyyyy
    Gość

Domyślnie

pompa paliwa albo czujnik...

Vosch
    Gość

Domyślnie

no i jak tam wrazenia, napisz co powiedzieli

Ana
    Gość

Domyślnie

czekam jeszcze dopiero wczoraj zamówili czujnik więc dziś lub jutro będzie. Nie wiem czy wymiana nie przełoży się na następny tydzień, ale jak będzie po, to na pewno na drugi dzień (jak sprawdze czy wszystko jest ok) to napisze. A ty byłeś u tego Gościa?
    Ostatnio edytowane przez Majkel ; 08-06-2010 o 17:14

Ana
    Gość

Domyślnie

Był to regulator ciśnienia paliwa koszt 460 zł + 80 wymiana i teraz wszystka gra (przynajmniej na razie ;-))

Vosch
    Gość

Domyślnie

ja narazie nigdzie nie bylem bo jak nie wahacze, klocki tarcze hamulce, to amory, rozrzad, i teraz przekladnie kierownicza i do tego sprezyny...... zachcialo mi sie alfy ;p, ale dzieki za odp. i powodzenia

topola
    Gość

Domyślnie

Mam podobny problem w 147 JTD, na ciepło wszystko pieknie na zimno przez 5-10 sekund pracuje nierówno jak traktor, jakby był przytkany ( jakby ktoś wsadził coś do rury wydechowej), przy odpaleniu kopci ale na biało, po ok 30 sekundasz wszystko ustaje i jest w normie. Co zostało zrobione:

- wymieniony rozrząd z pompą wody, przy okazji wymieniony wałek rozrządu bo był przytarty,
    - czujnik położenia wału,
    - próba przepływowa, wtryski w normie
    - regulacja zawrów
    - wymienony akumulutor
    - zaślepiony EGR

Wywala mi cały czas bład "glow plug" jednak świece sprawdzone omomierzem i w normie wg. sprawdzającego, nie wiem czy wymiana ich coś pomoze ale już nie mam pomysłow. ?!

Użytkownik Znawca Avatar Kali_33
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 2.0TS 1997

Domyślnie

ewidentnie świece nie grzeją (biały dym), pewnie centralka lub okablowanie walnięte skoro świece sprawdziłeś

marceell
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Vosch Zobacz post
    ja narazie nigdzie nie bylem bo jak nie wahacze, klocki tarcze hamulce, to amory, rozrzad, i teraz przekladnie kierownicza i do tego sprezyny...... zachcialo mi sie alfy ;p, ale dzieki za odp. i powodzenia
    Kolego furkę masz z 99 roku. coś z nią wcześniej robiłeś? poprzedni właściciel? to nie narzekaj! nawet rolls ze złota po 10 latach, sorki, jedenastu, na polskich drogach wysiądzie